Че самият вампиризъм не е ли (вече) в рамките на чиклита?Мила написа:Ау, как я оплюНа мене ми хареса
Ама пък може би трябваше да те предупредя, че е повече чиклит, отколкото вампиризъм.
Какво четете в момента 3
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Какво четете в момента 3
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
Кърт Вонегът - "Точния мерник"
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Nattevandrer написа:Че самият вампиризъм не е ли (вече) в рамките на чиклита?Мила написа:Ау, как я оплюНа мене ми хареса
Ама пък може би трябваше да те предупредя, че е повече чиклит, отколкото вампиризъм.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Ми не, не. Освен ако не слагате книги като "Покани ме да вляза", "Интервю с вампир" и един куп други при чиклита. Престанете със злобните подмятания. Не всички отъждествяват вампирите със Здрач, а някои от хората, които харесваме Здрач и подобните му, даже сме чели малко повече книжки от средностатистическия индивид. 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
+ 1.Мила написа:Ми не, не. Освен ако не слагате книги като "Покани ме да вляза", "Интервю с вампир" и един куп други при чиклита. Престанете със злобните подмятания. Не всички отъждествяват вампирите със Здрач, а някои от хората, които харесваме Здрач и подобните му, даже сме чели малко повече книжки от средностатистическия индивид.
И за да не е офф топик, вече привършвам "Храма на ветровете 2". Супер добра е, както останалите от поредицата. Мислих, че след първите 2-3 книги Тери Гудкайнд ще започне да се изчерпва, но всъщност съм доста приятно изненадана.
Мила, ще ти донеса "Кръвта на братството" като се върна от Бургас през почивните дни

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Кръвта я помня, донеси ми първия Храм. Бтв, предишния път като я четох, проблемът беше, не че е безинтересна, а че излизаше на час по лъжичка - т.е. 7-8 месеца чаках за по една книга. Сега поне като е приключена поредицата е по-яко. Пиши ми ако решиш да купуваш другите, ще уредим нещо 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Приключила - дръжки!
В Уикипедия пише, че догодина ще излиза нова книга за Ричард и Калан, но още не е избрано заглавие. Ще взема първата част на храма тогава, че е в братовчедка ми в момента. Иначе много ясно, че ще си купя и другите книги! Само да се опарича малко 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
За "Låt den rätte komma in" грешиш обаче - чета я (или поне се опитвам) på svenska в момента. Иначе, не исках да прозвучи като злобно подмятане. Харесваш ли Ле Фаню?Мила написа:Ми не, не. Освен ако не слагате книги като "Покани ме да вляза", "Интервю с вампир" и един куп други при чиклита. Престанете със злобните подмятания. Не всички отъждествяват вампирите със Здрач, а някои от хората, които харесваме Здрач и подобните му, даже сме чели малко повече книжки от средностатистическия индивид.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Чела съм само откъсче, в часовете по английски. Класическата литература не ми е най-силната страна, признавам, предпочитам по-съвременни автори 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Malka veshtica
- Драскач
"Глад" и "Виктория" на Кнут Хамсун ми допаднаха много - особено второто (един лиризъм...). Първото малко потиска, но и интригува и си струва! Сега боря "Бял шум" ама едно изказване в началото я компрометира за мен доста: че жена му на тоя пич дето разказва не вършела нищо кой знае какво, освен да гледа децата им!!! Нещо в тоя дух беше, не цитирам точно, че не е при мене книга, а при беби, пък той нанка. Чудя се тоя автор как не знае, че да отгледаш дете е едно от най-чудесните неща на тоя свят (и съществени!!!)...
-
El_Matador
- В началото бе словото
Мерси мерси, намерих я в ХеликонPetra написа:Книгата е много добра. Фактите са поднесени интересно. Около СУ за съжаление я няма, но се продава във всички големи книжарници и по интернет. А за издателството разбрах, че е ново и амбициозно. Това си личи и по самото издание.El_Matador написа:тази книга има ли я около СУ???Citizen_Smith написа:МдаPetra написа:Смъртта на Наполеон. Повдига интерестни въпроси, но току що я започвам.
Недостатъчно добре представено у нас заглавие, но си струва
http://www.napoleon.org/en/magazine/jus ... 473185.asp
Пък и е добре преведена, факт.
Или май трябва от Стор.бг да се поръчва?
Издателството не ми говори нищо, преводачите - също
Верно ли е направена като хората???
Дано ми остане време по празниците, че нямам търпения да я захапя
Гледай да ти остане. Книгата твърдо си заслужава.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тъкмо привърших "Г-н Монк и подземният Париж". Може би най-добрата книга от поредицата досега. Въпреки лошия превод се четат много лесно и приятно - направо като семки вървят. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември