Говоря от позиция, че съм учил от развити теми, а и два-три върпоса ме затрудниха.Чакаме резултатите.Deschain написа:А и теста беше лесен, въобще много много съм доволен. Само по-бързо да пускат резултатите...
Матура по история 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
Re: Матура по история 2010
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
- Константин
- В началото бе словото
Теста супер лесен
+
Темата веднъж я писах на 2ри кръг на олимпиада, веднъж на предварителния в СУ и сега и тукаааа..... ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
I WON, MY PAIN ENDS NOW hahahahaha
(FINGER) SCHOOL
+
Темата веднъж я писах на 2ри кръг на олимпиада, веднъж на предварителния в СУ и сега и тукаааа..... ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
I WON, MY PAIN ENDS NOW hahahahaha
(FINGER) SCHOOL
-
Metodiev
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Матурата беше приятна , сравниелно по-трудна от миналогодишните, темата беше хубава , но не очаквах да се падне.На теста се затрудних на 2-3 въпроса')
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: първи
Теста със затворен отговор беше сравнително шибан и подвеждащ. Но пак клоня към 6.00. 
Абе, там за Борис писах
856 мирен договор с Византия
864 покръставен
866 потушава бунта срещу покръстването
За второто е ясно, а 1 и 3-то дали ще се счетат за правилни ?Въртеше ми се в глава организирането на църковния събен и все пак трябваше нещо да трЕсна.
864 покръставен
За второто е ясно, а 1 и 3-то дали ще се счетат за правилни ?Въртеше ми се в глава организирането на църковния събен и все пак трябваше нещо да трЕсна.
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
-
Metodiev
- В началото бе словото
Сичко е 6
,ще ти дадат точки
Какво писахте за предназначението на прабългарския календар?
- Константин
- В началото бе словото
IvanoffBG написа:Абе, там за Борис писах
864 покръставен
години трябваше ли да пишем? аз си мислех, че просто трябва да са подредени правилно.
мисля, че твойте отговори стават.. аз писах:
1. при покръсването как лавира м/у Рим и Цариград
2. потушаването на бунта на болярите с/у покръстването
3. как си прибира Расате и болярите след войната със сърбите
И аз писах същото, само да знаеш, мирния договор е 863 годинаIvanoffBG написа:Абе, там за Борис писах
864 покръставен
аз писах да отброяват месецитеdollyyyy написа:Какво писахте за предназначението на прабългарския календар?
Между 855-856 избухва война - България срещу Византия при която се сключва мирен договор.FeEliNmE написа:И аз писах същото, само да знаеш, мирния договор е 863 годинаIvanoffBG написа:Абе, там за Борис писах
864 покръставен
За второто е ясно, а 1 и 3-то дали ще се счетат за правилни ?Въртеше ми се в глава организирането на църковния събен и все пак трябваше нещо да трЕсна.![]()
Викам аз, че уча от теми директно, ама кой да прочете за моята особа.
Действително и твоя отговор е верен, но тогава мирния договор е по принуда на Византия.Заплашва да нападне България и на горкия хан не му е оставало друго.
Е, какво е предназначението на календара.Отговора беше на рамката.Някой вгледа ли се ?FeEliNmE написа:аз писах да отброяват месецитеdollyyyy написа:Какво писахте за предназначението на прабългарския календар?![]()
сигурно не е така обаче ;dd
Нямам идея, брулнах с годините, дано не е проблем.Имаме от всичко за него.Би трябвало да ги приемат.Константин написа:
години трябваше ли да пишем? аз си мислех, че просто трябва да са подредени правилно.
мисля, че твойте отговори стават.. аз писах:
1. при покръсването как лавира м/у Рим и Цариград
2. потушаването на бунта на болярите с/у покръстването
3. как си прибира Расате и болярите след войната със сърбите
-
beti_betis
- В началото бе словото
Качи файла някъде, за да го изтеглим, защото МОН-а не зарежда заради големия наплив.По-лесно ще е за всички.beti_betis написа:http://mon.bg/news-home/2009/10-05-17_dzi_izbor_key.html
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
- Специалност: КНИ (р)
И ако може и по английски.. 
Hot as hell, romantic as heaven
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
Здравейте...
Днес и аз се явих на матура по История и мисля ,че беше доста труда. Поне по-трудна от миналите години. Не се целя високо, не съм ходил на уроци, разчитам на знания от обща култура и на това ,че историята ми е най-позната и интересна. Е мога на 100% да твърдя ,че ако не си се готвил няма как да минеш, или то поне с добра оценка.
Доколкото разбрах последния въпрос писах за Крум , Омуртаг. (войни предимно)
Както и да е, хората които казват беше много лесна трябва да знаят ,че не е била лесна за всички. Надявам се на среден...
Поздрави.
Днес и аз се явих на матура по История и мисля ,че беше доста труда. Поне по-трудна от миналите години. Не се целя високо, не съм ходил на уроци, разчитам на знания от обща култура и на това ,че историята ми е най-позната и интересна. Е мога на 100% да твърдя ,че ако не си се готвил няма как да минеш, или то поне с добра оценка.
Доколкото разбрах последния въпрос писах за Крум , Омуртаг. (войни предимно)
Както и да е, хората които казват беше много лесна трябва да знаят ,че не е била лесна за всички. Надявам се на среден...
Поздрави.