[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Мед ми капе от сърцето като чета тея заклинанияDiegooo написа:Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Ботев се падна в Търново
Много ме е яд , че не отидох..И аз съм на мнението, че няма да повторят от миналата година... Греша ли или поемата Септември не се е падала нивгич, както и бай ви Ганьо? Надявам се на тях... Само не Вапцаров......
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
-
tintirimintiri
- В началото бе словото
Стига с тези досадни поети! Аз се надявам да се паднат "Гераците" или "Бай Ганьо"... А Пенчо ще ми вземе душичката днес! Гадно ми е дори стихотворенията да му чета, а пък да не говорим за депресиращите анализи... Тъпото е, че ми се струва, че има голяма вероятност да се падне точно той 
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той.
В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът". 
П.С. Подобна логика можеше да се открие и за Крум на предварителния по история - изпитът беше на 11-ти април, Крум е починал 2 дни по-късно - на 13-ти.
П.С. Подобна логика можеше да се открие и за Крум на предварителния по история - изпитът беше на 11-ти април, Крум е починал 2 дни по-късно - на 13-ти.
-
tintirimintiri
- В началото бе словото
Хммм... в такъв случай аз сядам да учаavocat_du_diable написа:Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той.В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът".
- vladiboy
- От дъжд на вятър
Стига, бе! Пенчо се е падал най-много пъти, доколкото съм информиран. Иначе е готин, ама философските му поеми са много протяжни, сиреч леко отегчителни, при все че натъртват на подобни идеиavocat_du_diable написа:Изпитът е на 25-ти април ... бай ви Пенчо е роден на 27-ми. Приемете, че ще е той.В неделя сутринта "ни лъх няма да дъхва над полени", въпросът е след изпита колко кандидат-студенти ще бъдат в "самотен гроб в самотен кът".
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Не че ми пречат, ама са скучни.Diegooo написа:Какво ти пречат стандартните теми пък на теб?!?! Нека да бъде стандартна,само да няма в заглавието ТЮТЮНИ,СВЕТИЛНИЦИ,ПОД ИГО,EПОПЕИ и т.н и т.н ...
Everyone is king when there's no one left to pawn
- Diegooo
- Драскач
Прощавай,ще дадеш ли само пример за нестандартна тема
да си сверим часовниците 
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Аз не видях нито едно положително мнение за "Тютюн" - едно от малкото лесни за научаване прозиведения. Със смисъл... Никакви спящи езера, тичащи български простаци или наранени души... Точно и ясно 
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
Всичките романи са лесни - и "Тютюн", и "Железният светилник", и "Под игото". Е, лесни са за хората, които влагат мисъл в темите си, а не пресъздават нещо, което са научили наизуст.
Аз бих бил много доволен, ако се падне някой от трите.
- vladiboy
- От дъжд на вятър
Като каза "научаване", аз колкото повече критика чета, толкова по-бездарен се чувствам.Crippled Alice написа:Аз не видях нито едно положително мнение за "Тютюн" - едно от малкото лесни за научаване прозиведения. Със смисъл... Никакви спящи езера, тичащи български простаци или наранени души... Точно и ясно
- Diegooo
- Драскач
Тютюн е лесен да. ДръЪн! Дрън! Защо да се пада куцият философ Славейков ,когато може да се падне хамелеона Димитър Димов... Разбира се че да анализираш номинация за Нобелова награда е по-трудно,но докато се гордеем с романи от този тип и ги величаем с толкова празни думи ще си стоим с няколкото скромни номинациики.Тютюн бързо да отпадне от конспекта и да се включи на негово място един Георги Караславов например със ,,Снаха,,

- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
оо и "Под игото" ще е екстра ако се падне... Но не и светилникът
@vladiboy, спокойно, на изпита всичко ще изникне и ще си напишеш всичко... Няма начин ако учиш толкова усърдно да нямаш висок резултат... Т.е. има, но това е при много условия - ако стане нещо си, пишеш грозно и т.н.
@Diegooo, какъв "тип" е романът "Тютюн"?
@vladiboy, спокойно, на изпита всичко ще изникне и ще си напишеш всичко... Няма начин ако учиш толкова усърдно да нямаш висок резултат... Т.е. има, но това е при много условия - ако стане нещо си, пишеш грозно и т.н.
@Diegooo, какъв "тип" е романът "Тютюн"?
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
Славейков е номиниран за Нобелова награда заради "Кървава песен", която изобщо не влиза в конспекта за този изпит ...