[КСК 2010] Български език и литература

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Diegooo
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011

Мнение от Diegooo »

Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от vladiboy »

Diegooo написа:Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
Мед ми капе от сърцето като чета тея заклинания :)
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Ботев се падна в Търново :evil: Много ме е яд , че не отидох..И аз съм на мнението, че няма да повторят от миналата година... Греша ли или поемата Септември не се е падала нивгич, както и бай ви Ганьо? Надявам се на тях... Само не Вапцаров...... :shock:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
tintirimintiri
В началото бе словото

Мнение от tintirimintiri »

Стига с тези досадни поети! Аз се надявам да се паднат "Гераците" или "Бай Ганьо"... А Пенчо ще ми вземе душичката днес! Гадно ми е дори стихотворенията да му чета, а пък да не говорим за депресиращите анализи... Тъпото е, че ми се струва, че има голяма вероятност да се падне точно той :coffee_L:
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от avocat_du_diable »

Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той. :P В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът". :)

П.С. Подобна логика можеше да се открие и за Крум на предварителния по история - изпитът беше на 11-ти април, Крум е починал 2 дни по-късно - на 13-ти. :)
tintirimintiri
В началото бе словото

Мнение от tintirimintiri »

avocat_du_diable написа:Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той. :P В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът". :)

П.С. Подобна логика можеше да се открие и за Крум на предварителния по история - изпитът беше на 11-ти април, Крум е починал 2 дни по-късно - на 13-ти. :)
Хммм... в такъв случай аз сядам да уча :connie_swatfly: :ignat_02: :JC_shamrock:
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър

Мнение от vladiboy »

avocat_du_diable написа:Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той. :P В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът". :)

Стига, бе! Пенчо се е падал най-много пъти, доколкото съм информиран. Иначе е готин, ама философските му поеми са много протяжни, сиреч леко отегчителни, при все че натъртват на подобни идеи :(
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Diegooo написа:Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
Не че ми пречат, ама са скучни. :) За останалата част от мнението подкрепям. И Гераци, ако може, да няма. А Пенчо ще докара истерия, ако се падне, даааа...
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
Diegooo
Драскач

Мнение от Diegooo »

Прощавай,ще дадеш ли само пример за нестандартна тема :P да си сверим часовниците :mrgreen:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Аз не видях нито едно положително мнение за "Тютюн" - едно от малкото лесни за научаване прозиведения. Със смисъл... Никакви спящи езера, тичащи български простаци или наранени души... Точно и ясно :)
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото

Всичките романи са лесни - и "Тютюн", и "Железният светилник", и "Под игото". Е, лесни са за хората, които влагат мисъл в темите си, а не пресъздават нещо, което са научили наизуст. :P Аз бих бил много доволен, ако се падне някой от трите.
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър

Мнение от vladiboy »

Crippled Alice написа:Аз не видях нито едно положително мнение за "Тютюн" - едно от малкото лесни за научаване прозиведения. Със смисъл... Никакви спящи езера, тичащи български простаци или наранени души... Точно и ясно :)
Като каза "научаване", аз колкото повече критика чета, толкова по-бездарен се чувствам. :) Дори бих казал, че изгубвам умението да анализирам изобщо.
Аватар
Diegooo
Драскач

Мнение от Diegooo »

Тютюн е лесен да. ДръЪн! Дрън! Защо да се пада куцият философ Славейков ,когато може да се падне хамелеона Димитър Димов... Разбира се че да анализираш номинация за Нобелова награда е по-трудно,но докато се гордеем с романи от този тип и ги величаем с толкова празни думи ще си стоим с няколкото скромни номинациики.Тютюн бързо да отпадне от конспекта и да се включи на негово място един Георги Караславов например със ,,Снаха,, :bounce: :twisted:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

оо и "Под игото" ще е екстра ако се падне... Но не и светилникът :lol:

@vladiboy, спокойно, на изпита всичко ще изникне и ще си напишеш всичко... Няма начин ако учиш толкова усърдно да нямаш висок резултат... Т.е. има, но това е при много условия - ако стане нещо си, пишеш грозно и т.н. :lol:

@Diegooo, какъв "тип" е романът "Тютюн"?
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото

Славейков е номиниран за Нобелова награда заради "Кървава песен", която изобщо не влиза в конспекта за този изпит ... :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”