НБУ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: НБУ

Мнение от O|OeHukc »

Не, не е добре да се гледа само в собствената паница.
И каква информация имаш ти за учебните програми и преподаването в НБУ, за да го наричаш "лайно"?
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Познати на познати ми казаха, че детето им там учи и не е доволно :lol:
Задай си въпроса, може и да ти отговоря 8)
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

а дали в детето на познатите на познатите, не е проблемът, вместо във вуза, където учи :lol:

каква информация имаш от към административните въпроси?
от към учебните планове?
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Познавам поне 10 преподаватели от НБУ - основно историци и филолози. Не са доволни от качеството на студентите си и това е основното им обяснение за ниското ниво на НБУ. Тук някъде дори Джеймс написа как си влачил с няколко семестъра курсовите работи. Това дали е възможно в СУ? Не, особено в ИФ... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

С моята представа за НБУ не искам да ангажирам никого...тя е изградена основно от чужди мнения, а не от лични наблюдения.
Та...в НБУ програмата е добра, преподавателите са добри...но ако ти дават 100% от даден продукт (знание)...за тях не е проблем ти да си усвоил ни един процент.
Но ако си решил...100% да усвоиш...супер.
Вече не съм на 12...не ми трябва обкръжение от "силни ученици" за да пазя нивото си. Знам от какви знания имам нужда...от както уча в СУ, знам и от какви нямам :)
Идеята е, че в НБУ все си мисля, че ако използвам това, което ми дава...ще стана много по-добър професионалист VS. тоновете безсмислие, което трябва да понасям в СУ.

Отново подчертавам нямам особени аргументи в защита на представата си за НБУ...абсолютно е възможно да съм си изградил грешно мнение...и затова мисля, че е тази тема - хората от НБУ да споделят безпристрастно...още повече очаквам от хората, които имат личен контакт и с двата ВУЗ-а... Не знам кой има каквато и да е изгода от това да се караме и да се нападаме в стил Левски-ЦСКА...опитите да оправдае избора си на ВУЗ няма да го направи нито по-уважаван, нито по-успешен в бъдещето си.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Вече не съм на 12...не ми трябва обкръжение от "силни ученици" за да пазя нивото си.
Абсолютно невярно. Вместо ти да дърпаш групата, групата трябва да те дърпа. За съжаление в НБУ няма никакви предпоставки интелигентни хора да искат да учат там. Пълно е с идиоти и с кретени, които завършвайки очакват да си купят новата С класа и къща в драгалевци.
За цялото си образование ще дадеш 12-13к, а ако не си от София, просто по-добре си отиди в Англия, разликата в парите не е много.
Учебната програма не е съобразена с изискванията за работа (в икономическите специалности), проблематиката е засегната куцо и в общи линии грешно, лекторите преподават през пръсти и винаги са готови да отговорят на въпрос "Какво е БВП", "Инфлация и дефлация едно и също ли е"?! и е такива простотийки от ония кифли и кифладжии с официалните анцузи.
Най-лошото е като погледнеш бюджета на подобен ВУЗ, знаейки, че това е правия път, но трябва минеш през една непродуктивна частна образователна система и да я сравниш с "приятелче" от чужбина, за да си узрял за оценки.
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

alter ego написа: Това дали е възможно в СУ? Не, особено в ИФ... :roll:
Възможно е, възможно е.... :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

dexteriti написа:
Вече не съм на 12...не ми трябва обкръжение от "силни ученици" за да пазя нивото си.
Абсолютно невярно. Вместо ти да дърпаш групата, групата трябва да те дърпа.
Въпрос на личен модел на работа/учене. Аз не дърпам никого и никой не дърпа мен. Аз уча за себе си и търся най-доброто място за това. Нито умствено елитарното обкръжение в СУ, нито пропадняшки-гъзарското в НБУ ми влияят по някакъв начин.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Дичоу написа:
dexteriti написа:
Въпрос на личен модел на работа/учене. Аз не дърпам никого и никой не дърпа мен. Аз уча за себе си и търся най-доброто място за това. Нито умствено елитарното обкръжение в СУ, нито пропадняшки-гъзарското в НБУ ми влияят по някакъв начин.
T.e. на теб не ти трябва ВУЗ... Ако нивото на студентите е близко до това на лектора или е много елитно или е голем кенеф :lol: В първият случай е абсурдно да кажеш, че би се отказал да си в конкурентна среда.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

dexteriti написа:
Дичоу написа:
dexteriti написа:
T.e. на теб не ти трябва ВУЗ... Ако нивото на студентите е близко до това на лектора или е много елитно или е голем кенеф :lol: В първият случай е абсурдно да кажеш, че би се отказал да си в конкурентна среда.
Тесните ми интереси са такива, че не познавам нито един студент със същите. Та затова и да бях в СУ надали щях да имам конкурент в тясната сфера, в която ми харесва да задълбавам. А по общите теми винаги се намират конкуренти, били те и от други специалности.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Не знам каква е тази сфера, където конкуренцията липсва, дано не си открил нещо ново и да учиш в НБУ :lol: Дори и така да е, ти си един, а трябва по-голям sample size.
Това което получаваш от НБУ за 1200лв струва НЕ повече от 300-400...Дори и тва е много!

Хаха, кво написах :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

И аз се чудя к'во написа. Сотире, мненията ти приличат на такива, написани от човек, който няма нищо общо с НБУ. Не знам как "учиш" в НБУ и колко време прекарваш там (аз съм те виждал в сградата два пъти на кръст), но постовете ти звучат като смешно оправдание за МЪРЗЕЛ. Едно нещо от тези, които си написал за НБУ, да беше вярно, щях да призная, но ти си писал МЕГАНЕАДЕКВАТНО спрямо реалността. По принцип не правиш впечатление на тъп човек, но кой знае...

Към засегнатите: Моля, върнете се към КОЙТО И ДА Е мой пост в тази тема и ми посочете в кой момент започвам да се заяждам и да твърдя, че СУ е отвратителен университет, а НБУ е най-добрия в света. Гузен негонен бяга. Зле сте.
The_Viper написа:Абе да ти кажа не съм само аз тази, която смята че в НБУ "учат" само разглезените дечица на мама и на тати, с его до небесата, пълни с комплекси, но затова пък и пълни с парички. Пари, които имат в излишък и се чудят къде да си ги похарчат и после да се изфукат на гъзарите-приятелчета!
:wink:
Ако аз или някой от приятелите ми в НБУ отговаряхме на ПОНЕ ЕДНО от изброените, щях да падна на колене, облян в сълзи и да се разкая. :lol: :lol: :lol: :lol:
Хахахахахахахахаха!!!!!! Наистина се чудя как да си похарча парите, ама тези, които ме познават, ще ти кажат дали е защото са много :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Следващия път като се наложи да трия лични нападки и офтопик, направо заключвам темата.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

FightForFreedom написа:На тези, които пишат против НБУ, които и да са те, ще им дам съвет. Ако се опитвате да докажете, че отрицателното отношение към НБУ е плод на крайно субективни фактори, успявате. Справяте се отлично. Но ако искате да се покажете обективни, давайте с повече вътрешна информация. Аз казвам малко неща, но са вътрешна информация, която не може да се прочете по сайтове и странични мнения. Моето мнение е вътрешно, както и на Джеймс. Ние говорим с преподаватели, мислим за състоянието на НБУ в момента, искаме да е по-добро, но и сега не е зле. Цел ни е да отхвърлим тея емоционални реакции против НБУ, защото са несправедливи и ощетяват не само НБУ, но като цяло образованието в България, защото то се нуждае от повече справедливост и по-малко субективност. Това е и смисълът да пишем в тази тема.

Каквото знам от хора, които учат в НБУ :
- малко материал
- освобождаване от изпити с курсова работа - т.е. copy-paste от помагало
- преподавателите не си дават зор да преподават, защото аудиторията попива като

И хората вече споменаха, че в тая среда не дърпаш напред. Дори да си най-добрия си най-добрия сред слабаци и се самозаблуждаваш. Изискващата среда е изключително важна. И както казаха хората университетът се оценява по реализацията на студентите си. Защо изобщо спорим?

Под това, че СУ бил 1 век назад наистина не разбирам какво се има предвид. Ако някой го обясни би било чудесно.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

моля моля, за да си най-добрия сред слабаци не е необходимо да се замозаблуждаваш
Заключено

Обратно към “Мнения”