Скандинавистика
Модератор: Don Horhe
Re: Скандинавистика
Уважаеми колеги,
сигурно вече знаете от проф. Ганчева и преподавателите по шведски език, но бих искал и тук официално да поканя всички на лекциите на Бу Р. Холмберг в рамките на посещението му в България по покана на специалност "Скандинавистика" и издателство Роборид от 15 до 22 декември. Бу ще изнесе лекции на тема "Празници и традиции на Швеция", "Шведска детска литература" и "Folkhögskolan". В рамките на посещението му ще се проведе уъркшоп по творческо писане на шведски (и/или английски - за начинаещите или за онези, които изучават друг скандинавски език като основен). Програмата за уъркшопа ще бъде обявена на видно място в университета тези дни. Каним да участват всички скандинависти, настоящи и бивши. Повече информация за Бу Р. Холмберг, носител на Augustpriset, има на неговия сайт http://borholmberg.com, а за романа "Ska vi rymma?" в превод на български можете да прочетете на нашия сайт http://www.roboread.com.
С поздрав,
Георги
сигурно вече знаете от проф. Ганчева и преподавателите по шведски език, но бих искал и тук официално да поканя всички на лекциите на Бу Р. Холмберг в рамките на посещението му в България по покана на специалност "Скандинавистика" и издателство Роборид от 15 до 22 декември. Бу ще изнесе лекции на тема "Празници и традиции на Швеция", "Шведска детска литература" и "Folkhögskolan". В рамките на посещението му ще се проведе уъркшоп по творческо писане на шведски (и/или английски - за начинаещите или за онези, които изучават друг скандинавски език като основен). Програмата за уъркшопа ще бъде обявена на видно място в университета тези дни. Каним да участват всички скандинависти, настоящи и бивши. Повече информация за Бу Р. Холмберг, носител на Augustpriset, има на неговия сайт http://borholmberg.com, а за романа "Ska vi rymma?" в превод на български можете да прочетете на нашия сайт http://www.roboread.com.
С поздрав,
Георги
-
lostcitygirl
- В началото бе словото
- Специалност: Норвежки
- Курс: първи
Имам едно въпросче, търся книгата на Саксо Граматикус Gesta Danorum (по форуми видях че е преведена "Деяния на датчаните"). Май няма издание на български, но някой може ли да ми каже дали има специализирана библиотека за скандинавски книги към СУ и ако да, дали я има на друг език, в Столична я няма и в Националната също, преджарително благодаря
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Виж тук. Ако не ти се чете на компютър, можеш да провериш в Нордика или евентуално да поръчаш през amazon. А от какво естество са твоите интереси към Средновековна Скандинавия и в частност към "Делата на Даните"? (;lostcitygirl написа:Имам едно въпросче, търся книгата на Саксо Граматикус Gesta Danorum (по форуми видях че е преведена "Деяния на датчаните"). Май няма издание на български, но някой може ли да ми каже дали има специализирана библиотека за скандинавски книги към СУ и ако да, дали я има на друг език, в Столична я няма и в Националната също, преджарително благодаря
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- kaamos
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Има ли някой, който си е взел билет за "Антихрист" за утре вечер (от онези 70-те билета за София филм фест), но мисли да не ходи? Така де, да му взема билетчиту искам 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Можеше да помолиш библиотекарката да ти услужи с нейния... 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- kaamos
- В началото бе словото
хмхмхмм 
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
Дали някой може да ми преведе от норвежки едно интервю, което е 4-5 странички:)
Готов съм да почерпя с полска водка или каквото друго се разберем.
Готов съм да почерпя с полска водка или каквото друго се разберем.
А, хора, колко души средно се приемат в тази специалност? Супер, мега интересна ми е.. дано се справя на изпита по ангийски 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
десетина човека ..най много!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Точно така... най-много.The_Viper написа:десетина човека ..най много!
В повечето случаи приемат двама-трима. И, естествено, накрая трябва да остане само един!
(тук зазвучава Фреди Меркюри).
За по-подробна информация се разрови в сайта на Университета!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- kaamos
- В началото бе словото
десетина ЧОВЕКА??? че то тва скандинавистите хора ли са 
аз четох за Скандинавистиката като цяло какво представлява и там пишеше, че всяка година се приемат минимум 15 момичета и момчета... Ама ще видим 
Здравейте (:
Искам да попитам за да се кандидатства за тази специалност изпити и по двата езика английски и немски трябва да се държат или как ? :>
Искам да попитам за да се кандидатства за тази специалност изпити и по двата езика английски и немски трябва да се държат или как ? :>
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не. не и по двата, само по единия е 
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
Добре че е така, че се бях отчаяла за момент