[КСК 2010] Български език и литература

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011

Мнение от city_glam »

По моите наблюдения повечето журналисти не са завършили журналистика, а бг филология, икономика и каквото др се сетиш още, аз лично исках ПР мнооого, но вече почвам да се замислям, а в Търново какво искаш? от кой град си между другото? аз съм чувала как ги затрупват с учене в Търново (давам конкретен пример пак с бг филологията - западноевропейска литература в СУ - трябва да научиш 30тина автори с по 1 произведение, същия предмет в Търново - 100 автора с по 5 :shock:
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

В Българска Филология се подготвят доста добри журналисти, и аз като теб @city_glam се учудвам защо всички се клонят към факултета по Журналистика, но това е вече друг въпрос. Мойта рецензентка на дипломната ми работа миналата година беше от Славянски Филологии и ми беше казвала, че това е наистина много хубава специалност и човек може да научи доста от нея ;) Така, че и в двата случая печелиш, но аз лично бих избрал Българска Филология, ако трябваше да избирам между Славянска и Българска :)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

това за завършилите журналистика е много вярно,но все пак дипломата си тежи.в търново съм се спряла на същата специалност,приемат матурите с еднакъв коефициент,така че ако всичко върви наред,там ще се получи.
колкото до филологиите,ако нивото е наистина добро на образование,излизаш най-малкото грамотен.благодаря ви за съветите!

п.п. от видин съм!
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

ами ако говорим за кое "тежи" на СУ дипломата си е НАЙ :wink: неслучайно всички се избиват за него :wink: мн малко хора го знаят, но СУ е единственият университет в България, който в чужбина се признава за университет, на всичко друго му викат "висше учебно заведение", все пак е Университетът с главно У

за редките езици си е малко мит, аз лично уча освен английски и немски и се оказа, че има недостиг на преводачи с немски, който "уж" не е от редките, а хора, учили китайски и арабски няма какво да правят с тия езици (учителката ми по английски е с първа специалност арабистика - никога не го е ползвала)

Видин е доста далечко от София, Търново май ти е в пъти по-близо :scratch:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

city_glam отстраняваш конкуренцията ли :mrgreen:
Сф е с има няма 100км по близо :lol:
Изображение
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

аз имах предвид,че едно е да си журналст с диплома по журналистика и друго да си журналист с българска филология.
но иначе за "тежестта" на СУ няма спор.

все си мисля,че колкото повече езици има възможност да учи човек,толкова повече възможности има.

не,напротив-търново е на почти 5 часа,при това без директен превоз,а софия на около 3 часа и половина.
ние тук сме като град извън България.отвсякъде сме далече! 8)
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

хехе ако исках да отстранявам конкуренцията щях да хваля Търново (съжалявам зле съм с географията, знам, че Видин е на Дунав и до там :lol: )

е погледни го от добрата страна - далеч сте от бг градове, но по-близо до румънски :lol:

аз пък смятам, че е по-добре журналист с диплома от СУ - бг филология от такъв с диплома журналистика от Търново :wink:
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

много хора споделят същото мнение,което е и причината да бях на този изпит и да разпитвам така!

близо,близо,но дунав мост 2 не се очертава да дочакаме.или поне не аз! :wink:

п.п. няма нищо лошо в конкуренцията,градивна е.
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

срам и позор, но аз Дунав в България не съм го виждала, мисля скоро да поправя тоя пропуск

ама разбира се - аз обичам да общувам с хора или интелигентни колкото мен, за предпочитане е да са по-, иначе как ще се развивам ако няма конкуренция и стимул :lol:
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

:D
а иначе във видин има какво да се види,поне откъм забележителности!тази седмица очакваме повечко хора,нали олимпиадата по история е тук! :!:
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

знам, че тази по литература също беше там, не бях на нито една от двете, само на тая по немски, но пък тя на 3ти кръг беше в Хасково, така че нямаше шанс да видя скоро Видин :(
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

няма да избяга! :D

сетих се да питам,понеже си била в залата ,където са изтеглени темите-кои бяха контролните теми?!
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

ох, изтеглиха само една - беше за "Под игото", не помня точната формулировка, защото бях в шаш и паника, че се пада Гео Милев и веднага почнах да се замислям какво помня от поемата
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

и аз това чух,но не бях сигурна.много го коментираха "под игото",че не се падало отдавна,но въпрос на шанс.станалото станало,ако има основателни притеснения,то те ще са юли.това е само предварителен!
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

ти с литературата само славянската филология ли кандидатстваш в СУ? в моята зала повечето бяха за право, защото си обсъждаха оценките по история, една мацка, която има 5,5 на история си изписа всички листове и си взе 4 допълнителни а май не пишеше чернова :shock:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”