СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- aurora_kt
- В началото бе словото
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Прочетох някъде из правилника за записване това: 7.На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет Някой ще ми обясни ли какво значи?
че ако кандидатстваш във ФМИ и имаш 5.50 + на изпит по математематика ти издават бележка че балът ти е 30 и влизаш каквото си поискаш
същото и за другите 3 факултета само че ФзФ и ХФ ти трябва 5.00 +
- aurora_kt
- В началото бе словото
aurora_kt написа:Прочетох някъде из правилника за записване това: 7.На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет Някой ще ми обясни ли какво значи?
Уоу това е супер. А може ли някой по- подробно да обясни как става тоя номер?issoax написа:че ако кандидатстваш във ФМИ и имаш 5.50 + на изпит по математематика ти издават бележка че балът ти е 30 и влизаш каквото си поискаш
ами до колкото следя из темите тия бележки ще трябва да ти ги издадат в съответния факултет .. още май никой не е взел такава .. или поне аз не съм прочел да се е похвалил някой
на сайтовете на факултетите има телефони може да звъннеш да питаш
предполагам че вече си имат заучен отговор на тоя въпрос 
aurora, от съответния факултет.
А това, че никой не се е похвалил, не значи, че никой не си е взел.Kat написа:Ако отидете да си вземете лично, трябва да си носите картончето с входящия номер, както и личната карта, а може и ваш познат да ви я вземе, стига да му пратите копие от личната си карта и входящия номер.
ок признавам си че не следя темите за кск с кой знае какъв интерес 
помагам колкото мога
помагам колкото мога
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Здравейте. Живея доста далеч от София, и ако се наложи да отида за потвърждение за участие в следващото класиране, ще ми е супернеудобно. Няма ли по лесен начин за тези, които не са от София?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
по мое време беше така: ако на дадено класиране си извън класацията .. т.е балът не ти стига за никоя от специалностите които си писал те записват автоматично за следващата класация .. ако стига за някоя специалност отиваш или да се запишеш за нея или да се пишеш за следващо класиране .. така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде 
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мхм ясно, няма заобиколени пътища. Или ме приемат по първо желание на първо класиране, или не ме приемат за никоя на първо класиране, или съм прецакан.. Благодаря за отговора.issoax написа:по мое време беше така: ако на дадено класиране си извън класацията .. т.е балът не ти стига за никоя от специалностите които си писал те записват автоматично за следващата класация .. ако стига за някоя специалност отиваш или да се запишеш за нея или да се пишеш за следващо класиране .. така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
хм... ако не те приемат на първо класиране на никоя от специалностите, които си писал, автоматично отиваш на второ класиране. Следователно същото е и за второ класиране - ако не си приет отиваш на трето. Не е нужно да попълваш нищо - то си е автоматично.
Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.
Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Благодаря за информацията. Това, което ме интересува всъщност е дали мога да подам тази молба от дистанция. Т.е. задължително ли е да ходя до София. Ако няма такъв вариант, ситуацията е много неприятна за мен и други като мен (живеещи на голяма дистанция от София). Все пак това са много ресурси и време, ако е за записване е ок, но иначе само за подаване на молба за участие в следващо класиране... Както и да е, благодаря за отговорите.Pisobella написа:хм... ако не те приемат на първо класиране на никоя от специалностите, които си писал, автоматично отиваш на второ класиране. Следователно същото е и за второ класиране - ако не си приет отиваш на трето. Не е нужно да попълваш нищо - то си е автоматично.
т.е не не можеш да я подаваш от разстояние и да кофти е ама .. шансissoax написа:така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Мисля, че може някой да подаде тази молба вместо теб, но не съм 100% сигурна.The_Soldier написа: Благодаря за информацията. Това, което ме интересува всъщност е дали мога да подам тази молба от дистанция. Т.е. задължително ли е да ходя до София. Ако няма такъв вариант, ситуацията е много неприятна за мен и други като мен (живеещи на голяма дистанция от София). Все пак това са много ресурси и време, ако е за записване е ок, но иначе само за подаване на молба за участие в следващо класиране... Както и да е, благодаря за отговорите.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Чл. 35. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
нищо не видях за това дали трябва лично да е ама предвид факта че трябва да се попълва декларация предполагам че поне пълномощно ще му трябва на човека
освен това като ти искат дипломата няма да има особено значение така или иначе значи си избрал СУ и се пускаш по пързалката
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
нищо не видях за това дали трябва лично да е ама предвид факта че трябва да се попълва декларация предполагам че поне пълномощно ще му трябва на човека
- elishenkova
- В началото бе словото
имам 1 въпрос .. ако английския език ми е балообразуваща оценка и имам такава оценка и от дзи и от процеса на обучение коя се взима при балообразуването?