Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Да, аз съм. Всички активни в момента български играчи са регистрирани и играят там. Кой е печелил ЛАН турнирчета пред 4-5 години няма никакво значение. В момента се играе на много по-високо ниво. Ако някой има излишни парички да драсне какво му се играе, с какво правила и колко е готов да заложи.
The more I see of human beings
the more I like animals
the more I like animals
-
xlnt
- В началото бе словото
- Специалност: AIUT
- Курс: семестриално завършил
Той той, и още, мисля 20-ина поста по тоя въпрос можете да очаквате :d
Та за колко, кога и каде ще играем?
И да не бъдем лоши гости Ви каним на Нашия форум - ще си позволя да го направя с една тема на Liophy: http://heroes3-bulgaria.com//YaBB.pl?num=1240167218
Всеки който приема HoMM3 за нещо повече от цъкане и игране срещу компютъра за разтоварване е "...ма добре ще ни дойдете..." (свободна интерпретация на традиционната подкана на Търговстака гилдия на Анкх-Морпорк към ордата варвари пред градските порти)
п.с. Виждам, че преди няколко страници сте обсъждали хидра бъга в АЙ-то на трудност по малка от 130% - т.е. юнити който могат да ударят хидра НЕ го правят ако тя е долепена до друг юнит на АЙ-то (АЙ-то не иска връщането на удара на хидрата да засегне повече от 1 негов юнит). На по-висока трудност АЙ-то удря хидрата и печели битката, заради което в битката се вкарва и 1-6 Драконова Муха = минимум 13 спийд. Така АЙ-то има друга цел която да 'гони'. За мен лично е интересно какви за другите условия за битката с 2 пиксита и 2 архангела срещу 110 шампиона/кавалери. Да не говорим за Тазар на 60 ниво с 90 дефенс :d или просто за самън на елементали? (щото предполагам последното се прави и с 1 пикси :d )
И да не бъдем лоши гости Ви каним на Нашия форум - ще си позволя да го направя с една тема на Liophy: http://heroes3-bulgaria.com//YaBB.pl?num=1240167218
Всеки който приема HoMM3 за нещо повече от цъкане и игране срещу компютъра за разтоварване е "...ма добре ще ни дойдете..." (свободна интерпретация на традиционната подкана на Търговстака гилдия на Анкх-Морпорк към ордата варвари пред градските порти)
п.с. Виждам, че преди няколко страници сте обсъждали хидра бъга в АЙ-то на трудност по малка от 130% - т.е. юнити който могат да ударят хидра НЕ го правят ако тя е долепена до друг юнит на АЙ-то (АЙ-то не иска връщането на удара на хидрата да засегне повече от 1 негов юнит). На по-висока трудност АЙ-то удря хидрата и печели битката, заради което в битката се вкарва и 1-6 Драконова Муха = минимум 13 спийд. Така АЙ-то има друга цел която да 'гони'. За мен лично е интересно какви за другите условия за битката с 2 пиксита и 2 архангела срещу 110 шампиона/кавалери. Да не говорим за Тазар на 60 ниво с 90 дефенс :d или просто за самън на елементали? (щото предполагам последното се прави и с 1 пикси :d )
Последно промяна от xlnt на 19 Апр 2010, 14:13, променено общо 5 пъти.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Ако въпросът е към мен не ми се залага нищо. Определено не съм вашето ниво -> не ми се губят парички.
Аз съм добър да обяснявам какво прави меджик дампера. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Xlnt, този скрийншот е от игра точно на 130%, не по-малка. И не се покрива на 100% с хидра бъга, мисля. Тествай го, предполагам, че ще работи по същия начин и на 200%.xlnt написа:Той той, и още, мисля 20-ина поста по тоя въпрос можете да очаквате :d
Честно казано, не ти разбрах въпроса с ироничния пример с Тазар и условията за битката?
Фанко, да, играчите са други, не споря. Но не смятам, че нивото е кой знае колко различно. Предполагам, че прехваления гладиатор си е точно толкова онлайн плейърче, колкото и преди. Гоним само измислени класации, без оглед на средствата. 3 пъти съм играл с него, 2 пъти ми чийтна и веднъж не репортна. Недей, не е да не знам какво представляват повечето "играчи" по тия ранглисти. А игра на пари .. ми питайте тези, които и преди играеха на пари - например Варната/ако има време и желание/.
-
xlnt
- В началото бе словото
Варната (BG играч печелил световно признание за най-добър на един от най-старите он-лайн турнири http://www.toheroes.com) играе провесионално... други игри в момента, но ни зарадва с присъствие от няколко месеца миналата година. Все още е в топ форма, но не мисля, че би приел и той самия за вярно предположението, че НИЕ сме по-слаби от него
Не те познавам, но ако ще се сравняваш с Варната си много добре дошъл. Гладиатора е (според мене) 2-рия по известност и лаври БГ играч (също печелил под-турнири на http://www.toheroes.com - по-точно Arena). Дали е мамил или не е нещо което е добре да се доказва, а не просто споменава, но това е друг въпрос.
130% поведението на АЙ-то е съвсем друго и хидрите ЩЕ бъдат ударени и свалени - проверено
В битка м/у 110- кавалери/шампиони (шанс за упг. стак) 2 архангела и 2 пиксита трябва да бъдат подпомогнати от нещо - дали това ще е мега-герой или просто има някакви магии намесени - НЕ става ясно от поста, затова моля за повече инфо, не се закачам - сетих се, че битката е достъпна за герой със самън елементал и бърз (летящ за предпочитане) юнит, други подходящи магии са - масс слоу, клонинг, форс шийлд, имплозия/минно поле и т.н., но това не е често срещана ситуация.
Вземането на пазен от lots медуза стор е. - примерно с 4 лвл Тазар/Брон/Брогхил на 5-ти ход на 130%...
Всеки подобен обект има 50/50 шанс за 1 ъпгрейднат стак. Този стак се появява на долната лява позиция (най-близко до него е стака на играча на 6-та позиция). Този упг. стак има повече скорост от не-ъпгрейдваните - нормално.
Последователноста на действане е:
4........1 или 4......2
..........5 или .......5 - при упг. стак
3........2 или 1......3
Подредбата на играча е:
х4.......................х1(2)
........1..........2
........3.....4....5.....х5
........6..........7
х3(1)...................х2(3)
Нека това остане като гатанка
130% поведението на АЙ-то е съвсем друго и хидрите ЩЕ бъдат ударени и свалени - проверено
В битка м/у 110- кавалери/шампиони (шанс за упг. стак) 2 архангела и 2 пиксита трябва да бъдат подпомогнати от нещо - дали това ще е мега-герой или просто има някакви магии намесени - НЕ става ясно от поста, затова моля за повече инфо, не се закачам - сетих се, че битката е достъпна за герой със самън елементал и бърз (летящ за предпочитане) юнит, други подходящи магии са - масс слоу, клонинг, форс шийлд, имплозия/минно поле и т.н., но това не е често срещана ситуация.
Вземането на пазен от lots медуза стор е. - примерно с 4 лвл Тазар/Брон/Брогхил на 5-ти ход на 130%...
Всеки подобен обект има 50/50 шанс за 1 ъпгрейднат стак. Този стак се появява на долната лява позиция (най-близко до него е стака на играча на 6-та позиция). Този упг. стак има повече скорост от не-ъпгрейдваните - нормално.
Последователноста на действане е:
4........1 или 4......2
..........5 или .......5 - при упг. стак
3........2 или 1......3
Подредбата на играча е:
х4.......................х1(2)
........1..........2
........3.....4....5.....х5
........6..........7
х3(1)...................х2(3)
Нека това остане като гатанка
А ти някъде прочете ли да се сравнявам с Варната? Далеч съм от тази мисъл.
Тепърва да ти доказвам нещо, в което съм се убедил преди години, има ли смисъл? А и как? Да не мислиш, че пазя сейвове и логове от чат? За гладиатора говоря.
А и в тухироус видях и се срещнах с арогантността на достатъчно "топ играчи", които смятат, че си е съвсем в реда на нещата да не губят точки от разни новаци. Да не репортват ако загубят или пък да чийтват ако могат. Поредното разочарование от онлайн мултиплейър игрите, в които се гони някакъв ранг. Както и да е, мнението ми за хората няма да промениш. Не казвам, че не срещнах и съчетания между добри играчи и свестни хора, но не бяха много.
А за двете пиксита и 1 архангел .... ако не си чел през пръсти писаното по-назад, щеше да видиш, че няма условия, всичко си е казано. Кой е героя, левъла й, 2 от скиловете й и т.н. .
Тепърва да ти доказвам нещо, в което съм се убедил преди години, има ли смисъл? А и как? Да не мислиш, че пазя сейвове и логове от чат? За гладиатора говоря.
А и в тухироус видях и се срещнах с арогантността на достатъчно "топ играчи", които смятат, че си е съвсем в реда на нещата да не губят точки от разни новаци. Да не репортват ако загубят или пък да чийтват ако могат. Поредното разочарование от онлайн мултиплейър игрите, в които се гони някакъв ранг. Както и да е, мнението ми за хората няма да промениш. Не казвам, че не срещнах и съчетания между добри играчи и свестни хора, но не бяха много.
А за двете пиксита и 1 архангел .... ако не си чел през пръсти писаното по-назад, щеше да видиш, че няма условия, всичко си е казано. Кой е героя, левъла й, 2 от скиловете й и т.н. .
-
xlnt
- В началото бе словото
Ами ако все още харесваш играта да ти спомена, че ТЕ версията премахва възможностите за доста от маменията, има си и програми за ауто-сейв, а камюнитито наказва доста сурово топ-играчи уловени, че мамят.. за съжаление кода на играта е писан с не много ясна цел и преди доста време - вероятно не е минала суров тестинг та.. има си проблеми :d но братушките се стараят и текущата турнирна версия заслужава играч с интереси в мултиплейъра да и обърне внимание. Та - заповядай
Не всички играем за статистика
аз примерно репортвам предимно загуби и то като ме помолят (както и победи като ме помолят хора като Фанко, който изгаря от желание да пише някаде кога и как е паднал от мене :d)
п.с. - Колко точно шампиона може да убие Луна е интересен въпрос, но според мене в момента в който имаш 1 АрхАнгел ще си способен да вземеш битката и с нормалния си герой
дано не те обижда това, но интересните битки са в сградки като нага банка и утопия, и според мене повече риск и майсторство има в вземането на крипта на 1-ви ход..
п.с. - Колко точно шампиона може да убие Луна е интересен въпрос, но според мене в момента в който имаш 1 АрхАнгел ще си способен да вземеш битката и с нормалния си герой
Аз играта си я харесвам, откакто преди 8 години някъде ми показаха как се играе.
Просто отдавна вече нямам време и кондиция за сериозни игри, а пък за класации съвсем. Всъщност с ранкирането приключих още след 10-тата или 12-тата игра в тухироус, преди 6-7 години. Никога не ме е влечало това и сигурно изобщо нямаше да играя там, ако не беше единствения начин да играя срещу силни опоненти. Поне докато не срещнах там или на живо хора, които играеха достатъчно добре и не се вълнуваха от ранглисти.
Та, в тази връзка, по твоята задачка ... би било добре да ми я зададеш разбираемо. Предполагам ти е ясно какво имам предвид?
Айде, за първата част, предполагам че става дума за това, кой номер твой стак атакува съответния стак медузи? Но второто определено започвам да гадая с тия Х-чета?
Та, в тази връзка, по твоята задачка ... би било добре да ми я зададеш разбираемо. Предполагам ти е ясно какво имам предвид?
Ами то може и без архангел да я вземеш. Давам го за пример във връзка с това, че доста неща са възможни, макар наглед да не изглеждат такива, стига да има въображение. В случая какво пречи скаута ти да вземе том ъф ърт, докато основния ти герой си върши някакви други задачи.xlnt написа: п.с. - Колко точно шампиона може да убие Луна е интересен въпрос, но според мене в момента в който имаш 1 АрхАнгел ще си способен да вземеш битката и с нормалния си геройдано не те обижда това, но интересните битки са в сградки като нага банка и утопия, и според мене повече риск и майсторство има в вземането на крипта на 1-ви ход..
Ако тръгнеш да влагаш майсторство, риска веднага влиза в схемата.
Крипта на първи ден ... Каква? С какво влизаш? На каква трудност играеш?
Може да бъде и майсторство, може да бъде и риск. А хич не е невъзможно да си останеш само с риска.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Само на мен ли ми се уби цялото удоволствие от темата...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Мнем...MERCES_LETIFER написа:![]()
Само на мен ли ми се уби цялото удоволствие от темата...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
ами нормално .. дойдоха батковците с големите п***и пък ний дето няма какво да показваме и нъй срам да се обадим гледаме и се учим
но пък останах приятно изненадан от факта че има форум за H3 .. да взема да го налазя ли
но пък останах приятно изненадан от факта че има форум за H3 .. да взема да го налазя ли
Добре де, кое ви уби удоволствието по точно ?
Криптите се бият според зависи между първи и четвърти-пети ден на първа седмица. То на практика, ако си го поставиш за цел можеш да биеш всяка крипта със всеки замък най-късно на втори ден, но така си преебаваш други, по-важни неща.
Криптите се бият според зависи между първи и четвърти-пети ден на първа седмица. То на практика, ако си го поставиш за цел можеш да биеш всяка крипта със всеки замък най-късно на втори ден, но така си преебаваш други, по-важни неща.
the more I like animals
the more I like animals
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Ами на мен малко ми се уби интереса от темата заради разговорите ви за турнири, гладиатори и други неща, които до един момент са интересни - примерно ще се накефя ако има нещо като риплей на геймове на много добри играчи и дадете линк или нещо такова. Също така ще съм много щастлив ако споделите опит за самата игра.
В този ред на мисли имам един въпрос.
Играя на цар срещу 7 компютъра (в отбор срещу мен на хл карта). Аз съм с Рампарт. В един момент превземам стронгхолд с построен граал в него (да кажем на втори месец). В същото време аз имам около 4-5 зелени дракона в замъка, още 4 в мен и отделно имам "мина" за дракони - > получавам ги по 3 в замъка. Още не съм намерил обаче достатъчно кристали за ъпгрейд. В момента, в който превземам стронгхолда ми става ясно, че не мога да защитавам и двата замъка (нямам портал, а и те са далечко) и трябва да избирам около кой да се въртя (или поне кой да възприема за главен). Какво би направил ти (Фанко) в тази ситуация? Усвояваш стронгхолда или се връщаш в рампарта и продължаваш да разчиташ на него. Поне в тая карта, която играех, беше невъзможно да опазя и двата замъка.
От една страна стронгхолда ми дава доста пари и по 50 % повече популация, но аз вече имам доста събрана войска от рампарта...
Има и трети вариант де - да тръгна на ръш из картата в търсене на таун портал в някой замък или в том след утопия. 
В този ред на мисли имам един въпрос.
Играя на цар срещу 7 компютъра (в отбор срещу мен на хл карта). Аз съм с Рампарт. В един момент превземам стронгхолд с построен граал в него (да кажем на втори месец). В същото време аз имам около 4-5 зелени дракона в замъка, още 4 в мен и отделно имам "мина" за дракони - > получавам ги по 3 в замъка. Още не съм намерил обаче достатъчно кристали за ъпгрейд. В момента, в който превземам стронгхолда ми става ясно, че не мога да защитавам и двата замъка (нямам портал, а и те са далечко) и трябва да избирам около кой да се въртя (или поне кой да възприема за главен). Какво би направил ти (Фанко) в тази ситуация? Усвояваш стронгхолда или се връщаш в рампарта и продължаваш да разчиташ на него. Поне в тая карта, която играех, беше невъзможно да опазя и двата замъка.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Малко е трудно така да ти кажа какво да направиш. Ако искаш качи някъде последния ти сейв, аз ще го погледна и ще ти кажа какво може да се направи. Аз съм 99 % сигурен, че можеш за една-две седмици да приключиш играта.
the more I like animals
the more I like animals