Предварителен изпит по математика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
starMonkey
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от starMonkey »

ами напрежение си има, въпреки че е предварителен изпит, а и що-годе знаеш къде си :wink:
Изображение
Аватар
vzone
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vzone »

iliyan написа:Добре бе, хора. За какво са ви рано тези резултати? Два-три дни по-късно - голяма работа. :P :P :P :P
Въпроса не е в това, че ни трябват рано резултатите. Проблема е там, че не си преценяват времето и май въобще не ги интересува. Както каза
Victoria написа:Според мен от СУ казаха ненормално кратък срок. Виж, в ТУ казаха две седмици и излязоха три дни по-рано. Защо? Защото от ТУ казват възможно най-късната дата, на която ще са готови.
. Дадоха си един сравнително дълъг краен срок и така дори при проблеми ще успеят да си го спазят. Докато тук дават някакъв срок и какво.... всеки не спира да посещава сайт-а с надеждата да си види оценката. А какво заварва.... едно НИЩО!
Да бяха казали поне 2 седмици та така всеки да си чака нормално. Каквото и да си говорим това е огромно напрежение и като се закъснява така, то неспирно ескалира.
Въпреки че в крайна сметка както спомена Vanku (че резултати ще излязат четвъртък/петък), те ще излязат по едно и също време с технически - приблизително 11/12 дена. Но като се сравнят нещата никой няма да си говори с добри думи за СУ относно всякакъв вид организация... :P :D
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

vzone написа: Докато тук дават някакъв срок и какво.... всеки не спира да посещава сайт-а с надеждата да си види оценката. А какво заварва.... едно НИЩО!
Да бяха казали поне 2 седмици та така всеки да си чака нормално. Каквото и да си говорим това е огромно напрежение и като се закъснява така, то неспирно ескалира.
Именно.Например аз преди изпитите въобще не се притеснявах.Единствените нерви,които изхабих,бяха неделя сутринта(тогава се предполагаше,че ще излязат резултатите).Но какви нерви бяха :roll: ...Не посмях да преброя колко цигари изпуших за този сравнително кратък период от време.СУ не ми се отразява добре на белите дробове :lol: .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

и какво е значението дали ще видите резултатите си 3 дни по-късно !?
Тя оценката и преди , и след тези 3 дни си е една и съща :)
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

hunt3r написа:и какво е значението дали ще видите резултатите си 3 дни по-късно !?
Ами така е. Сигурно 100 човека трябва да чуят, че да се убедят.
Аватар
vzone
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vzone »

hunt3r написа:и какво е значението дали ще видите резултатите си 3 дни по-късно !?
Или не си ми прочел предишния пост или съм говорил пак на стената....
Не е въпроса там, че ще си разбера оценката 3 дни по-късно или сиреч по едно и също време. Нервите обаче не са едни и същи. Едно да я очакваш и като влезеш да я видиш, друго е да я очакваш, а тя да излезе чак след 4 5 дни примерно. Напрежението е гаден фактор. А от СУ май само тва правят. Първо чаках час и 15мин за задачите горница. Сега ще чакам още няколко дни и за решенията допълнително.
Аз на самия изпит и изобщо на всичко не съм се притеснявал или изнервял за каквото и да е било. А сега.... само си мисля колко ли ще имам и изобщо кога ще излязат "шибаните" резултати....
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

добре , аз пак ще попитам , за какво трябва да има напрежение за това кага ще си видиш оценката !? Какво ще ти пишат повече като се вълнуваш ли какво !?
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

hunt3r написа:добре , аз пак ще попитам , за какво трябва да има напрежение за това кага ще си видиш оценката !? Какво ще ти пишат повече като се вълнуваш ли какво !?
Най-малкото или ще се стреснеш да решаваш повече. или ако си изкарал добре ще си шапка на тояга. :)

Все едно да ти кажат "на 22 юни ще си получиш дипломата", а това после да вземат да го отлагат с дни...и всеки ден да се разкарваш да провериш дали е станала. А като ти кажат "ела на 28 юни да си получиш дипломата" си подготвен "психически"...Или пък същото е когато чакаш някого за среща, а той закъснява.

Както й да е, мисля, че в крайна сметка вината не е била на СУ, а на медиите, защото са интерпретирали грешно информацията. (или може и аз да не съм разбрала, защото за това кога ще са готови резултатите ми казваха приятели чели вестници и слушали/гледали новини)
Изображение
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

а бе всеки след изпита е видял решенията на задачите и сам може да прецени за колко е , разлика може да се появи +- няколко стотни
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Ама може и да е повече от няколко стотни. Все пак не всеки прогнозира правилно оценката си... Както каза Явор - имало момче в неговия клас, което е очаквало 5.50, а има 4.80. Аз пък имам съученик, който казваше "над 5 ще е...", а има 6.00
Примерно за десета задача може да не си сигурен дали си я доказал правилно.
Може да те убива усещането, че имаш една изчислителна грешка на последния ред на задача и да се чудиш дали ще ти вземат от оценката.
Може на няколко задачи да си направил глупави грешки, за които да се чудиш дали ще ти вземат по една или по три точки.

Мисля, че не е нужно да обяснявам.

На теб (и на мен...макар че ми е много любопитно колко ще имам и какви ще са статиските от изпита) може да не ни пука чак толкова 3 дена по-рано или по-късно, но има хора, на които им е повече от неприятно да чакат. (примерно такива, които не са отворили страничката във форума, в която пише, че резултатите ще излязат този петък, а не предния). Същото е като отиваш на среща. Чакаш другия 5, 10, 15 минути и започваш да се изнервяш. Но ако си бяхте били среща дори 15 минути по-късно, но и двамата да бяхте навреме, едва ли щяхте да сте недоволни. Но пък няма и да умреш, ако приятелят ти закъснее с 15 минути, нали? :)
Изображение
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Аз много се прекарах с тия предварителни изпити.. :(
Записах се само в ТУ , защото по принцип задачите са по-лесни, а не съм кой знае колко добре подготвен и честно казано не ми се даваха излишни пари! Пипнах шарка няколко дена преди изпита и не отидох никъде..
starMonkey
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от starMonkey »

на мен нервите ми бяха свързани с това, че за 4те нощи преди изпита в СУ бях спал общо 10тина часа, а и бях супер притеснен от тъпата шарка.

Както и да е - каквото било, било - успех на всички на нормалните изпити!

едит: егати как съм се напил :lol:
Изображение
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

Ами това с оценките не е точно така, понеже, не знам дали е възможно да се подават контестации, тъй като ми се е случвало след състезание да си вдигам точките, тъй като понякога проверяващият не е гледал внимателно и може да те ореже... интересно ми е дали могат да се подават контестации
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

hunt3r написа:а бе всеки след изпита е видял решенията на задачите и сам може да прецени за колко е , разлика може да се появи +- няколко стотни
Така е,аз не съм сигурна само за 20 стотни.Но от това зависят доста неща.Ако нямам 6,00,ще трябва да продължа да се занимавам с математика,тогава няма да отделям толкова време на английския,а тогава ще се представя по-зле на изпита :wink: .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

vzone написа:Нервите обаче не са едни и същи. Едно да я очакваш и като влезеш да я видиш, друго е да я очакваш, а тя да излезе чак след 4 5 дни примерно. Напрежението е гаден фактор. А от СУ май само тва правят. Първо чаках час и 15мин за задачите горница. Сега ще чакам още няколко дни и за решенията допълнително.
Ами ходи си някъде другаде, за да си спестиш нервите :lol: :lol: :lol: Какво недоволстваш за глупости. В меито ги изнесли 3 дни по-рано, в СУ не знам си какво. Брееййй, сякащ пари ти взели.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”