За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Лейди, не съм съгласна. Има мъже, които учат повече и от жените. Никой няма право да слага етикет на никого възоснова на пол, възраст, раса, религия, етническа принадлежност, имотно състояние и тн. Това е признак на ограниченост, характерен за хора, които в първия вариант нямат никакво самочувствие и го трупат за сметка на другите, или във втория - за грандомани. А момичета влизат с по-висок бал просто защото са повече като бройка, тук иде реч за демографски фактор, а не за интелектуален багаж.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
SpyBaby
В началото бе словото

Мнение от SpyBaby »

По висок бал....но не за всички специалности.... Според мен разделението на м/Ж във някои факултет като ФМИ то например е защото за повечето специалности кандидатсвтат много повече момчета и макар и да се борят за повече места горе долу за 1 място броя на хора е един и същ...
А за изкавзането против моми4етата/жените ..... Без коментар:) По добре е за някои да бъде подценен и да опровергае това .,.... отколкото надценен:)
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Не се опитвам да слагам етикет, просто си има статистики по въпроса.. А и момичетата влизат с по-висок бал не само в този университет, почти навсякъде е така... Няма нужда да ме наричаш ограничена, дишай ;)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Лейди, разбрала си ме погрешно. Всъщност нямах предвид теб :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

cappuccino написа:Лейди, разбрала си ме погрешно. Всъщност нямах предвид теб :)
Дано :wink:
Изображение

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Съвсем:)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

Johana, не си ме разбрала много добре или не си схванала послеписа. Никъде не съм използвал "всички жени". Говорех за определен кръг, но тъй като вие (всичките там дето рипате като майка с 9 циганчета за помощи) приехте целият ми постинг като някаква обида към вас, ще се извиня предварително. Това е погрешно възприемане. Самото ви присъствие ТУК, в този форум, говори отлично за вашата заинтересованост и цел да докажете себе си! Браво, вие имате моето уважение напълно. Не знам защо приехте всичко лично...
Колкото до книгите, далеч съм от мисълта, че ти си прочел всичко, така че не ми говори за "Братя Карамазови" и разни други произведения. Хубаво, прочел си 1000 книги (чак и комплимент ти направих), знаеш авторите и историите им, обаче има още милиони, които не си чел. Та, ако въпросната дама не знае някой автор, просто и го кажи, а не и лепвай етикета "тъпа", защото и тя може да направи същото с теб
И господин, yMeH, с тези твой изказвания доказваш, че не женският мозък е закърнял, а твоят собствен. Във всичко, което написа, дори и аз миг не се замисли за жените около себе си, за майка си и вероятно приятелката си. Остави ни нас, тези които не те познаваме, не можеш да ни обидиш, но да казваш на жената , която те е отгледала, че е "тъпа и вдлъбната".... показва колко Прост си ти.
Да, така е... никой не е чел всичко, но важното е да се поинтересува, най-малкото да попита какъв е тематичния топос/идейния център или като се прибере вкъщи да отвори Firefox-a и да потърси в goooogle нещо повече за съответната книга, най-малкото от сладко любопитство. А относно съпругата ми... О! То тя е пълно доказателство, че изключения има и това е неоспоримо - никога няма да го отрека. Мхм... това "колко прост съм аз" ще го прескоча предвид това, че като си го писала си била афектирана :)
Покрай тези постове само ме избива на агресия.
Още след мненията на ZmEiaT реших,че няма смисъл да посочвам грешките в разсъжденията му.На подобни ограничени хора никой не може да им помогне.
Само едно ще кажа и на двамата-ако вие излизате с такива момичета-ваш проблем.Но не съдете за всички покрай тях.Индукцията в много случаи е погрешно приложен метод.И,ако искате все пак да си намерите някое умно момиче,чийто живот,успехи и умения опровергават вашите твърдения-променете начина си на мислене.В противен случай не бихте могли да се надявате,че такова момиче би ви обърнало внимание.
Дете! Ще ме убиеш - на щастливо женен мъж даваш акъл кого и как да си намира. Oh my! Вземи ги хвърли тия черни рокли, черен грим и други клоунски консумативи, забрави думата агресия, тъй като е признак на слабост, и се съсредоточи върху ученето. Докажи се, не ми се обяснявай. (срамиш NightWish, бас държа, че даже не си си купила един техен албум ами ги сваляш от нета)

Пак към Johana - за ръководните кадри (каквато и да било работа) говориш наизуст, на теория. Кажи ми ти какви наблюдения имаш точно, че да съпоставиш мъж Инспектор продажби (примерно) и жена?
Никакви... Пък аз с това се занимавам и си вра носа в отдел човешки ресурси всеки път, от любопитство :lol:

cappucino:
НО! ми е писнало да слушам едни и същи теми от 15 различни човека, изтеглени и копирани
Ако това е отправено към мен ще ти се наложи да си върнеш думите назад предвид пълната оригиналност на това, което пиша и всякакви обвинения в плагиатство биха били не само неоснователни, но преливащи в клевета (което си е подсъдимо... принципно).
а личното ми мнение е, че човек, който не уважава жените и пренебрегва способностите им, лепвайки етикети "зубрачки" и "натегачки" изобщо, ама изобщо не заслужава уважение, просто защото е сляп като кон с капаци.
Жените винаги са били част от живота ми и имам уважение към тях, но какво общо има това с проблема с квотите? Айде стига си скимтяла, лесно е да се правиш на жертва. Върни се към темата.
yMeH, аз от позицията на една "тъпа, та вдлъбната" средностатистическа жена ще ти кажа да си гледаш работата

Гледам я използвам я и я мия редовно...
Не знам от къде идва цялата тази злоба, която таиш към женския пол, но искрено се надявам един ден да си промениш мнението
Злобно ли ти звуча? Напротив, по-скоро беше злободневно, с известни елементи на закачка предвид това колко дами тук ще пропищят. Винаги се получава... Не се ли забавлявате?
Абе, ей!!!Вие нищо не знаете!!!
yMeH е сътворил света, той казва какво е и какво не е.
да му се поклоним доземи!!!
Паган, ако беше в някой друг форум щях да мисля, че си бавноразвиващ се, с остра олигошизофрения, трайна анемия и мозъчна корозия, и диктуваш постингите си на някой друг да ти ги пише, но този друг го мързи и пише 2-3 реда. Но предвид това, че си тук ще ти кажа само да мълчиш, защото ми детинееш... Сега заради тебе ще ме погнат жените, използвайки те за пример, че и мъжете не са цвете за мирисане (че да не са и по-зле) :lol:

Разбира се аз пак бях "кратък"... нооо какво да се прави гледам да синтезирам всичко в едно, защото съм на работа. А вие?
Винаги когато направя сравнение, използвайки качествата лекота и фриволност на гъсеницата в пеперудената и фаза (текстът май натежа), се сещам за стотиците финални етюди на лекота и фриволност по предната ми броня и стъклото в частност...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

имах предвид, че и мъжете и жените не си дават труд да учат, когато могат да получат нещо наготово. не виждам защо тогава да има квоти и както се изразява един приятел "Аз мое и да съм тъпа ама и с тройка ке влезна" :lol: Да, квотите са дискриминация, но спрямо мъжете :lol: :lol: :lol: Междуругото умен, не скимтя. Не се правя и на жертва. Мъже като теб - много, на твоето мнение и теза - още повече. Обидно е да причисляваш всички, или поне повечето, момичета към "определен кръг" - повечето от нас нямат нищо общо с този кръг и е неприятно да ни причисляваш към подобни хора. А да обиждаш на общо култура - още повече. Защото аз лично познавам доста мъже, на който като им кажеш "Престъпление и наказание" решават, че става дума за нова комп. игра. Така че общата култура зависи от средата и интересите на човека, не от пола му. А след като на мъжете им харесва да бъдат дискриминирани на база знания - моля, прав им път. Но да не е посмял някой да ми иронизира на тема "равнопаравие"...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

yMeH написа:
Покрай тези постове само ме избива на агресия.
Още след мненията на ZmEiaT реших,че няма смисъл да посочвам грешките в разсъжденията му.На подобни ограничени хора никой не може да им помогне.
Само едно ще кажа и на двамата-ако вие излизате с такива момичета-ваш проблем.Но не съдете за всички покрай тях.Индукцията в много случаи е погрешно приложен метод.И,ако искате все пак да си намерите някое умно момиче,чийто живот,успехи и умения опровергават вашите твърдения-променете начина си на мислене.В противен случай не бихте могли да се надявате,че такова момиче би ви обърнало внимание.
Дете! Ще ме убиеш - на щастливо женен мъж даваш акъл кого и как да си намира. Oh my! Вземи ги хвърли тия черни рокли, черен грим и други клоунски консумативи, забрави думата агресия, тъй като е признак на слабост, и се съсредоточи върху ученето. Докажи се, не ми се обяснявай. (срамиш NightWish, бас държа, че даже не си си купила един техен албум ами ги сваляш от нета)
Първо,не съм следила какво друго си писал,така че не бих могла да знам дали си женен или не.
Второ,не знам каква е съпругата ти(да поясня,че въобще не искам да я обидя).
Трето,не знаеш как се обличам,какъв грим слагам и дали използвам "други клоунски консумативи".Тоест не би могъл да коментираш и това.
Четвърто-не ми давай съвети какво да правя.Аз знам много добре.
Пето-вече съм се доказвала неведнъж и ще продължавам да го правя.
Шесто-за албумите също не би могъл да знаеш.Не ме познаваш за да даваш такива предположения.
И последно,седмо-след като не говориш за всички жени,пояснявай.Нямаше да има такива спорове,породени от постинга ти,тъй като всички знаем,че за съжаление съществуват точно такива примери,каквито ти даде.Вярно е,че никъде не си казал "всички жени",но говореше като цяло за момичетата.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

yMeH написа:
yMeH, аз от позицията на една "тъпа, та вдлъбната" средностатистическа жена ще ти кажа да си гледаш работата

Гледам я използвам я и я мия редовно...
Не знам от къде идва цялата тази злоба, която таиш към женския пол, но искрено се надявам един ден да си промениш мнението
Злобно ли ти звуча? Напротив, по-скоро беше злободневно, с известни елементи на закачка предвид това колко дами тук ще пропищят. Винаги се получава... Не се ли забавлявате?
Да, адски ни е забавно просто, такова чувство за хумор едва ли има друг в сайта ;)
Изображение

Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

nightwish написа: Шесто-за албумите също не би могъл да знаеш.Не ме познаваш за да даваш такива предположения.

Обаче Умният позна - източила ги е :lol:

Опровергай ме, Найтуишке. Ама с чиста съвест :wink:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз пък не виждам от къде на къде трябва да ги купува, за да е истинска фенка на групата :!: Това не е просто въпрос на желание, а и на финансово положение, възможности и т.н. :evil:
Изображение

Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

абе мой да се спори по тоя въпрос и то много....

ама много оффтопик ще идем.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

DS написа:абе мой да се спори по тоя въпрос и то много....

ама много оффтопик ще идем.
има нещо такова... :wink:
Изображение

Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

;)
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”