Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от HeyGod »

Ходих на "Рейс" снощи.
Ами какво да кажа ... средна работа. :D
Имаше забавни моменти,имаше и много безсмислици,но цялата идея на постановката ми липсваше.
Добре,че бяха Мамалев и Лафазанов да разведряват.
Също и Кавардаков играеше супер. :D
Обаче краят ... някой би ли ми го обяснил,моля ? ( спойлер алерт :P )
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от _Stella_ »

Mushmul написа:Разочарована съм. Не можахме да гледаме Екстази. Поради някакви проблеми бара, където трябваше да се играе, се отлага за след 2 седмици. Несериозна работа :evil: Само се надявам да не останем с пръст в уста и само да сме си дали паричките...
Колко ми е познато това...
Аз все още не съм я гледала тая скапана постановка, нагласих се, срещнахме се с приятеля ми и отидохме на предвиденият ден и оня го нямаше изобщо и бил казал че по-нататък ще има постановка и още не сме отишли. А ни взе парите преди 3-4 месеца. Аз му имам телефона и скоро ще си ги искам, защото е мошеник.

П.с: "Хъшове" е най-хубава постановка, която съм гледала =)
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Вчера най - накрая успях да гледам "Господин Ибрахим и цветята на Корана" и ми хареса. Ама изключително много ми хареса. То такива и бяха очакванията ми де. Семпла и в същото време динамична постановка, отличен текст, засягащ интересни идеи и представени по човешки начин, без излишни баналности и тн...Въобще изключително човешки представена постановка.
...А Мариус Донкин прстооооо :salute: :salute: :salute:
Гледайте я, ако не сте. Заслужва си.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз гледах "Сако от велур". Не ми хареса особено.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Гледах "Колко е важно да бъдеш сериозен" преди няколко дни в Театъра на армията и простоооо още съм в потрес как пиеса, писана от Оскар Уайлд, може да бъде поставена по толкова жалък и фалшив начин. Изтъркани скечове, зверско фалшиво преиграване на някои от актьорите, въобще най - хубавото нещо в нея бе това, че най-накрая свърши. Много голяма издънка в репертоара на Военния театър. В края на месеца съм на "Трамвай желание" пак там и се надявам малко да измият срама.

А специално искам да обърна внимание на актьора Тигран Торосян. Не го бях гледал преди тази пиеса, в която обаче той прави може би най - слабото превъплъщение(макар че превъплъщение е силна дума...), което някога съм гледал. Чух, че в Драматичния в Стара Загора играл блестящо...Не знам, възможно е.
НО във въпросната постановка този човек не показа и грам емоционалност от началото до края, безизразен във всяка една ситуация, един такъв плах, боязлив, без самочувствие, имах усещането, че ще заспи този човек. А му бяха дали една от главните роли...
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

_Stella_ написа:
Mushmul написа:Разочарована съм. Не можахме да гледаме Екстази. Поради някакви проблеми бара, където трябваше да се играе, се отлага за след 2 седмици. Несериозна работа :evil: Само се надявам да не останем с пръст в уста и само да сме си дали паричките...
Колко ми е познато това...
Аз все още не съм я гледала тая скапана постановка, нагласих се, срещнахме се с приятеля ми и отидохме на предвиденият ден и оня го нямаше изобщо и бил казал че по-нататък ще има постановка и още не сме отишли. А ни взе парите преди 3-4 месеца. Аз му имам телефона и скоро ще си ги искам, защото е мошеник.

П.с: "Хъшове" е най-хубава постановка, която съм гледала =)
Ами ние всъщност го изгледахме 2 седмици по-късно. Нямаше проблем при втората дата. Постановката като цяло беше хубава и не съжалявам, но наистина организацията на нещата доста куца. Дано успееш и ти да го видиш все пак :D
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Като стана дума за Народния - до 31ви май тече инициатива, важаща за ученици и студенти, в подкрепа на театъра и реално се влиза почти на безценица, така че ако имате желание, се възползвайте.

Вчера гледах " С любовта шега не бива" и съм със смесени чувства. От една страна финалът много ми хареса, сценографията беше уникална, но пък бяха прокарани толкова претруфени пасажи, имаше толкова лигави ( и излишни според мен) моменти, че по едно време броях минутите до края. Но пък безупречен финал.
И невероятна игра на Александра Василева :salute:
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Вчерашния театър беше много добър /"С любовта шега не бива"/! Възхитена съм - от мн време не бях гледала такова нещо, невероятна актьорска игра, втората част беше по-силна разбира се, а сцената с виното - много символична.

Оценка 6 му пиша по шестобалната система - определено си заслужаваше да се види!
:)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

"Трамвай желание" е много, много добра постановка. Хареса ми абсолютно всичко в нея - сюжет, текст, сценография, музиката...Всичко ( е, с изключение на играта на част от актьорите в няколко момента, но това са незначителни подробности) Най - доброто нещо, което съм гледал досега в Театъра на Армията.
Ще я повторя пак след няколко месеца.

Между другото, някой има ли представа чия е музиката ?

И ако трябва да направя някакво обобщение за най-силната за мен постановка през този сезон, без колебание посочвам - "Козата или коя е Силвия". Разтърсваща, провокативна и зашлевяваща. Олби и Гърдев в едно или иначе казано - шедьовър. Странно защо не получи нито един Аскеер ( въпреки че Билалов взе Икар, ама...)
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Американски сезон готвят в Народния. Причината е в твърде добрата “Коза” на Едуард Олби. Интересът е невиждан! През 2009-а представлението на Явор Гърдев е било програмирано в афиша на театъра повече от всяко друго премиерно или не заглавие. Играно е 20 пъти на камерната сцена пред общо 2390 зрители - далеч пред резултатите на редица спектакли в големия салон!

Сега търсенето на качествена драма в Народния театър ще бъде компенсирано с предлагане. Задаватсе “Смъртта на търговския пътник”от Артър Милър, “Ангели в Америка”от Тони Кушнер, “Америка, окръг Осейдж”от Трейси Летс и “Полет над кукувиче гнездо”от Кен Киси. Всяка от тези пиеси е наградена с “минимум” един “Пулицър”.

Първата нова продукция наесен в Народния обаче няма да е за днешна Америка, а кулминацията в руската класика от ХIХ в. “Снегирьов”е драматизация на режисьора Стоян Радев по “Братя Карамазови” от Достоевски. Премиерата първо ще е на фестивала “Сцена на кръстопът” в Пловдив, а в София - на 23 септември. Снегирьов ще е Камен Донев, Альоша Карамазов - Цветан Алексиев, а... актьорът Владо Карамазов е останал извън кастинга.

Карамазов е получил роля в “Ангели в Америка”. Пиесата разказва за еврейството, за хомосексуалността, за Господ, за Америка, за морала, за цената, за СПИН... По този текст HBO направи мини сериал с Ал Пачино, Емма Томпсън и Мерил Стрийп. Представлението е играно с голям успех на Бродуей, продължителността му е 7 часа! Постановката в Народния ще бъде на Десислава Шпатова. Сред вероятните “хомосексуални ангели” са Карамазов, Захари Бахаров, Цветан Алексиев и Владо Пенев. “Тази пиеса не е по силите на всяка трупа. За да посегнеш към нея, трябва да имаш компания от артисти от много висок ранг”, твърди директорът на първата ни трупа Павел Васев. Премиерата е планирана за края на октомври.

Следва “Полет над кукувиче гнездо”на Александър Морфов. Съвсем заслужено късметът да изиграе ролята на Макмърфи се падна на Деян Донков. Останалите, поканени в “Гнездото” на Морфов, засега все още нямат конкретни роли. Режисьорът е събрал Рени Врангова, Руси Чанев, Валентин Ганев, Мариан Бачев и др. За лятото той е поставил на всеки задачи - какво да прочетат, какво да гледат, да издирят... за да навлязат в материята. На сцена вероятно ще ги видим в края на ноември. “Полет над кукувиче гнездо” на Александър Морфов се играе вече четвърти сезон в театър “Ленком” в Москва.

:cheers: :drunken: :drunken:

“Америка, окръг Осейдж”за образа на средната класа в Щатите ще разкаже американският гражданин с български произход Ясен Пеянков. В актьорския кръг са Бойка Велкова, Стоян Алексиев, Валентин Танев и др. Премиерата е на 30 януари.

“Смъртта на търговския пътник”излиза в първите месеци на 2011-а след година пауза. Спектакълът бе отложен заради болестта на Велко Кънев, който ще влезе в главната роля.

Ето новите заглавия извън американската програма на Народния - “Онзи, който се хили”от Венци Кулев, постановка на Гаро Ашикян; “Всичко платено”от Ив Шамияк, постановка на Владлен Александров и “Рицар на Светия дух”от Боян Папазов, режисьор Маргарита Младенова.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Препоръчайте, моля ви, нещо весело, но смислено, съдържателно и талантливо!
:cheers:
Malka veshtica
Драскач

ехоо,театралите,къде сте?Това как го намирате:
http://www.programata.bg/?p=39&l=1&c=1&id=52314
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Гледах го още предпремиерно и мога да кажа, че е едно от любимите ми неща, които се играят в момента (от онези, които съм гледала, де, понеже кризата нещо ми посви перките и вече не мога да се похваля, че съм гледала почти всичко, което се играе по софийските сцени).

Та. Не мога да кажа, че е весело, но не е и да седнеш да режеш вени на лунна светлина. По-скоро е страшно увлекателно - спектакълът е дълъг, но не го усещаш, просто ти е интересно какво ще стане, а историята наистина е интересна и последователно разказана. Не са някакви шантави извращения и точно това е нещо, което доста ми липсваше напоследък.

На моменти е забавен, но не мога да кажа, че е комедия. Ако обаче ме питаш дали го препоръчвам - категорично ДА! Но си вземи билет някъде напред.

М, да - и тримата правят чудесни роли, но специално в спектакъла, който гледах аз, Малин наистина блестеше.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Malka veshtica
Драскач

Благодаря, значи все още имам усет за откриване на смислени пиеси:) Имам два въпроса към теб, Кристалче:
1. колко е дълго (2 часа или повече) - да предупредя бабата на малчо колко ще остъстваме с таткото.
2 защо напред места, в 199 съм била и назад, било е ок...!?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

1. Не помня точно, но ми се върти в главата нещо от сорта на 2 часа и половина. Не мисля, че беше повече. Попитай на касата, когато вземаш билети - със сигурност ще знаят. Просто имам спомен, че като излязох и си погледнах часовника, си казах "Стига бе, то било много дълго, а аз не го усетих." Сега погледнах сайта на Т199 - пише, че е час и половина. Хм.
2. Относно местата... Бе то това е субективно, защото аз съм гледала постановката само от предни "позиции". Бях на 2-ри ред и имах усещането, че съм при тях, в стаята. То и сценографията е направена така, че предполага потапяне в историята. Има и една кратка сцена, която се разиграва на първия ред (за там май не продават билети поради тази причина).
Преди билетите на 2-ри ред не бяха толкова скъпи. Но ако няма за там, не си давай парите за най-скъпите билети, които са от 3ти до 6ти ред - седнете по-назад, няма да е особена драма.

И друго заглавие в 199 което препоръчвам горещо - "Уилям Шекспир - пълни съчинения". Ако наистина искаш нещо весело и не си с твърде консервативно мислене - е, това нещо е брутално добро. Гледала съм го сигурно 10 пъти и всеки път съм се смяла до сълзи.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”