Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Любима раса от играта?

Castle
20
25%
Rampart
13
16%
Inferno
1
1%
Dungeon
5
6%
Necropolis
18
23%
Conflux
4
5%
Tower
10
13%
Stronghold
6
8%
Fortress
3
4%

Общо гласове: 80

Аватар
fank0_
В началото бе словото

Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления

Мнение от fank0_ »

Да, аз съм. Всички активни в момента български играчи са регистрирани и играят там. Кой е печелил ЛАН турнирчета пред 4-5 години няма никакво значение. В момента се играе на много по-високо ниво. Ако някой има излишни парички да драсне какво му се играе, с какво правила и колко е готов да заложи.
The more I see of human beings
the more I like animals
xlnt
В началото бе словото
Специалност: AIUT
Курс: семестриално завършил

Мнение от xlnt »

Той той, и още, мисля 20-ина поста по тоя въпрос можете да очаквате :d
Та за колко, кога и каде ще играем?

И да не бъдем лоши гости Ви каним на Нашия форум - ще си позволя да го направя с една тема на Liophy: http://heroes3-bulgaria.com//YaBB.pl?num=1240167218

Всеки който приема HoMM3 за нещо повече от цъкане и игране срещу компютъра за разтоварване е "...ма добре ще ни дойдете..." (свободна интерпретация на традиционната подкана на Търговстака гилдия на Анкх-Морпорк към ордата варвари пред градските порти)

п.с. Виждам, че преди няколко страници сте обсъждали хидра бъга в АЙ-то на трудност по малка от 130% - т.е. юнити който могат да ударят хидра НЕ го правят ако тя е долепена до друг юнит на АЙ-то (АЙ-то не иска връщането на удара на хидрата да засегне повече от 1 негов юнит). На по-висока трудност АЙ-то удря хидрата и печели битката, заради което в битката се вкарва и 1-6 Драконова Муха = минимум 13 спийд. Така АЙ-то има друга цел която да 'гони'. За мен лично е интересно какви за другите условия за битката с 2 пиксита и 2 архангела срещу 110 шампиона/кавалери. Да не говорим за Тазар на 60 ниво с 90 дефенс :d или просто за самън на елементали? (щото предполагам последното се прави и с 1 пикси :d )
Последно промяна от xlnt на 19 Апр 2010, 14:13, променено общо 5 пъти.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ако въпросът е към мен не ми се залага нищо. Определено не съм вашето ниво -> не ми се губят парички. :lol: Аз съм добър да обяснявам какво прави меджик дампера. :geek:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Havelock
В началото бе словото

Мнение от Havelock »

xlnt написа:Той той, и още, мисля 20-ина поста по тоя въпрос можете да очаквате :d
Та за колко, кога и каде ще играем?

И да не бъдем лоши гости Ви каним на Нашия форум - ще си позволя да го направя с една тема на Liophy: http://heroes3-bulgaria.com//YaBB.pl?num=1240167218

Всеки който приема HoMM3 за нещо повече от цъкане и игране срещу компютъра за разтоварване е "...ма добре ще ни дойдете..." (свободна интерпретация на традиционната подкана на Търговстака гилдия на Анкх-Морпорк към ордата варвари пред градските порти)

п.с. Виждам, че преди няколко страници сте обсъждали хидра бъга в АЙ-то на трудност по малка от 130% - т.е. юнити който могат да ударят хидра НЕ го правят ако тя е долепена до друг юнит на АЙ-то (АЙ-то не иска връщането на удара на хидрата да засегне повече от 1 негов юнит). На по-висока трудност АЙ-то удря хидрата и печели битката, заради което в битката се вкарва и 1-6 Драконова Муха = минимум 13 спийд. Така АЙ-то има друга цел която да 'гони'. За мен лично е интересно какви за другите условия за битката с 2 пиксита и 2 архангела срещу 110 шампиона/кавалери. Да не говорим за Тазар на 60 ниво с 90 дефенс :d или просто за самън на елементали? (щото предполагам последното се прави и с 1 пикси :d )
Xlnt, този скрийншот е от игра точно на 130%, не по-малка. И не се покрива на 100% с хидра бъга, мисля. Тествай го, предполагам, че ще работи по същия начин и на 200%.
Честно казано, не ти разбрах въпроса с ироничния пример с Тазар и условията за битката? :)

Фанко, да, играчите са други, не споря. Но не смятам, че нивото е кой знае колко различно. Предполагам, че прехваления гладиатор си е точно толкова онлайн плейърче, колкото и преди. Гоним само измислени класации, без оглед на средствата. 3 пъти съм играл с него, 2 пъти ми чийтна и веднъж не репортна. Недей, не е да не знам какво представляват повечето "играчи" по тия ранглисти. А игра на пари .. ми питайте тези, които и преди играеха на пари - например Варната/ако има време и желание/.
xlnt
В началото бе словото

Мнение от xlnt »

Варната (BG играч печелил световно признание за най-добър на един от най-старите он-лайн турнири http://www.toheroes.com) играе провесионално... други игри в момента, но ни зарадва с присъствие от няколко месеца миналата година. Все още е в топ форма, но не мисля, че би приел и той самия за вярно предположението, че НИЕ сме по-слаби от него ;) Не те познавам, но ако ще се сравняваш с Варната си много добре дошъл. Гладиатора е (според мене) 2-рия по известност и лаври БГ играч (също печелил под-турнири на http://www.toheroes.com - по-точно Arena). Дали е мамил или не е нещо което е добре да се доказва, а не просто споменава, но това е друг въпрос.

130% поведението на АЙ-то е съвсем друго и хидрите ЩЕ бъдат ударени и свалени - проверено ;)

В битка м/у 110- кавалери/шампиони (шанс за упг. стак) 2 архангела и 2 пиксита трябва да бъдат подпомогнати от нещо - дали това ще е мега-герой или просто има някакви магии намесени - НЕ става ясно от поста, затова моля за повече инфо, не се закачам - сетих се, че битката е достъпна за герой със самън елементал и бърз (летящ за предпочитане) юнит, други подходящи магии са - масс слоу, клонинг, форс шийлд, имплозия/минно поле и т.н., но това не е често срещана ситуация.

Вземането на пазен от lots медуза стор е. - примерно с 4 лвл Тазар/Брон/Брогхил на 5-ти ход на 130%...
Всеки подобен обект има 50/50 шанс за 1 ъпгрейднат стак. Този стак се появява на долната лява позиция (най-близко до него е стака на играча на 6-та позиция). Този упг. стак има повече скорост от не-ъпгрейдваните - нормално.

Последователноста на действане е:

4........1 или 4......2
..........5 или .......5 - при упг. стак
3........2 или 1......3

Подредбата на играча е:

х4.......................х1(2)
........1..........2
........3.....4....5.....х5
........6..........7
х3(1)...................х2(3)

Нека това остане като гатанка :)
Havelock
В началото бе словото

Мнение от Havelock »

А ти някъде прочете ли да се сравнявам с Варната? Далеч съм от тази мисъл.
Тепърва да ти доказвам нещо, в което съм се убедил преди години, има ли смисъл? А и как? Да не мислиш, че пазя сейвове и логове от чат? За гладиатора говоря.
А и в тухироус видях и се срещнах с арогантността на достатъчно "топ играчи", които смятат, че си е съвсем в реда на нещата да не губят точки от разни новаци. Да не репортват ако загубят или пък да чийтват ако могат. Поредното разочарование от онлайн мултиплейър игрите, в които се гони някакъв ранг. Както и да е, мнението ми за хората няма да промениш. Не казвам, че не срещнах и съчетания между добри играчи и свестни хора, но не бяха много.

А за двете пиксита и 1 архангел .... ако не си чел през пръсти писаното по-назад, щеше да видиш, че няма условия, всичко си е казано. Кой е героя, левъла й, 2 от скиловете й и т.н. .
xlnt
В началото бе словото

Мнение от xlnt »

Ами ако все още харесваш играта да ти спомена, че ТЕ версията премахва възможностите за доста от маменията, има си и програми за ауто-сейв, а камюнитито наказва доста сурово топ-играчи уловени, че мамят.. за съжаление кода на играта е писан с не много ясна цел и преди доста време - вероятно не е минала суров тестинг та.. има си проблеми :d но братушките се стараят и текущата турнирна версия заслужава играч с интереси в мултиплейъра да и обърне внимание. Та - заповядай ;) Не всички играем за статистика ;) аз примерно репортвам предимно загуби и то като ме помолят (както и победи като ме помолят хора като Фанко, който изгаря от желание да пише някаде кога и как е паднал от мене :d)

п.с. - Колко точно шампиона може да убие Луна е интересен въпрос, но според мене в момента в който имаш 1 АрхАнгел ще си способен да вземеш битката и с нормалния си герой ;) дано не те обижда това, но интересните битки са в сградки като нага банка и утопия, и според мене повече риск и майсторство има в вземането на крипта на 1-ви ход..
Havelock
В началото бе словото

Мнение от Havelock »

Аз играта си я харесвам, откакто преди 8 години някъде ми показаха как се играе. :) Просто отдавна вече нямам време и кондиция за сериозни игри, а пък за класации съвсем. Всъщност с ранкирането приключих още след 10-тата или 12-тата игра в тухироус, преди 6-7 години. Никога не ме е влечало това и сигурно изобщо нямаше да играя там, ако не беше единствения начин да играя срещу силни опоненти. Поне докато не срещнах там или на живо хора, които играеха достатъчно добре и не се вълнуваха от ранглисти.
Та, в тази връзка, по твоята задачка ... би било добре да ми я зададеш разбираемо. Предполагам ти е ясно какво имам предвид? :) Айде, за първата част, предполагам че става дума за това, кой номер твой стак атакува съответния стак медузи? Но второто определено започвам да гадая с тия Х-чета?
Havelock
В началото бе словото

Мнение от Havelock »

xlnt написа: п.с. - Колко точно шампиона може да убие Луна е интересен въпрос, но според мене в момента в който имаш 1 АрхАнгел ще си способен да вземеш битката и с нормалния си герой ;) дано не те обижда това, но интересните битки са в сградки като нага банка и утопия, и според мене повече риск и майсторство има в вземането на крипта на 1-ви ход..
Ами то може и без архангел да я вземеш. Давам го за пример във връзка с това, че доста неща са възможни, макар наглед да не изглеждат такива, стига да има въображение. В случая какво пречи скаута ти да вземе том ъф ърт, докато основния ти герой си върши някакви други задачи.
Ако тръгнеш да влагаш майсторство, риска веднага влиза в схемата. :lol:
Крипта на първи ден ... Каква? С какво влизаш? На каква трудност играеш?
Може да бъде и майсторство, може да бъде и риск. А хич не е невъзможно да си останеш само с риска. :P
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

:cry:

Само на мен ли ми се уби цялото удоволствие от темата...
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

MERCES_LETIFER написа::cry:

Само на мен ли ми се уби цялото удоволствие от темата...
Мнем... :roll:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ами нормално .. дойдоха батковците с големите п***и пък ний дето няма какво да показваме и нъй срам да се обадим гледаме и се учим :lol:s
но пък останах приятно изненадан от факта че има форум за H3 .. да взема да го налазя ли :lol:
Изображение
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Добре де, кое ви уби удоволствието по точно ?

Криптите се бият според зависи между първи и четвърти-пети ден на първа седмица. То на практика, ако си го поставиш за цел можеш да биеш всяка крипта със всеки замък най-късно на втори ден, но така си преебаваш други, по-важни неща.
the more I like animals
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ами на мен малко ми се уби интереса от темата заради разговорите ви за турнири, гладиатори и други неща, които до един момент са интересни - примерно ще се накефя ако има нещо като риплей на геймове на много добри играчи и дадете линк или нещо такова. Също така ще съм много щастлив ако споделите опит за самата игра.

В този ред на мисли имам един въпрос.

Играя на цар срещу 7 компютъра (в отбор срещу мен на хл карта). Аз съм с Рампарт. В един момент превземам стронгхолд с построен граал в него (да кажем на втори месец). В същото време аз имам около 4-5 зелени дракона в замъка, още 4 в мен и отделно имам "мина" за дракони - > получавам ги по 3 в замъка. Още не съм намерил обаче достатъчно кристали за ъпгрейд. В момента, в който превземам стронгхолда ми става ясно, че не мога да защитавам и двата замъка (нямам портал, а и те са далечко) и трябва да избирам около кой да се въртя (или поне кой да възприема за главен). Какво би направил ти (Фанко) в тази ситуация? Усвояваш стронгхолда или се връщаш в рампарта и продължаваш да разчиташ на него. Поне в тая карта, която играех, беше невъзможно да опазя и двата замъка. :roll: От една страна стронгхолда ми дава доста пари и по 50 % повече популация, но аз вече имам доста събрана войска от рампарта... :roll: Има и трети вариант де - да тръгна на ръш из картата в търсене на таун портал в някой замък или в том след утопия. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Малко е трудно така да ти кажа какво да направиш. Ако искаш качи някъде последния ти сейв, аз ще го погледна и ще ти кажа какво може да се направи. Аз съм 99 % сигурен, че можеш за една-две седмици да приключиш играта.
the more I like animals
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”