НБУ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: НБУ

Мнение от вечен студент »

camel написа:
Като не ви харесва НБУ го кажете веднъж и толкова.
Значи, студентите от НБУ могат постоянно да обясняват, колко е зле СУ, а ние можем само по веднъж да се изказваме. Ааааа, не е честно така. Тая тема си беше замряла. За чии *** му трябваше на Джеймс да я възражда с подигравки към Библиотеката на СУ и да пита как си пишем дипломните работи и дисертациите?
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Не искам да оценявам университетите. Това не е моя работа. Казвам какви са ми впечатленията от университета такъв, какъвто аз го познавам. Защо пазарът на труда търсел дипломи от СУ не мога да кажа. Питайте го него. Аз лично познавам много хора, завършващи СУ, които ще вземат диплома, а главите им ще са напълно празни. Така че то си е повече до човека. И Харвард да си завършил понякога си оставаш тъп (справка - Дж. Буш-син).

Kакто знаете винаги съм подкрепял частното образование. В случая обаче не защитавам НБУ, нито хваля СУ, просто ме е яд, че темата се изражда в махленски спор коя пишка е по-голяма. А това не приляга на големи хора като нас.

Живот и здраве - бъдещият ми университет: http://www.bham.ac.uk/

Ако ме огрее там ще ви кажа има ли разлика от СУ. :mrgreen:

Вечен студент, не вярвам Джеймс да се е опитвал да ДРАЗНИ нарочно студентите от СУ. Той е достатъчно сдържан и интелигентен, за да си позволява подобни провокации.
А фактът, че СУ е доста зле в доста области няма какво да се дискутира. Вместо да търсим кирливите ризи на другите да изперем нашите.
Последно промяна от camel на 01 Май 2010, 17:50, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Кемъл, кажи дали има разлика с НБУ, а не със СУ, щото там нали ти е ясно, че ще ти късат задника? В СУ също ти късат задника - поне на нас, за НБУ друго знам.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

По този въпрос тактично ще си замълча, защото темата не е за СУ или дали СУ е по-добър от НБУ. Темата е за НБУ. А и не искам разгневеният и опиянен от желание да смаже НБУ Матусал отново да връхлети върху постовете ми.

Въпреки това си запазвам правото да ти отговоря на въпроса като отидем на хижа. :wink:
Последно промяна от camel на 01 Май 2010, 19:39, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ами всеки има право да си защитава някаква теория. Според мен пък е тъпо хора, които учат в НБУ да викат, че СУ е зле, възоснова на какво го казват, щом и ние сме в грешка? Добре, няма проблем за тва. Аз съм отворена към чуждото мнение
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Играеш им здрав игнор и толкова. Откакто следя темата обаче ми се струва, че първо хората от СУ нападнаха студентите на НБУ и то без да имат кой знае каква причина. Но...може и да греша.

Въпреки това ако 5 човека скочат от петия етаж ние трябва ли да сторим същото?

Айде, че много се отклонихме от темата. :D

- Of course not!
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

вечен студент написа:Тихо! Тихо! В НБУ, докторантите плащат по 1500 лв. на семестър или общо 9000 лв. за цялата докторантура (заедно с таксите за явяването на защита сметката сигурно надхвърля 10000 лв.). А в държавните ВУЗ-ове и БАН на докторантите им плащат и то не малко пари (горе-долу, колкото и на асистентите). И преди да ми излезе някой "умник" с идиотщината, че и в НБУ има докторанти на стипендия, веднага ще поясня, че стипендиантите (докторанти) на НБУ са около 10 човека, а на СУ докторантите са 702.
То, затова Игнатов избута тоя нов закон, защото досега степените и званията, давани от НБУ не се признаваха НИКЪДЕ! Сега вече ще им ги признават и (както казах и на друго място във форума) всички чалга певици и мутри, ще станат "доктори" на НБУ, като си платят по 10000 лв.
Знаеш ли, че ако реша да следвам докторантура в НБУ, ще уча при преподаватели, които работят в БАН? Знаеш ли че ще работя за БАН и ще ми плащат пари? А знаеш ли колко възможности за стипендии има в НБУ? Това за стипендиите къде си го прочел - това е ограничена информация, защото университетът може да дава 10 стипендии, но възможностите да следваш със стипендия са много по-големи. А това, че десетте хиляди били достатъчни - ами в момента ми преподава прясна докторка и съм очарован от познанията й, от дълбоката й заинтересованост, идейност, новаторство и активност в областта си. Ако някой си купува докторската степен в НБУ, то ще е някак далеч от моята специалност. Дори чух една моя преподавателка да казва по телефона "Няма да съдействам този човек да стане доктор, той е мързелив и нищо не е свършил така, както се очаква на това ниво. Работата му е слаба дори за магистърско ниво. Няма как да го одобря." Чудя се, възможно ли е нещата в НБУ да са ужасно зле, а точно моята специалност да е толкова добре? Надали. По-скоро мисля, че ти, вечен студент, говориш без да познаваш нито един доктор от НБУ. Така ли е? Вечни, познаваш ли преподавател с докторска степен от НБУ? А и с кого си говорил за възможностите да получаваш стипендии в НБУ? А и мислиш ли, че не се работи по въпроса нещата да станат по-добре?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Мен пък от 1 курс ми преподават преподаватели от БАН :lol: . И точно на вечния студент ли няма да му е ясно, че като работиш за БАН ти плащат, след като той изкара докторантурата си :lol: .
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Изтрих по-голямата част от глупостите, които бяха изписани в последните 2 страници от темата. Ако имате да си казвате нещо лично - ЛС.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

На тези, които пишат против НБУ, които и да са те, ще им дам съвет. Ако се опитвате да докажете, че отрицателното отношение към НБУ е плод на крайно субективни фактори, успявате. Справяте се отлично. Но ако искате да се покажете обективни, давайте с повече вътрешна информация. Аз казвам малко неща, но са вътрешна информация, която не може да се прочете по сайтове и странични мнения. Моето мнение е вътрешно, както и на Джеймс. Ние говорим с преподаватели, мислим за състоянието на НБУ в момента, искаме да е по-добро, но и сега не е зле. Цел ни е да отхвърлим тея емоционални реакции против НБУ, защото са несправедливи и ощетяват не само НБУ, но като цяло образованието в България, защото то се нуждае от повече справедливост и по-малко субективност. Това е и смисълът да пишем в тази тема.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Tи какъв отговор искаш? Ако сравнявате университет като СУ с НБУ е смешно, традициите и средата на държавните вузове още са си фактор за доста по-кадърните деца, от там и средата в НБУ е една малко приличаща на отбий номера...
Друг е въпроса, че никой не е идиот да си признае колко е недоволен от нещо, защото може да изглежда като пълен левак...
Искаш вътрешна информация ли? Цифри, бюджети...само ставам за смях като ги пиша тия работи :lol: Преди ми се смяха, сега няма да рискувам пак да ми се смеят :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз си признавам.
Не съм доволен от СУ и съжалявам, че го предпочетох.
Па колко левак изглеждам...по-нелеваците да го определят.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Дичоу написа:Аз си признавам.
Не съм доволен от СУ и съжалявам, че го предпочетох.
Па колко левак изглеждам...по-нелеваците да го определят.
Не в този смисъл, всеки защитава това, с което след време ще си търси работа. Затова и тоя спор е толкова интересен :lol:
Подобни теми винаги водят до ключ, банове и т.н., а тоя разговор не трябва да стихва :drunken:
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Докато се спори кой от кой е по-добър, развитие в образованието няма да има, защото всеки си гледа в своята паница, макар и почти празна.
Нито НБУ е идеалният университет, най-малкото пък СУ. И разбира се, има начин да се изгради по еволюционен път идеалния (без да вкарвам огромен монумент на думата) ВУЗ, но може да се изгради един адекватен към днешното време университет, адекватен към българската действителност.
dexteriti
Да живей словото

Мнение от dexteriti »

Под спор разбирай частична конкуренция. Няма лошо в "гледането в собствената паница" стига да е аргументирано, а с 15г история НБУ не убеждава с качество. Бюджета на НБУ не се фокусира върху учебната програма, нито върху преподаването. Лъскавите кабинетчета са опаковка на едно лайно...сори Джеймс :lol:
Заключено

Обратно към “Мнения”