[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
По моите наблюдения повечето журналисти не са завършили журналистика, а бг филология, икономика и каквото др се сетиш още, аз лично исках ПР мнооого, но вече почвам да се замислям, а в Търново какво искаш? от кой град си между другото? аз съм чувала как ги затрупват с учене в Търново (давам конкретен пример пак с бг филологията - западноевропейска литература в СУ - трябва да научиш 30тина автори с по 1 произведение, същия предмет в Търново - 100 автора с по 5 
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
В Българска Филология се подготвят доста добри журналисти, и аз като теб @city_glam се учудвам защо всички се клонят към факултета по Журналистика, но това е вече друг въпрос. Мойта рецензентка на дипломната ми работа миналата година беше от Славянски Филологии и ми беше казвала, че това е наистина много хубава специалност и човек може да научи доста от нея
Така, че и в двата случая печелиш, но аз лично бих избрал Българска Филология, ако трябваше да избирам между Славянска и Българска 
- mina_k
- Пишете, о, братя
това за завършилите журналистика е много вярно,но все пак дипломата си тежи.в търново съм се спряла на същата специалност,приемат матурите с еднакъв коефициент,така че ако всичко върви наред,там ще се получи.
колкото до филологиите,ако нивото е наистина добро на образование,излизаш най-малкото грамотен.благодаря ви за съветите!
п.п. от видин съм!
колкото до филологиите,ако нивото е наистина добро на образование,излизаш най-малкото грамотен.благодаря ви за съветите!
п.п. от видин съм!
- city_glam
- От дъжд на вятър
ами ако говорим за кое "тежи" на СУ дипломата си е НАЙ
неслучайно всички се избиват за него
мн малко хора го знаят, но СУ е единственият университет в България, който в чужбина се признава за университет, на всичко друго му викат "висше учебно заведение", все пак е Университетът с главно У
за редките езици си е малко мит, аз лично уча освен английски и немски и се оказа, че има недостиг на преводачи с немски, който "уж" не е от редките, а хора, учили китайски и арабски няма какво да правят с тия езици (учителката ми по английски е с първа специалност арабистика - никога не го е ползвала)
Видин е доста далечко от София, Търново май ти е в пъти по-близо
за редките езици си е малко мит, аз лично уча освен английски и немски и се оказа, че има недостиг на преводачи с немски, който "уж" не е от редките, а хора, учили китайски и арабски няма какво да правят с тия езици (учителката ми по английски е с първа специалност арабистика - никога не го е ползвала)
Видин е доста далечко от София, Търново май ти е в пъти по-близо
city_glam отстраняваш конкуренцията ли
Сф е с има няма 100км по близо
Сф е с има няма 100км по близо
- mina_k
- Пишете, о, братя
аз имах предвид,че едно е да си журналст с диплома по журналистика и друго да си журналист с българска филология.
но иначе за "тежестта" на СУ няма спор.
все си мисля,че колкото повече езици има възможност да учи човек,толкова повече възможности има.
не,напротив-търново е на почти 5 часа,при това без директен превоз,а софия на около 3 часа и половина.
ние тук сме като град извън България.отвсякъде сме далече!
но иначе за "тежестта" на СУ няма спор.
все си мисля,че колкото повече езици има възможност да учи човек,толкова повече възможности има.
не,напротив-търново е на почти 5 часа,при това без директен превоз,а софия на около 3 часа и половина.
ние тук сме като град извън България.отвсякъде сме далече!
- city_glam
- От дъжд на вятър
хехе ако исках да отстранявам конкуренцията щях да хваля Търново (съжалявам зле съм с географията, знам, че Видин е на Дунав и до там
)
е погледни го от добрата страна - далеч сте от бг градове, но по-близо до румънски
аз пък смятам, че е по-добре журналист с диплома от СУ - бг филология от такъв с диплома журналистика от Търново
е погледни го от добрата страна - далеч сте от бг градове, но по-близо до румънски
аз пък смятам, че е по-добре журналист с диплома от СУ - бг филология от такъв с диплома журналистика от Търново
- mina_k
- Пишете, о, братя
много хора споделят същото мнение,което е и причината да бях на този изпит и да разпитвам така!
близо,близо,но дунав мост 2 не се очертава да дочакаме.или поне не аз!
п.п. няма нищо лошо в конкуренцията,градивна е.
близо,близо,но дунав мост 2 не се очертава да дочакаме.или поне не аз!
п.п. няма нищо лошо в конкуренцията,градивна е.
- city_glam
- От дъжд на вятър
срам и позор, но аз Дунав в България не съм го виждала, мисля скоро да поправя тоя пропуск
ама разбира се - аз обичам да общувам с хора или интелигентни колкото мен, за предпочитане е да са по-, иначе как ще се развивам ако няма конкуренция и стимул
ама разбира се - аз обичам да общувам с хора или интелигентни колкото мен, за предпочитане е да са по-, иначе как ще се развивам ако няма конкуренция и стимул
- mina_k
- Пишете, о, братя
а иначе във видин има какво да се види,поне откъм забележителности!тази седмица очакваме повечко хора,нали олимпиадата по история е тук!
- city_glam
- От дъжд на вятър
знам, че тази по литература също беше там, не бях на нито една от двете, само на тая по немски, но пък тя на 3ти кръг беше в Хасково, така че нямаше шанс да видя скоро Видин 
- mina_k
- Пишете, о, братя
няма да избяга!
сетих се да питам,понеже си била в залата ,където са изтеглени темите-кои бяха контролните теми?!
сетих се да питам,понеже си била в залата ,където са изтеглени темите-кои бяха контролните теми?!
- city_glam
- От дъжд на вятър
ох, изтеглиха само една - беше за "Под игото", не помня точната формулировка, защото бях в шаш и паника, че се пада Гео Милев и веднага почнах да се замислям какво помня от поемата
- mina_k
- Пишете, о, братя
и аз това чух,но не бях сигурна.много го коментираха "под игото",че не се падало отдавна,но въпрос на шанс.станалото станало,ако има основателни притеснения,то те ще са юли.това е само предварителен!
- city_glam
- От дъжд на вятър
ти с литературата само славянската филология ли кандидатстваш в СУ? в моята зала повечето бяха за право, защото си обсъждаха оценките по история, една мацка, която има 5,5 на история си изписа всички листове и си взе 4 допълнителни а май не пишеше чернова