СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
aurora_kt
В началото бе словото

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от aurora_kt »

Прочетох някъде из правилника за записване това: 7.На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет Някой ще ми обясни ли какво значи?
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

че ако кандидатстваш във ФМИ и имаш 5.50 + на изпит по математематика ти издават бележка че балът ти е 30 и влизаш каквото си поискаш
същото и за другите 3 факултета само че ФзФ и ХФ ти трябва 5.00 +
Изображение
Аватар
aurora_kt
В началото бе словото

Мнение от aurora_kt »

aurora_kt написа:Прочетох някъде из правилника за записване това: 7.На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет Някой ще ми обясни ли какво значи?
issoax написа:че ако кандидатстваш във ФМИ и имаш 5.50 + на изпит по математематика ти издават бележка че балът ти е 30 и влизаш каквото си поискаш
същото и за другите 3 факултета само че ФзФ и ХФ ти трябва 5.00 +
Уоу това е супер. А може ли някой по- подробно да обясни как става тоя номер?
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ами до колкото следя из темите тия бележки ще трябва да ти ги издадат в съответния факултет .. още май никой не е взел такава .. или поне аз не съм прочел да се е похвалил някой :roll: на сайтовете на факултетите има телефони може да звъннеш да питаш :) предполагам че вече си имат заучен отговор на тоя въпрос :lol:
Изображение
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

aurora, от съответния факултет.
Kat написа:Ако отидете да си вземете лично, трябва да си носите картончето с входящия номер, както и личната карта, а може и ваш познат да ви я вземе, стига да му пратите копие от личната си карта и входящия номер.
А това, че никой не се е похвалил, не значи, че никой не си е взел.
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ок признавам си че не следя темите за кск с кой знае какъв интерес :oops:
помагам колкото мога :)
Изображение
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Здравейте. Живея доста далеч от София, и ако се наложи да отида за потвърждение за участие в следващото класиране, ще ми е супернеудобно. Няма ли по лесен начин за тези, които не са от София?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

по мое време беше така: ако на дадено класиране си извън класацията .. т.е балът не ти стига за никоя от специалностите които си писал те записват автоматично за следващата класация .. ако стига за някоя специалност отиваш или да се запишеш за нея или да се пишеш за следващо класиране .. така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде :roll:
Изображение
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

issoax написа:по мое време беше така: ако на дадено класиране си извън класацията .. т.е балът не ти стига за никоя от специалностите които си писал те записват автоматично за следващата класация .. ако стига за някоя специалност отиваш или да се запишеш за нея или да се пишеш за следващо класиране .. така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде :roll:
Мхм ясно, няма заобиколени пътища. Или ме приемат по първо желание на първо класиране, или не ме приемат за никоя на първо класиране, или съм прецакан.. Благодаря за отговора.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

хм... ако не те приемат на първо класиране на никоя от специалностите, които си писал, автоматично отиваш на второ класиране. Следователно същото е и за второ класиране - ако не си приет отиваш на трето. Не е нужно да попълваш нищо - то си е автоматично.
Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Pisobella написа:хм... ако не те приемат на първо класиране на никоя от специалностите, които си писал, автоматично отиваш на второ класиране. Следователно същото е и за второ класиране - ако не си приет отиваш на трето. Не е нужно да попълваш нищо - то си е автоматично.
Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.
Благодаря за информацията. Това, което ме интересува всъщност е дали мога да подам тази молба от дистанция. Т.е. задължително ли е да ходя до София. Ако няма такъв вариант, ситуацията е много неприятна за мен и други като мен (живеещи на голяма дистанция от София). Все пак това са много ресурси и време, ако е за записване е ок, но иначе само за подаване на молба за участие в следващо класиране... Както и да е, благодаря за отговорите.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

issoax написа:така да се каже по лесният начин е на първо класиране да не си приет никъде :roll:
т.е не не можеш да я подаваш от разстояние и да кофти е ама .. шанс
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

The_Soldier написа: Благодаря за информацията. Това, което ме интересува всъщност е дали мога да подам тази молба от дистанция. Т.е. задължително ли е да ходя до София. Ако няма такъв вариант, ситуацията е много неприятна за мен и други като мен (живеещи на голяма дистанция от София). Все пак това са много ресурси и време, ако е за записване е ок, но иначе само за подаване на молба за участие в следващо класиране... Както и да е, благодаря за отговорите.
Мисля, че може някой да подаде тази молба вместо теб, но не съм 100% сигурна.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Чл. 35. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.

нищо не видях за това дали трябва лично да е ама предвид факта че трябва да се попълва декларация предполагам че поне пълномощно ще му трябва на човека :scratch: освен това като ти искат дипломата няма да има особено значение така или иначе значи си избрал СУ и се пускаш по пързалката
Изображение
Аватар
elishenkova
В началото бе словото

Мнение от elishenkova »

имам 1 въпрос .. ако английския език ми е балообразуваща оценка и имам такава оценка и от дзи и от процеса на обучение коя се взима при балообразуването?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”