Матури 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Матури 2010
Не видях такава тема.. Останаха 2 дни до матурата по БЕЛ и 5 дни до втората матура, така че мисля, че е време за обща тема за матурите.. Тук можете да пишете за подготовката си, каква ще ви е втората матура, имате ли предпочитания за теми (видове задачи), малко по-късно как са ви минали матурите, още по-късно оценките си (ако няма отделна тема) и т.н.
Последно промяна от The_Soldier на 12 Май 2010, 18:58, променено общо 1 път.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: Матури 2010
Еми на мен втората ми матура е по италиански, не съм учила и копче за нея, защото език се учи системно, а не на момента. =) По БЕЛ се измъчих сега ваканцията и изчетох всички възможни анализи за произведенията (от които съм чела всички без "Тютюн") и разбира се, се чувствам така все едно нищо не знам, всичко ми се изпари. Аз като четях анализите на стихотворенията си драсках по тях в христоматията, за да мога последно да им метна едно око утре набързо.. и смятам да науча по един увод за всеки автор. Иии пред годината реших около 60-70 теста, ама пак правя грешки, неизбежно е. И такам 
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
- Gabrislava
- В началото бе словото
втората ми е история
на тестовете и аз правя грешки бързам,недоглеждам ии...така иначе се надявам на лесни задачки да няма уловки ,а и автора да е благодатен за писане ,иначе съм си написла за всеки автор увод и теза към всяко от произведенията ,но не ги знам на изуст 
Най-хубавото нещо е илюзията
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.
Компютърни науки 1 курс
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз по БЕЛ съм се подготвял много малко, но въпреки това на пробната изкарах 5,35 (явно от предишни години съм натрупал някакви знания) и ако на редовната матура изкарам горе-долу толкова ще съм доволен. morfei ти май беше от математиците, като менmorfei написа:По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Тези синтезирани анализи каква работа ще ти свършат, след като не знаеш как ще бъде формулиран въпроса ?morfei написа:По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Какво значение има как ще бъде формулиран въпроса? Тези анализи ти дават общ поглед върху произведението, и след това можеш да пишеш по всячески зададен въпрос.IvanoffBG написа:Тези синтезирани анализи каква работа ще ти свършат, след като не знаеш как ще бъде формулиран въпроса ?morfei написа:По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Това не ми беше ясно.Успех.Etiainen написа:Какво значение има как ще бъде формулиран въпроса? Тези анализи ти дават общ поглед върху произведението, и след това можеш да пишеш по всячески зададен въпрос.IvanoffBG написа:Тези синтезирани анализи каква работа ще ти свършат, след като не знаеш как ще бъде формулиран въпроса ?morfei написа:По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Да, и аз съм в кюпа на математиците. :Д Реших да пиша математика за втора матура, за да не си разваля дипломата с тройка. Затова пък се задължавам да изкарам 6.00, иначе ще ми падне бала.The_Soldier написа:Аз по БЕЛ съм се подготвял много малко, но въпреки това на пробната изкарах 5,35 (явно от предишни години съм натрупал някакви знания) и ако на редовната матура изкарам горе-долу толкова ще съм доволен. morfei ти май беше от математиците, като менmorfei написа:По български имам синтезирани анализи за всяка творба и чета от тях. Обще взето са добри, но много ме мързи дори и тях да чета. Ще съм доволен и на 4.50. По математика най-много 1-2 теми да реша. На пробната имам 6.00.Аз освен подготовката си за СУ съм решавал и примерни матури.. на пробната се поизложих (5.45), надявам се на редовната матура да се представя по добре ...
Компютърни науки 1 курс
- ssk
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
А някой да ми помогне с линк за вариант номер 2 и отговорите за него.
http:\\bsskg.wordpress.com
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
Какво мислите за матурата? Аз смятам, че беше много лесна, но като се знам, че понякога бъркам точно олигофренските въпроси...
Това доказва, че не съм олигофрен, може би...
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Еми тестовете май още не са излезнали в нета =) Аз някой има ли представа кои бяха другите варианти?
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: трети
Тестовата част ми се стори добре горе-долу, но есето беше кофти тема (за мен де, иначе не е от най-лошите възможни)...
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Темата си беше супер според мен. Даденият откъс беше доста голям и имаше много цитати, за които бихме могли да се захванем.. Направих грешката отначало да почна чернова.. излишна загуба на време. Общо взето съм доволен. Втората ми матура (математика) е много по важна за мен. Надявам се там да се спрява както трябва..
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
Ето желания линк : http://www.alfa.bg/?id=452 ... Аз имам общо 5 грешки, доколкото си спомням какво съм писал. От тук нататък зависи от анализа и резюмето. Малко ме е срам от грешките, защото са на лесни въпроси с по 1 т., но това е положението. Факт е и ранният час за моя мозък
Мисля, че написах стройна тема, дано ми помогне 
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"