6 години без малко бях в Студентски и лошо не съм видял с изключение на нет ембаргото през 2005/2006 уч. година, когато в блоковете на СУ нямаше нет и вложих маса средства за времето си и връзки със стари познати в алтернативен вариант.
RadoRado написа:Иначе е ясно, че след време точно хората от провинцията ( т.е от студентски ) ще управляваме София Само и само да ги е яд софиянците.
Аре сега па и софиянците намесваш.
За мен те нямат и 50% от населението на София. В най-фантастичните ми представи са 45.
На другите някак си им идва самочувствието от пластмасовата карта в джоба, на която пише издадена от МВР София. По тая логика и аз трябва да се правя на важен...
Авеее... сдуханяци колкото искате.
На dexteriti бих казал, че тук не става въпрос за функции или нещо такова. Става въпрос за желанието на самите живеещи в Студентски град тяхното обкръжение да е по-чисто и подредено. Който не вярва, че положението може да се подобри, да си живее както сега но и да не мрънка срещу тия, които правят нещо. Навремето (2005 г.) всичко живо си изхвърляше боклука от прозорците, и мина доста време преди този проблем да бъде частично решен. Щото някои хора все пак разбраха, че е по-добре да им е чисто. А за паркирането няма какво да говорим. Всички, които паркират в тревата и на забранените места, си заслужават глобите от Столичен инспекторат и полицията, защото не са си направили труда да поставят въпроса за паркоместата никъде, а само правят зелените площи на море от кал. Явно ви харесва да газите в нея! Заради всичките коли после се кара в насрещното и 280 и 94 не могат да се разминат. Оправдания "няма паркомекста" не важат. Защо аз като ходя всеки ден почти никога не спирам в тревите или по тротоарите?
А на хората, които не живеят в Студентски град и не им пука какво става там, хора припомнете си че има едно нещо наречено СЪПРИЧАСТНОСТ. Утре като стане при вас същото другите няма да ви подкрепят, щото и вие не сте ги подкрепили! Логиката е проста. Аз от 1986 не живея в Студентски град, но въпреки това ми пука какво става там.
И въобще много ми харесва като някой напише нещо, всички го критикуват. Лошо няма, но за да се дефинира в обществото един проблем, първо трябва да се постави на масата. Мръсно ли е? Ами мръсно е. Някой да не е съгласен? Втори въпрос - какво може да се направи по въпроса? Ами ето ви поле за изява. Аз мога сам да направя много неща, но 1000 души могат да направят 10000 повече неща. Стига да поискат.
Да, факт е, че проблемите на студентски град идват от хората там.Факт е, че голяма част от тези хора трябва да бъдат заличени.Факт е, че те идват със своята "култура" и се блъскат по дискотеките за концерти на Анелия и т.н.Факт е, че тяхното присъствие е деструктивно.Факт е, че предпочитам тези хора да бъдат изолирани в студентски град и никога да не могат да се измъкнат от там.
Ако искат могат да направят един нов студентски град с библиотеки, театри и какво ли още не.Там да се пращат хората с най-добри оценки.Но този студентски град, който познаваме няма начин да бъде променен.Просто няма.Когато свинята отиде в големия град тя не престава да бъде свиня.... просто донася кочината си със себе си.И това го давам метафорично, защото има свине и от големия град, малкото село, средния град .... навсякъде.
Никаква съпричастност за тази дупка.
Живи и здрави да са тези, които заслужават да се махнат от там .. успех им желая.
The names of the future are stamping of impatience.
Zahariev написа:Живи и здрави да са тези, които заслужават да се махнат от там .. успех им желая.
Мхмммм... ми дай ми толко и толко пари, за да си плащам наем за няква квартира в центъра на София и ще сме "живи и здрави" , щом казваш.
Има много хора които заслужават да се махнат от там, ОБАЧЕ не всички сме като теб -да си препичаме гъза в чужбина и да се кефим на чуждото нещастие, не всички имаме достатъчно пари, за да се махнем от студентски, не го ли разбра тва, бе, момко!?!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Иначе не е особено трудно с две колежки да си хванете квартира на друго място и да плащате по 150тина лева на месец.Хващаш почасова работа и всичко се нарежда ... или стипендия.450 лева стипендия ти плаща някой и друг месец квартирата.Не е особено сложно всъщност... не е задължително всички да бъдат на центъра.
The names of the future are stamping of impatience.
Ами не се ли сещаш, че може пък да нямаме такива подходящи колежки, с които да може да се живее?! Аз примерно се разбирам само с едно -единствено момиче, с другите или не си говорим или когато те ми говоря ужасно ме дразнят и нервират, ами с такива женки как очакавш да тръгна да живея, че и пари да деля и да очаквам да са отговорни за нещо, когато те не могат да си обуят обувките ако им ги размениш и в главата си са все още в 10 клас и имат акъл на 15-годишни?!
Не казвам че при всички е така, казвам за моя случай, за да ти докажа че не е толкова лесно колкото ти го изкарваш.
Лесно е да се говори отстрани!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Хубаво е да има такива неща. Нека се почисти малко. Само да не поискате пари от бюджета за нови кошчета, нови пейки, нови прозорци...че и без това незаслужен ремонт беше направен. Незаслужен, но крайно наложителен.