Студентски град и чистотата в него

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Студентски град и чистотата в него

Мнение от Бeтон »

6 години без малко бях в Студентски и лошо не съм видял :!: :!: :!: :!: с изключение на нет ембаргото през 2005/2006 уч. година, когато в блоковете на СУ нямаше нет и вложих маса средства за времето си и връзки със стари познати в алтернативен вариант.
RadoRado написа:Иначе е ясно, че след време точно хората от провинцията ( т.е от студентски ) ще управляваме София :) Само и само да ги е яд софиянците.
Аре сега па и софиянците намесваш.
За мен те нямат и 50% от населението на София. В най-фантастичните ми представи са 45.

На другите някак си им идва самочувствието от пластмасовата карта в джоба, на която пише издадена от МВР София. По тая логика и аз трябва да се правя на важен...
Авеее... сдуханяци колкото искате.
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Единственото решение на проблема "Студентски град" включва думата "унищожение" в себе си.

Тъжно е за малкото нормални хора, които са там, че трябва да търпят селяндурщината на останалите 75%.

The names of the future are stamping of impatience.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Tи сигурно се слагаш в 25-те профента нормални така ли :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Аз не съм част от студентски град. ;)

dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Бeтон написа:6 години без малко бях в Студентски и лошо не съм видял :!: :!: :!: :!:
Що не си там сега? Върни се.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Айде, пак летим в облаците.

На dexteriti бих казал, че тук не става въпрос за функции или нещо такова. Става въпрос за желанието на самите живеещи в Студентски град тяхното обкръжение да е по-чисто и подредено. Който не вярва, че положението може да се подобри, да си живее както сега но и да не мрънка срещу тия, които правят нещо. Навремето (2005 г.) всичко живо си изхвърляше боклука от прозорците, и мина доста време преди този проблем да бъде частично решен. Щото някои хора все пак разбраха, че е по-добре да им е чисто. А за паркирането няма какво да говорим. Всички, които паркират в тревата и на забранените места, си заслужават глобите от Столичен инспекторат и полицията, защото не са си направили труда да поставят въпроса за паркоместата никъде, а само правят зелените площи на море от кал. Явно ви харесва да газите в нея! Заради всичките коли после се кара в насрещното и 280 и 94 не могат да се разминат. Оправдания "няма паркомекста" не важат. Защо аз като ходя всеки ден почти никога не спирам в тревите или по тротоарите?

А на хората, които не живеят в Студентски град и не им пука какво става там, хора припомнете си че има едно нещо наречено СЪПРИЧАСТНОСТ. Утре като стане при вас същото другите няма да ви подкрепят, щото и вие не сте ги подкрепили! Логиката е проста. Аз от 1986 не живея в Студентски град, но въпреки това ми пука какво става там.

И въобще много ми харесва като някой напише нещо, всички го критикуват. Лошо няма, но за да се дефинира в обществото един проблем, първо трябва да се постави на масата. Мръсно ли е? Ами мръсно е. Някой да не е съгласен? Втори въпрос - какво може да се направи по въпроса? Ами ето ви поле за изява. Аз мога сам да направя много неща, но 1000 души могат да направят 10000 повече неща. Стига да поискат.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Човек винаги може да си купи съпричастност.

Да, факт е, че проблемите на студентски град идват от хората там.Факт е, че голяма част от тези хора трябва да бъдат заличени.Факт е, че те идват със своята "култура" и се блъскат по дискотеките за концерти на Анелия и т.н.Факт е, че тяхното присъствие е деструктивно.Факт е, че предпочитам тези хора да бъдат изолирани в студентски град и никога да не могат да се измъкнат от там.

Ако искат могат да направят един нов студентски град с библиотеки, театри и какво ли още не.Там да се пращат хората с най-добри оценки.Но този студентски град, който познаваме няма начин да бъде променен.Просто няма.Когато свинята отиде в големия град тя не престава да бъде свиня.... просто донася кочината си със себе си.И това го давам метафорично, защото има свине и от големия град, малкото село, средния град .... навсякъде.

Никаква съпричастност за тази дупка.

Живи и здрави да са тези, които заслужават да се махнат от там .. успех им желая.

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Zahariev написа:Живи и здрави да са тези, които заслужават да се махнат от там .. успех им желая.
Мхмммм... ми дай ми толко и толко пари, за да си плащам наем за няква квартира в центъра на София и ще сме "живи и здрави" , щом казваш. :lol: :lol:

Има много хора които заслужават да се махнат от там, ОБАЧЕ не всички сме като теб -да си препичаме гъза в чужбина и да се кефим на чуждото нещастие, не всички имаме достатъчно пари, за да се махнем от студентски, не го ли разбра тва, бе, момко!?!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Това е хубаво, че не сте като мен.

Иначе не е особено трудно с две колежки да си хванете квартира на друго място и да плащате по 150тина лева на месец.Хващаш почасова работа и всичко се нарежда ... или стипендия.450 лева стипендия ти плаща някой и друг месец квартирата.Не е особено сложно всъщност... не е задължително всички да бъдат на центъра.

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Ами не се ли сещаш, че може пък да нямаме такива подходящи колежки, с които да може да се живее?! Аз примерно се разбирам само с едно -единствено момиче, с другите или не си говорим или когато те ми говоря ужасно ме дразнят и нервират, ами с такива женки как очакавш да тръгна да живея, че и пари да деля и да очаквам да са отговорни за нещо, когато те не могат да си обуят обувките ако им ги размениш и в главата си са все още в 10 клас и имат акъл на 15-годишни?!

Не казвам че при всички е така, казвам за моя случай, за да ти докажа че не е толкова лесно колкото ти го изкарваш. :wink:

Лесно е да се говори отстрани!
:wink:
And I keep...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е то като няма желание все някакво оправдание винаги можеш да си намериш
като не се разбираш с колежките има квартири с хазяи пак 150 кинта излиза ;)
Изображение
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Хубаво е да има такива неща. Нека се почисти малко. Само да не поискате пари от бюджета за нови кошчета, нови пейки, нови прозорци...че и без това незаслужен ремонт беше направен. Незаслужен, но крайно наложителен.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

issoax написа:като не се разбираш с колежките има квартири с хазяи пак 150 кинта излиза ;)
Къде са 150 кинта, къде са 40?!? Има доста голяма разлика, не мислиш ли ?! :wink:
And I keep...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ее не ме питай мене .. аз съм по скоро частен случай
100 лв не се изкарват толкова трудно :roll:
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

И като ги дам за квартирата, с какво ще живея - ти май не можеш да мислиш логично... :D :lol: :lol:
And I keep...
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”