Предварителни изпити

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Предварителни изпити

Мнение от bggashnik »

Горното и аз го бях прочел и лично се обадих в секретариата, за да попитам дали е вярно, и ме увериха, че е абсолютно грешно :roll: :wink:
Компютърни науки I курс
lovesicka
В началото бе словото

Мнение от lovesicka »

Е, добре, че поне това не е така... :roll:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

lovesicka написа:Лошо .. Ще ми е много забавно на матурата по история значи :lol:
А, май открих още една неприятна "новост":
Чл. 30. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност.
Това означава ли, че вече трябва да се явим и на истинските изпити и да искараме поне 3, независимо колко имаме на пробния? Офф, тия промени са мн "яки" :evil:

Ох това означава единствено, че ако имаш 2ка ( като единствена оценка! Демек кандидастваш Бг филология и изкараш 2ка по БЕЛ и на двете сесии или само на едната и не отидеш на другата) не можеш да участваш в никакво класиране, защото нямаш положителна оценка!
А "неявил се на който и да е било от състезателните изпити за дадена специалност" означава, че не можеш да кандидатстваш за Право, ако си ходил само на изпит по БЕЛ например, т.е. не може да ти бъде формиран бал, тъй като нямаш държан изпита по история, който е балообразуващ за тази специалност.

Изискването не е никакво нововъведение, а е чисто и просто логично изискване. Недейте да роптаете, без дори да разбирате ;)
:)
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Calipso »

Параноята е пуснала пипалата си навсякъде...пълен филм! :salute:
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
PurePwnage
В началото бе словото

Мнение от PurePwnage »

Здравейте! Значи ходих на изпит по химия - 2 сесия, на биология не съм. Сега ще ходя да се записвам само за биология - 3 сесия. Ще кандидатствам медицина. Въпросът ми е следния. Значи просто си се явявам на изпита по био без никакви други документи да подавам, оценките ми от различните сесии се комбинират и ме включват в класирането ?
Въпроса ми може да е тъп за някой, ама няколко човека ми напълниха главата с всякакви глупости и се обърках вече.
Мерси предварително ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Сега подаваш документи за изпита, а след това за класиране.
Facebook
Изображение
Marina Dimitrova
В началото бе словото

Мнение от Marina Dimitrova »

Казаха ми че не е нужно да се записвам за 3тата сесия ,ако съм доволна от оценката от 2та сесия
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Да, направо подаваш документи за калсиране след като си вземеш дипломата.
Facebook
Изображение
jj_cool
В началото бе словото

Мнение от jj_cool »

значи наистина няма такова нещо, че ако не ходиш (или поне не се запишеш) на редовния не можеш да участваш в класирането :Р така ли ?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Дам, много хора твърдят, че това е така, тъй като в момента не се водят предварителна и редовна изпитна сесия, а 1ва сесия, 2ра сесия и тн :)
Soul Music :)
В началото бе словото

Мнение от Soul Music :) »

И аз да се включа в дискусията, че днес за 2 часа тотално се обърках .. (съжалявам ако се повтарям с предните постове).. Когато искам да ползвам оценката от предварителната сесия, необходимо ли е да заплащам такса за редовен изпит по същия предмет? Трябва ли да подавам някакви други документи, освен стандартното заявление? В сборника на СУ от миналата година пише нещо от сорта "Такса в размер на един изпит трябва да заплатят кандидат-студенти, желаещи да ползват оценка от предварителен изпит и които няма да се явяват на редовен" ... :roll: Помогнете на заблудената :?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Taзи година предварителните и редовните изпити са с еднакъв статут, не се заплаща пак. Трябва ти диплома и документи за участие в класиране.
Facebook
Изображение
heartseasee
В началото бе словото

Мнение от heartseasee »

Аз искам да попитам нещо,но е много...Ако може да не се смеете много.Просто картончето за предварителните е с едно номерче,но се записах за редовни малко по-късно и логично е да съм с ново номерче..При това положение мога да си използвам някоя от оценките на предварителните,нали?!Няма значение,че съм с различни номерчета?Ох,така го обясних :D
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

ХАХАХХА ДА! Спокойно, използваш си най-високата оценка :P :)
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

svetlio.varna написа:Taзи година предварителните и редовните изпити са с еднакъв статут, не се заплаща пак. Трябва ти диплома и документи за участие в класиране.
Да, вече и при мен е 100% потвърдено и сега съм спокойна. :mrgreen: Няма да се записвам на редовната сесия. =)
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”