КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от Crippled Alice »

ахахахах, summer_f_, недей, че ще стане страшно... :lol:
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от _Stella_ »

summer_f_ написа:и в крайна сметка какво излиза - че не трябва да следвам темата от ОТ?!
Що се отнася до османското присъствие, няма да коментирам... То и с Батак искаха да направят нещо такова.. :roll:
А пък за Македония въобще да не зачеквам темата :twisted:
Недей за Македония, че става страшно наистина. :lol:
Чо, аз да бях продължила оная презентация надълго и нашироко щях ехеее цял блок да си говоря. :lol:
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
DarkRain
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от DarkRain »

В учебника на "Планета 3" е СтаврАкий и аз така го писах.
"Propaganda is written by the victor. History is written by the observer." Meteor ModMaker. Quake 2 MapMaker.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

summer_f_ написа:и в крайна сметка какво излиза - че не трябва да следвам темата от ОТ?!
Що се отнася до османското присъствие, няма да коментирам... То и с Батак искаха да направят нещо такова.. :roll:

Нем, не значи това - само на мен от всички , които ходихме на уроци там, ми го бяха счели за грешки. Представи си как съм се чувствала.. :mrgreen: Но нямаш причина да се притесняваш - темите им са според всички изисквания :)
tintirimintiri
В началото бе словото

Мнение от tintirimintiri »

Явнооо за да не ти счетат за грешка трябва директно извори да се цитират :shock: . Аз имам чувството,че тея са си подчертавали без дори да четат :x
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз цитирах по памет от изворите.Разбира се, не 100% вярно, ако някой го можеше това, щеше да кандидатства за психото, не за университет, но максимално вярно.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

summer_f_ написа:Що се отнася до османското присъствие, няма да коментирам... То и с Батак искаха да направят нещо такова.. :roll:
Докато има подкупни българи, винаги ще се гаврят с нас и с историята ни.
Баш турско робство си е, съжалявам ама да ти взимат насилствено децата и да ги потурчват не е присъствие, а всички допълнителни данъци за християните... Но за съжаление всякакви боклуци се опитват да променят историята ни...хубаво че все още се изучават "Железният светилник" и "Под игото" в даскало...
А за кан/хан, аз си го пиша кан принципно, смятам че е по-правилно, но в темата писах "хан" да не се заядат нещо...

Мисля че щом в един от учебниците е написан СтаврИкий, дори и да е грешно, пак нямат право да ти вземат точки за него...
Аватар
Teditooooo
Пишете, о, братя

Мнение от Teditooooo »

Ураган написа:
summer_f_ написа:Боже... Какво може да направи едно мое мнение :lol: :lol: :lol:
Ураган, нещо против мен ли имаш? Че това със селската пръчка едва ли би го казал, ако ме познаваше ЛИЧНО...
Що се отнася до мнението ми, естествено, че беше казано иронично...Ако беше следил мненията ми до момента, щеше да разбереш :wink:
Радвай се, че са те приели и недей да избиваш комплекси чрез кандидат-студентите.Теб като са те приели та да не си голямата работа? Я взимай пример от адвокатчетата и земи млъкни, че дразниш..
Едва ли ще можеш да ми кажеш повече, отколкото ми казва това, че сама си противоречиш.
И да,
много голяма работа съм.
Около 22см.

ша ма уморите ва
Прикачени файлове
animated108.gif
animated108.gif (32.49 KiB) Преглеждано 436 пъти
326.gif
326.gif (50.5 KiB) Преглеждано 436 пъти
Последно промяна от Teditooooo на 29 Апр 2010, 10:06, променено общо 4 пъти.
"Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума- в знанието". - ТАЛЕС
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Не е било ''робство'' единствено в античния смисъл на думата. Накратко роб е човек без права, подвластен на определен господар.
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
shtukata
В началото бе словото

Мнение от shtukata »

тезата за османското ''присъствие'' е прокарана от проф. Цветана Георгиева в СУ -- най-добрата в сферата на османистиката. Естествено веднага е нападната.. и аз не подкрепям ''понятието'', но съм впечатлена от различната й гледна точка, новаторско и много задълбочено тълкуване на този нелюбим на всички ни период. Препоръчвам книжлето (100 странички) "Светът на българите през ранните периоди на османското владичесто" -- ще ви завладее стилът и ще ви шашнат малко известните факти, с които се аргументира :)
Another heartache, another failed romance. On and on...
Аватар
Jackie
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Jackie »

_sonrisa_ написа: Аз най-малко бих смятала, че оценяването е обективно, при положение, че на предварителния миналата година ( писах за Асеневци) имах 4,75 ( или 4,50 не помня) заради една фактологическа грешка и.. защото си бях развила темата както ми беше в книжката - ти би трябвало да знаеш как изглежда, щом и ти ходиш в ОТ. Та да- бяха ми задраскали първите няколко страници, които де факто ми бяха първата точка от темата, и ми бяха писали "отклонение от темата" и от там единица и нещо надолу..
А мога ли да попитам колко имаше на редовния?:)
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Diegooo написа:Този модерен термин ,,османско присъствие,, го въведе Божо Димитров до колкото помня.На мен лично ми се струва съвсем неадекватен и неоснован...Но това са си лични разбирания... Иначе до колкото знам, най-широко разпространеното понятие е ,,османско владичество,, :D
Kато знам какви проблеми имаше като министър заради националистическите си настроения, надали той го е въвел. :D
Facebook
Изображение
Аватар
shtukata
В началото бе словото

Мнение от shtukata »

да, точно заради това изказване се намесих :twisted:
Another heartache, another failed romance. On and on...
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Ураган написа:
summer_f_ написа:Боже... Какво може да направи едно мое мнение :lol: :lol: :lol:
Ураган, нещо против мен ли имаш? Че това със селската пръчка едва ли би го казал, ако ме познаваше ЛИЧНО...
Що се отнася до мнението ми, естествено, че беше казано иронично...Ако беше следил мненията ми до момента, щеше да разбереш :wink:
Радвай се, че са те приели и недей да избиваш комплекси чрез кандидат-студентите.Теб като са те приели та да не си голямата работа? Я взимай пример от адвокатчетата и земи млъкни, че дразниш..
Едва ли ще можеш да ми кажеш повече, отколкото ми казва това, че сама си противоречиш.
И да,
много голяма работа съм.
Около 22см.
1. Урагане, пратих ти едно ЛС, ама явно не си го получил/видял/взел под внимание, така че ще го пусна публично.. Едно е да търсите кусурите на управляващи и нз още кой за това че вършат глупости и предполагам начинанието ви е много достойно. Мястото му обаче не е в тоя раздел, направиха ви цяла сакция посветена на Инициативата. В раздел КСК важи принципа, пиши, ако искаш да помогнеш с нещо, или за да пофлуудиш малко със зайцте. Търсенето на кусури на кандидат-студентите не стои на дневен ред.

2. 22 см! :shock: Биеш ме с цял сантиметър :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
Teditooooo
Пишете, о, братя

Мнение от Teditooooo »

svetlio.varna написа:
Ураган написа:

И да,
много голяма работа съм.
Около 22см.
1. Урагане, пратих ти едно ЛС, ама явно не си го получил/видял/взел под внимание, така че ще го пусна публично.. Едно е да търсите кусурите на управляващи и нз още кой за това че вършат глупости и предполагам начинанието ви е много достойно. Мястото му обаче не е в тоя раздел, направиха ви цяла сакция посветена на Инициативата. В раздел КСК важи принципа, пиши, ако искаш да помогнеш с нещо, или за да пофлуудиш малко със зайцте. Търсенето на кусури на кандидат-студентите не стои на дневен ред.

2. 22 см! :shock: Биеш ме с цял сантиметър :lol:
айдееее обърнахме го на реклама вече.

Иначе е османско владичество, различава се от робството, но не е и свобода...А тово с присъединението е пълна простотия и плуя на хората който смеят да го употребяват този израз този периода. :salute:
"Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума- в знанието". - ТАЛЕС
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”