11 май - протест на Софийския университет

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: 11 май - протест на Софийския университет

Мнение от allshallperish »

alter ego написа:
allshallperish написа: да, не искам да протестирам защото на ректора не му влизат мн пари в джоба, не искам да съм инструмент в ръцете на човек с нездрави интереси.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
И това с какво по-точно те очуди? Прочетох го няколко пъти, ама не виждам да съм направила гаф. Моля, обясни.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Дочух, че за годишнината, миналата година е имало допълнителни облаги за университета.
Тъй че правителство дава, правителство взима.
Наистина има градивни предложения за затваряне на специалности ( е не точно градивни :D ), и например ако обединят ФЗФ с ТУ ще бъде много по-добре ( макар че прехвърляме тежест на ТУ ).
Но най ми е чудно дали хората, които ще протестират мислят и за другата страна ?
Няма пари в бюджета, но наливаме пак в СУ, за да може декана да е парично обезпечен.
Това значи да се вземат пари, предназначени за нещо друго. Б.О.О* нека това друго нещо да е по-важно и по-наложително от образованието в момента.
Следват нови протести, още орязване, криза, дефицит и други подобни интересни думички.
Накрая стигаме до положението на Гърция ?

Та нека 1во СУ си направят вътрешна реформа и да ревизират бюджета си. След това да протестират.

* Б.О.О - без ограничение на общността
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

happyswift написа: Не отваряйте темата какво можеш да работиш с дадена специалност, защото в момента, както всеки втори излиза с "вишо",просто ситуацията е под всякаква критика и може да бием всякакви рекорди по брой хора с висше образование на глава от населението в света
Бием я. :wink:

Вида (Шепот)
Никой не споменава, че трябва да се закрият специалности, защото няма икономически интерес от тях.
Има твърде много "универсални" университети.

Моята специалност е важна, защото я има само в СУ. :D
Докато в Русенския влизат право с 3 !?
Demon's Dance
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки
Курс: втори

Мнение от Demon's Dance »

Posting in epic thread.
Ви`ам протеСче ке праите.И язе ке се фключим.Оно къв е проблему задръсите центъро(у).Оно проблем нема.Оно на никой му не дреме на Шмайзера за вашийо протеС.
Половината не можете да пишете правилно,тръгнали гражданска позиция да изявяват.Кога ще разберете,3 дванайски мъртво пияни, разсъблечени студенти са само повод за смях и нищо повече?Виждам,че все пак има хора,които ви хранят-така трябва.Протестирам,че българското висше образование бълва неграмотни,вечно опяващи мъже и жени,чиято единствена цел е собствения келепир.Образованието трябва да е скъпо,за да не влизат и излизат Сульо & Пульо ™.Ако на един професор му плащат хиляди левове,никога няма да си помисли да пусне гореспоменатите.За да изкарате парите,нужни за висшето образование,ще се хванете на работа(най-вероятно по спецалността,ако специалността ви не струва и вас няма да ви има)и няма да ми ревете за 45 лв,които плащате,за да превръщате град в бордей.И няма да ходите да си давате гласа в подкрепа на някакво псе,докато педофили дебнат децата ви.И няма да викате "Студентски град на студентите",докато предната вечер сте били в някоя чалгатека.Такова лицемерие лъха от всеки студентски протест,че ...Защо не направите протест-петък вечер без дискотека?Или пък ...тази седмица няма да си ходя на "село",а ще събера боклука от улицата.Ще кажете:"Къв си ти да ми казваш какво да правя?Много ми дреме за София." и ето тук е добре да спра.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Demon's Dance написа:..
цял ден да го бях мъдрил едва ли щях да си изкажа мисълта по добре
+1 :thumbup:
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

аз пък не съм съгласна с частта за селото :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Demon's Dance
Кой си ти, че да определяш нас по този начин?
Познаваш ли ни?
Знаеш ли какво правим, какви сме?

Когато нямаш информация за дадено нещо, то твоето мнение е незначително.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

мойто село е далече и не си ходя мн често затуй подкрепям :mrgreen:
Изображение
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Постоянно в тази тема се правят описания на студенти, които наистина съществуват, но не те се заемат да правят протест. Не те отиват на протести, по дяволите...

Българинът много мисли, а нищо не прави..най-вече ако е за общо, иначе ако е само за лична облага измисля начини...
Повечето само критикувате, както сегашното състояние на образованието, така и самият протест, без да излезете с предложение за организиране на друг протест, с други цели...
Дайте нещо креативно, стига с тази критика, всеки може да критикува, това е най-лесното и първично човешко действие..
Зло дете
В началото бе словото

Мнение от Зло дете »

Demon's Dance написа:Posting in epic thread.
Ви`ам протеСче ке праите.И язе ке се фключим.Оно къв е проблему задръсите центъро(у).Оно проблем нема.Оно на никой му не дреме на Шмайзера за вашийо протеС.
Половината не можете да пишете правилно,тръгнали гражданска позиция да изявяват.Кога ще разберете,3 дванайски мъртво пияни, разсъблечени студенти са само повод за смях и нищо повече?Виждам,че все пак има хора,които ви хранят-така трябва.Протестирам,че българското висше образование бълва неграмотни,вечно опяващи мъже и жени,чиято единствена цел е собствения келепир.Образованието трябва да е скъпо,за да не влизат и излизат Сульо & Пульо ™.Ако на един професор му плащат хиляди левове,никога няма да си помисли да пусне гореспоменатите.За да изкарате парите,нужни за висшето образование,ще се хванете на работа(най-вероятно по спецалността,ако специалността ви не струва и вас няма да ви има)и няма да ми ревете за 45 лв,които плащате,за да превръщате град в бордей.И няма да ходите да си давате гласа в подкрепа на някакво псе,докато педофили дебнат децата ви.И няма да викате "Студентски град на студентите",докато предната вечер сте били в някоя чалгатека.Такова лицемерие лъха от всеки студентски протест,че ...Защо не направите протест-петък вечер без дискотека?Или пък ...тази седмица няма да си ходя на "село",а ще събера боклука от улицата.Ще кажете:"Къв си ти да ми казваш какво да правя?Много ми дреме за София." и ето тук е добре да спра.
Това, че си роден в София не те прави по- малък селяндур.. Радвай се, че не си изпадал в ситуацията, в която колегите ни всеки ден са принудени да живеят!!
Качеството на образованието не зависи от парите, които плащаш. Вземи НБУ - там плащат като луди и са си все така неграмотни!! Проблемът с неграмотността не е във висшето образованието, а в основното, където се предполага, че трябва да усвоиш поне правописа на матерния си език!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Само да вметна, че принцип тия, които ходят по протести, и тия, които четири дни в седмицата киснат по дискотеките, а останалите три запиват по стаите, определено не се припокриват, съдя го от лични наблюдения. Оттам нататък всичко са неуспешните опити на поредния виртуален хахо да каже нещо забавно...

Аз за вторник още се чудя дали да се замъкна, не заради апатия, а заради това, че на Университета орязването на няколко милиона не може да оправдае състоянието ТАШ.К, в което се намира в момента (стрийдог много хубаво си го каза, пък и явно е навътре в нещата).
Както писаха горе, неформално образование, най-ниските лекторски хонорари в България (да бъде поправено, ако греша) и тоалетните в Еректората ftw :lol:

Впрочем имам идея - тези милиони да се вземат изцяло от лекторските хонорари, а преподавателят след всяка лекция да минава с една шапка между редиците и к'вото събере. Бас държа, че повече ще изкара, пък и ще бъде по-справедливо оценен... за по-добрите - повече, за некадърниците - нищо. :lol:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз ако бях от управляващите, у вторник с един гатлинг, ще ги избивам протесчиите, па ше кажа "Айде утре - следващите, които са там на ред".... Не може такова нещо, за всяко нещо протест...

Ето защо - вие като сте студенти, сте пълнолетни, нали? Всичките - учащи, редовни, задочни, асистенти, професори...

Колко от вас отидоха да гласуват миналото лято на избори?
Колко от вас гласуваха за Бойко?

Е, като ги има на лице тези данни, що сега се оплаквате - вии сте си го избрали тва управление (обществена тайна е, че който и да беше на власт, пак кризата щеше да удари СУ и да одрежат парите) - защо се оплаквате? На българина винаги тва му е решението - протест, стачка, мрънкане.... Такива хора не ни трябват. Като взема властта някой ден, ше ви избивам за държавна измяна.... :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Пфф кристо, да знаеш колко пъти съм гласувал за ББ...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Колко, колко, той само на 1 избори се е явил... :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз гласувах за Костов !
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”