1. Не помня точно, но ми се върти в главата нещо от сорта на 2 часа и половина. Не мисля, че беше повече. Попитай на касата, когато вземаш билети - със сигурност ще знаят. Просто имам спомен, че като излязох и си погледнах часовника, си казах "Стига бе, то било много дълго, а аз не го усетих." Сега погледнах сайта на Т199 - пише, че е час и половина. Хм.
2. Относно местата... Бе то това е субективно, защото аз съм гледала постановката само от предни "позиции". Бях на 2-ри ред и имах усещането, че съм при тях, в стаята. То и сценографията е направена така, че предполага потапяне в историята. Има и една кратка сцена, която се разиграва на първия ред (за там май не продават билети поради тази причина).
Преди билетите на 2-ри ред не бяха толкова скъпи. Но ако няма за там, не си давай парите за най-скъпите билети, които са от 3ти до 6ти ред - седнете по-назад, няма да е особена драма.
И друго заглавие в 199 което препоръчвам горещо -
"Уилям Шекспир - пълни съчинения". Ако наистина искаш нещо весело и не си с твърде консервативно мислене - е, това нещо е брутално добро. Гледала съм го сигурно 10 пъти и всеки път съм се смяла до сълзи.