Студентски клуб на кавалерите

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Студентски клуб на кавалерите

Мнение от svetlio.varna »

И такаааа, мили съфорумци, онесохте се в дискусии за това има ли почва създаването на "клуб на културните хора", а изпускате най-същественото. Пичът е от Студентски съвет, а както знаете те имат доста примамлив бюджет, който им се отпуска, та едни пари трябва да отидат някъде, за да не се загубят... Ако греша, моля Христо Димитров да ме поправи - ще ви финансира ли СС и с каква сума. Не трябва ли подобен клуб да има идеални цели, демек да не гълта пари...
Facebook
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

:shock: :roll:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Get a life ...
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

Lord, съжалявам, но май не си разбрал нищо от това, което съм написал :?

"студентската йерархия" (термин който презирам и не смятам, че реално съществува)
Колеги са ми казвали неща от сорта: "И сега какво, издигна ли се в студентската йерархия?". Аз също не вярвам, че съществува такава простотия, както съм си написал, така че не е в моята глава, а в нечии други глави :P

Келешарско проявление на индивидуализъм? Как пък веднага бързаш да слагаш едни такива прибързани определения на база 2 форумни мнения, хич не те разбирам.

И с проамериканско описвам всичко прозападно. Кодекс на рицаря?!?! Айде да започнем малко от малко да ходим по българската ни земя, а не да летим в чуждестранни въздушни пространства.

Прочети отново каквото съм написал и, моля, осмисли го преди да пишеш и да ми слагаш определения 8)
HeyGod написа:Get a life ...
thanks
:)
Христо-Димитров-ИФ
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от Христо-Димитров-ИФ »

Само за уточнение - който има желание да участва нека ми пише ЛС, за да не стават грешки :)

malka veshtica - мерси за подкрепата :) Евентуално замисляш ли се за организирането на Дамското крило на идеята?

Търговецът на кристал - Идеята ми не е тепърва да възпитаваме някого в университета, това вече е невъзможно. Не ми е самоцел да го има това общество за да съм в него. Основната ми мотивация е да се събираме качествени момчета и да се подкрепяме и да надграждаме взаимно в тази насока. Съгласен съм, че истинският кавалер не би трябвало да има нужда от други себеподобни да го подкрепят в държанието му, но уви ситуацията, която ме заобикаля е отчайваща, струва ми се, че сме толкова малко, че е нужна някаква минимална сплотеност.

Ksto - Идеята ми по никакъв начин не е вдъхновена от американската действителност.

Нямам за цел да се издигам в обществото, точно чрез този клуб, нито в т.н. "студентска йерархия".

Само за уточнение - разликите между американската и западноевропейската култура са доста големи.

svetlio.varna - Нямам никакви подобни идеи. Ако въобще докато съм в СУ и този клуб кандидатства за някакво финансиране, то няма да е единствено моя инициатива, а на повечето от членовете, следователно ще е обща студентска инициатива, следователно защо да не бъде финансирана. Само уточнявам, че идеята за клуба ми дойде, точно от ситуацията в Студентски съвет, която е крайно отчайваща и в прекалено голям процент от членовете му, по мое мнение, липсват ценностите, на които ще акцентираме в клуба. Разсъждението, което правиш за съжаление е логично, спрямо настоящата ситуация, но аз съм черната овца в СС, точно заради тези ми разбирания и нямам никаква мотивация да ходя да им се моля, дори за 1 стотинка, освен ако това не се иска масово от колегите, които представлявам - тоест по задължението ми на студентски представител. Написал съм, че съм член на СС в този форум, не за да се самоизтъквам, а за да знаете, че може да се обърнете към мен ако имате такава нужда.

issoax - Интелектуалния клуб, амии така да се каже все още има пулс :)
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Хм, не съм се замисляла за "Дамско крило". То и не бих могла да участвам, с малко бебче съм (6 месеца) - към детски клубове трябва да се насоча :)
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Според мен един рицарски клуб не трябва да се дистанцира от жените, най-вече заради дълбинния смисъл на рицарството, който се изразява в съчетаването на добри качества и от мъжката и от женската половина. Ако разглеждаме внимателно рицарското поведение, то следва някои от майчините инстинкти. Примерно "закрила на беззащитните", "внимателно отношение". Така че жените са мярата на рицарите, защото се учат от тях. "Дамата на сърцето" е идеал, който не само се преследва да бъде спечелен, но също така и да бъде изграден вътре в духа на човека. Общуването на мъжете с идеализирани от тях жени ги превръща в рицари. Това става най-често в детството. За да се научи едно дете да идеализира едно момиче, трябва да е чело приказки за принцеси/смели героини, тоест - да има опит с идеалния образ и оттам вече да го гради в себе си, а не от нищото. С майчин комплекс също става, но психиката е прекалено слаба, за да издържи тест на търпението, и тогава рицарството би се проявявало само в краткотрайните общувания.
Как се различава комплексар-идеалист от интелектуалец-идеалист? Със сигурност не в чисто мъжка среда и със сигурност не чрез 2 сбирки на семестър. Реално комплексите се прикриват лесно с актьорска игра, но до време. Така че ми се струва, че този клуб създава реалната опасност да се съберат интелектуалци и комплексари и да припознаят "себеподобни" един в друг.
Как се елиминира опасността? Тест на търпението - накарай "рицаря" да върши нещо досадно и виж дали ще му издържи психиката или ще каже, че е "над тези неща". Накарай "рицаря" да върши нещо с момиче продължително и виж дали ще е галантен през цялото време еднакво или ще му "стане нещо" и ще търси "промяна в статуквото".
Защото на пръв поглед между комплесирания идеалист и интелектуалеца няма никаква разлика. И двамата умеят да следват едни и същи правила, но само единият тип могат да надхвърлят "позьорството", заради което съвсем основателно някои започнаха бурно да критикуват основаването на такъв клуб. Наистина опасността на появата на позьори е огромна.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

FightForFreedom написа: Как се различава комплексар-идеалист от интелектуалец-идеалист? Със сигурност не в чисто мъжка среда и със сигурност не чрез 2 сбирки на семестър. Реално комплексите се прикриват лесно с актьорска игра, но до време. Така че ми се струва, че този клуб създава реалната опасност да се съберат интелектуалци и комплексари и да припознаят "себеподобни" един в друг.
Как се елиминира опасността? Тест на търпението - накарай "рицаря" да върши нещо досадно и виж дали ще му издържи психиката или ще каже, че е "над тези неща". Накарай "рицаря" да върши нещо с момиче продължително и виж дали ще е галантен през цялото време еднакво или ще му "стане нещо" и ще търси "промяна в статуквото".
Защото на пръв поглед между комплесирания идеалист и интелектуалеца няма никаква разлика.
Не +1, ами + много. За пореден път - FFF, :salute: Много съм съгласна с цялото ти мнение, всъщност.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Това си е чиста проба снобизъм. Клуб на хора, които въприемат морала по различен от обществото начин, се опитват да се издигнат над него, поставяйки си етикети като "качествени момчета". Достойни постъпки и морал? Че за това не е дори нужно да си кавалер. Иде ми да се изкажа и доста по-крайно, ама ще се сдържа.
Христо-Димитров-ИФ
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от Христо-Димитров-ИФ »

Съгласен съм с FightForFreedom на теория, а дали ще се приложи на практика зависи от интересуващите се от участие в инициативата :)
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

ники написа:Това си е чиста проба снобизъм. Клуб на хора, които въприемат морала по различен от обществото начин, се опитват да се издигнат над него, поставяйки си етикети като "качествени момчета".
Факт. Обноските, моралът и прочие (дори да ги има) не са за навиране в очи и за парадиране с тях дори на фона на сволочта наоколо. Излишен егоцентризъм и нарцисизъм. :idea:

Но аз акламирам идеята за подобни ексклузивни клубове, създадени ексклузивно за най-ексклузивните от студентското тяло, което си е ексклузивно по природа, бидейки в СУ. :king: Примерно:

Студентски клуб - Илюминати
Студентски клуб - Рицари на кръглата маса
Студентски клуб - Тамплиери
Студентски клуб - Масони
Студентски клуб - Алтернативна масонска ложа
Студентски клуб - Свети Синод
Студентски клуб - Бритни Спиърс фенклуб

И прочее, и прочее джентълменски сдружения. Възможностите и приложенията са безкрайни, дерзайте! :salute:
Изображение
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Всички ваши разсъждения ме накараха да си спомня за едно есе ,което писах в 10 клас-"Съвременните донкихотовци в джунглата на човешкото безразличие"...горе-долу и тук е нещо подобно....Във всички разсъждения,които са "против" има доза истина и разбирам защо се изказват така...но по-добре такива клубове,отколкото други...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

RA[sgB] написа:но по-добре такива клубове,отколкото други...
Какви? :cat:
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

амиии казах го това от пресните ми спомени в училище..като се започне от клуб на мажоретките,които така и не направиха един свестен танц за толкова години ,но това не им попречи да се правят на оборотни и велики толкоз години,като се стигне до всички клубове,които се организират около 14.02,пускат една огромна кутия за валентинки,след това така любезно разпределят валентинките по класове и прочитат всички,които не са запечатани.............добре че в университета няма такива инициативи поне!
А иначе моят апел към момчето от ИстФ,именно защото е оттам....създайте клуб за опазване на българската история,традиция и култура,с две думи за опазване на всичко българско ,ако няма такъв все още....толкова нужен клуб,с радост бих участвал в подобна инициатива...младите хора трябва да опознаят страната си за да я обикнат,а това в днешни дни е страшно необходимо!!!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Търговецът на кристал написа:
FightForFreedom написа:.......
Защото на пръв поглед между комплесирания идеалист и интелектуалеца няма никаква разлика.
Не +1, ами + много. За пореден път - FFF, :salute: Много съм съгласна с цялото ти мнение, всъщност.
НЕМАМ ДУМИ! БЕЗУМИЯТА на ФФФ отдвана (още след третия му пост във форума) изобщо не ги чета, но сега вече съм щастлив, че Търговецът на кристал никога не ме е харесвала (и все ме хейти). Приемам го като комплимент!

И понеже Лорда почна с музикалните поздрави в темата, поздрав и от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=wCjSdpzboBg

Еееех, тази песен съживи у мен спомени от лятото на 1996г... Хубава година беше (вие едва ли я помните)!
Заключено

Обратно към “Култура”