НБУ
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Re: НБУ
Хмхм.. и кое по-точно е бъдещето?!Zahariev написа:И аз догодина започвам второ висше в НБУ по същите причини.Просто бъдещето е там.
Това да даваш луди пари за чуждите нужди и за чужди интереси - без да получаваш нищо в зямана ли?? "Добра логика, добра логика!"
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Сама си отговори с елементарен довод.Как да обясня точно на теб, че ти дава нещо ? 
The names of the future are stamping of impatience.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Точно на мен ли ?
хаха!
Абе да ти кажа не съм само аз тази, която смята че в НБУ "учат" само разглезените дечица на мама и на тати, с его до небесата, пълни с комплекси, но затова пък и пълни с парички. Пари, които имат в излишък и се чудят къде да си ги похарчат и после да се изфукат на гъзарите-приятелчета!
Така че, да, прав си - точно на МЕН недей да ми ги обясняваш твойте доводи!

Абе да ти кажа не съм само аз тази, която смята че в НБУ "учат" само разглезените дечица на мама и на тати, с его до небесата, пълни с комплекси, но затова пък и пълни с парички. Пари, които имат в излишък и се чудят къде да си ги похарчат и после да се изфукат на гъзарите-приятелчета!
Така че, да, прав си - точно на МЕН недей да ми ги обясняваш твойте доводи!
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Бъдещето е в частното образование, но далеч не е в НБУ. Там е една пумийна яма пълна с всякви, но не и с хора, които им се учи. Питайте професора Джеймс
П.С. В СУ е същата пумийна яма ( :
П.С. В СУ е същата пумийна яма ( :
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ае НБУ си заслужава само за магистратури.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре, че всички сте го завършили.
Хора, които имат пари има навсякъде.Не зная дали сте забелязали 1/2ра от сегашните първокурсници "право" и МО за какво иде реч.Нека имат пари, нека са богаташи.Вече , ако някой им завижда това се превръща в негов проблем.
НБУ предоставя доста добра основа.На мен ми харесва модернизираната им система.
Нека не се лъжем ... СУ е с век назад. Естествено може да се говори отделно за различните факултети и специалности.
Но като цяло бъдещето на висшето образование е точно в частните университети.Отскоро наблюдавам Варненския Свободен Университет.Наистина много дръпна напред, защото инвестираха много в него.
Хора, които имат пари има навсякъде.Не зная дали сте забелязали 1/2ра от сегашните първокурсници "право" и МО за какво иде реч.Нека имат пари, нека са богаташи.Вече , ако някой им завижда това се превръща в негов проблем.
НБУ предоставя доста добра основа.На мен ми харесва модернизираната им система.
Нека не се лъжем ... СУ е с век назад. Естествено може да се говори отделно за различните факултети и специалности.
Но като цяло бъдещето на висшето образование е точно в частните университети.Отскоро наблюдавам Варненския Свободен Университет.Наистина много дръпна напред, защото инвестираха много в него.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Ами от както ректорът на НБУ стана министър на образованието се надяваме да почнат да се оправят нещата, все пак той има представа какво липсва 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Аз пък не мога да разбера, защо някакви мадежи и девойки от НБУ влизат в нашия форум, да ни обясняват ние колко сме зле, а те колко са добре?!
Що се отнася до тези студенти от СУ, които се обясняват, как искали да се местят в НБУ - ами, да се местят! Никой не ги спира. Няма нужда преместването им да е съпроводено от безсмислени тиради за това, колко било "зле" в СУ.

То, затова Игнатов избута тоя нов закон, защото досега степените и званията, давани от НБУ не се признаваха НИКЪДЕ! Сега вече ще им ги признават и (както казах и на друго място във форума) всички чалга певици и мутри, ще станат "доктори" на НБУ, като си платят по 10000 лв.
Един приятел се записа в НБУ (мой набор е, ама реши на стари години да учи второ висше) и веднъж беше поканил новите си колеги от НБУ в една кръчма, в която често се събираме. Бяха младежи и девойки, които напълно отговарят на горното описание. Издържах в тяхната компания точно 15 мин. и си тръгнах. Пълен ужас!The_Viper написа: Абе да ти кажа не съм само аз тази, която смята че в НБУ "учат" само разглезените дечица на мама и на тати, с его до небесата, пълни с комплекси, но затова пък и пълни с парички.
На това вече му се вика черен хумор... ама, много черен!allshallperish написа:Ами от както ректорът на НБУ стана министър на образованието се надяваме да почнат да се оправят нещата, все пак той има представа какво липсва
Тихо! Тихо! В НБУ, докторантите плащат по 1500 лв. на семестър или общо 9000 лв. за цялата докторантура (заедно с таксите за явяването на защита сметката сигурно надхвърля 10000 лв.). А в държавните ВУЗ-ове и БАН на докторантите им плащат и то не малко пари (горе-долу, колкото и на асистентите). И преди да ми излезе някой "умник" с идиотщината, че и в НБУ има докторанти на стипендия, веднага ще поясня, че стипендиантите (докторанти) на НБУ са около 10 човека, а на СУ докторантите са 702.Jamesmagno написа:Горките дипломиращи се, представям си как се пише дипломна работа или дисертация...
То, затова Игнатов избута тоя нов закон, защото досега степените и званията, давани от НБУ не се признаваха НИКЪДЕ! Сега вече ще им ги признават и (както казах и на друго място във форума) всички чалга певици и мутри, ще станат "доктори" на НБУ, като си платят по 10000 лв.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Един е критерият по който се оценява даден университет и той е реализацията на завършилите го хора.
Хайде като един ден станете много успешни и печелите много парички (или нещо друго, но на състезанията и олимиадите ви видяхме къде сте), елате и напишете как НБУ много ви е помогнал.
Искам да кажа, че мнението на последния пикльо, който го издържат мама и тате не стува нищо пред мнението на работодателите.
Хайде като един ден станете много успешни и печелите много парички (или нещо друго, но на състезанията и олимиадите ви видяхме къде сте), елате и напишете как НБУ много ви е помогнал.
Искам да кажа, че мнението на последния пикльо, който го издържат мама и тате не стува нищо пред мнението на работодателите.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Ааа, недей така! Тия дечица, за които споменах в предишния си пост (колегите на моя приятел), са студен'чета по Право и майките и татковците им са съдии и прокурори. Тези дечица, още щом завършат, веднага ще влязат в тефтерчето на Красьо Черния, а пътят от тефтера на Красьо до ВСС е кратък! Така че не се притеснявай за реализацията им... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Държа да отбележа, че половината "юристи" в СУ също имат мама и тате съдия и прокурор.
Айде да не казвам, че знам дори колко им струват някои неща.
Самото изказване за "мама" и "татко" е глупаво, защото това е съвсем нормално.Просто дадени хора, които нямат плюят срещу такива, които имат.
Преди няколко години чичо ми завърши второ висше в НБУ и помня, че бяха добре по състезанията.Друга моя приятелка - съдийка също учи там второ висше.Доволни са хората.
До голяма степен , ние от СУ искаме на всяка цена да се сложим над НБУ като някакъв инстинкт за самосъхранение, защото знаем, че сме част от западаща образователна система.Но погледнато обективно НБУ тепърва ще набира сила за сметка на СУ.
Айде да не казвам, че знам дори колко им струват някои неща.
Самото изказване за "мама" и "татко" е глупаво, защото това е съвсем нормално.Просто дадени хора, които нямат плюят срещу такива, които имат.
Преди няколко години чичо ми завърши второ висше в НБУ и помня, че бяха добре по състезанията.Друга моя приятелка - съдийка също учи там второ висше.Доволни са хората.
До голяма степен , ние от СУ искаме на всяка цена да се сложим над НБУ като някакъв инстинкт за самосъхранение, защото знаем, че сме част от западаща образователна система.Но погледнато обективно НБУ тепърва ще набира сила за сметка на СУ.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Боже, колко злоба има по тоя свят...
Като не ви харесва НБУ го кажете веднъж и толкова. Какво е това злобеене, какво е това нещо? Даже ми става мъчно...
Който иска да си записва каквото иска и където иска.
Като не ви харесва НБУ го кажете веднъж и толкова. Какво е това злобеене, какво е това нещо? Даже ми става мъчно...
Който иска да си записва каквото иска и където иска.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...