11 май - протест на Софийския университет

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Митака
Форумно зомби

Re: 11 май - протест на Софийския университет

Мнение от Митака »

Ей не може да разберете,че комунягите ни е..ха мамата,и то особенно последните месеци от управлението им.
Като не ви харесва положението се вдигнете и ако можете направете протести,като тези в Гърция или изчезвайте в чужбина!!!Всички страни затягат коланите,има съкращения на бюджети навсякъде и във всички сектори...преодолейте го.И аз съм студент,но ако трябва и 1000 ще платя за семестър,а пък ако не мога,казах ви...пътя и да ви няма в България.
Сега се оплаквате,че такстите ще ви се вдигнат....аз уча География и съм 3-и курс и таксата първата ми година беше 250,а сега вече е 332 лева.Аз какво трябва да кажа сега....Станишев,Велчев...веднага ми върнете парите,така ли? :lol:
За образование и 1000 лева са малко,стига то да е качествено.
За съжаление тук в БГ не е така,а за това се сърдете на преподавателите и ръководството на университетите,а не на държавата!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз одобрявам идеята за въвеждането на частните студенти. И без това бая хора влизат, като си плащат, защо да не го направят официално? Вероятно и това ще се окаже решението на проблема в крайна сметка, защото правителството едва ли ще отстъпи и изведнъж ще намери пари.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Митака написа:Ей не може да разберете,че комунягите ни е..ха мамата,и то особенно последните месеци от управлението им.

Доста е тъжно, че все още има хора, които наричат някои комуняги и си мислят такива неща.Ти си ултрас на теб ти е позволено, но представи си, ако беше някой нормален.

Трябва местата по специалностите да бъдат намалени, таксите да бъдат завишени, но и да има стипендии, които да покриват цялата такса.Тези, които заслужават да не плащат нищо.Останалите, които са по-слаби в ученето да си плащат повече.

Във време на криза трябва да се свие и приема, не само бюджета.

А вчера, когато ми правиха интервю ми зададоха въпроса "А ако университети се слеят, така разходите ще се свият?", което е интересена теория.Неприложима, но интересна.

The names of the future are stamping of impatience.
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Как ако университетите се слеят ще се свият разходите? От персонала ли? Или просто ще вземете от бюджета на НБУ :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

За приема и аз съм съгласна. Хубаво е и администрацията да се намали по някъв начин, да се спрат командировки, лични шофьори и пр. - все някви гъзарии, които от вчера в Министерството на Земеделието са само спомен и лукс.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ако някой развие идеята , може би ще ти отговори.

Аз не мога ... въпроса ми дойде доста неочаквано, когато ми го зададоха и отрекох такава възможност.

Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Zahariev написа:

Доста е тъжно, че все още има хора, които наричат някои комуняги и си мислят такива неща.Ти си ултрас на теб ти е позволено, но представи си, ако беше някой нормален.
Доста е тъжно,че такива хора,като теб не признават наличието на такива отявлени комунисти,като Янаки Стоилов,Минчо Минчев,Жан Виденов и Красимир Премянов!!!
Или сега ще кажеш,че и те са "социалисти" ?!?!?!
Ти си "студент" на теб ти е позволено да вярваш,но представи си,ако беше някой нормален. :?
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Представи си, ако познавах някои от тези хора лично ... и си представи, ако познавах някои представители на други партии и можех да направя разликата.

Комунисти в България няма.А ако има някой останал, то трябва да го търсиш в СДС. ;)

Както и да е, не това е темата.

Ще има ли протести и шествия за цялата страна ? Някой спомена нещо подобно. :D

dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

ХАХАХАХАХАХ! Какво няма в България???? КОМУНИСТИ ЛИ НЯМА :lol: Нещо тежко ще да си взел за закуска, че да напишеш най-голямата глупост във форума, а тва си е постижение.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

dexteriti написа:ХАХАХАХАХАХ! Какво няма в България???? КОМУНИСТИ ЛИ НЯМА :lol: Нещо тежко ще да си взел за закуска, че да напишеш най-голямата глупост във форума, а тва си е постижение.
Дори и по-големи от мен? Mай да. :lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Като кажат, че сестра ти е курва, върви обяснявай, че нямаш сестра.

http://www.vbox7.com/play:e8f440bd

Информацията е най-ценното нещо в 21ви век , хубаво е да я имаш.Когато нямаш информация говориш глупости и ставаш смешен.В България все още много хора нямат информация..... и тази девойка доста ги/ви отъждествява. :D

Ииииииии отново, това не е темата.

Някои от организаторите да каже какво става с протестите и шествията, които щяха да бъдат организирани ?

dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Tи имаш информация, която оборва историята ли :lol:
Звучиш ми като човек, говорил с Фелпс и опитващ се да ми докаже колко добре плува след този разговор :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Zahariev написа:Като кажат, че сестра ти е курва, върви обяснявай, че нямаш сестра.
Ами тва е друга тема, не съм сигурна, че бих отрекла подобен факт :lol: .
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Zahariev написа:
Някои от организаторите да каже какво става с протестите и шествията, които щяха да бъдат организирани ?

Очакваме тези дни реакциите, освен тези първите на ББ и Игнатов. Обмисляме национални протести, като ще се свържем с другите държавни университети.
На 19 май БАН излизат на протест, като засега не е взето решение дали СУ ще се включи в този протест, както направиха младите учени от БАН на вчерашния протест.

До края на седмицата ще започнем отново със събирането на жълти стотинки в помощ на правителството за излизане от кризата, ще изготвим прозрачна каса, в която ще се сипват всички стотинки, освен тези, които вчера се събраха на протеста. Касата ще е на разположение на всички студенти в двора на СУ.
Ще се изготви официална подписка, до края на седмицата ще започнем събирането на подписи.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Днешното интервю на четирима от представителите на Студентски съвет на СУ в сутрешния блок на Нова ТВ.
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/3424/
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”