2 - близнаци
Колко деца или...какво семейство искате?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Колко деца или...какво семейство искате?
Две - момченце и момиченце. Ще е хубаво, ако момченцето се роди първо, за да пази и закриля сестричката си. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да. Или да я бие, скубе и пренебрегва, щото е "момиче" или е "малка и мрънка".
Оф, за какво се сетих. Наше приятелско семейство. Половин година, след като се роди първото им дете, се оказа, че жената пак е бременна. Всички - ужасени, само тя се радва, че "баткото ще помага за малкото". Как помагаше баткото, който беше на по-малко от година и половина, когато се роди братчето му? Чул, че бебето плаче и му натикал 2 резена салам в устата, защото решил, че е гладно. А той като е гладен, обича саламчеееее...
Тогава малкото да е било към 4-5-месечно.
Сега двамата са на 9 и 7,5 години и много се държат един за друг - това не мога да го отрека. Защитават се взаимно, грижат се един за друг. Ама "баткото" голяма помощ хвърли като малък, едва опазиха бебето. Че се беше втурнал и в домакинството да помага - беше хвърлил чистите дрехи на баща си в коша за пране, човекът се убил да ги търси, когато излязъл от банята.
Мисълта ми е, че хората имат куп теории за гледане на деца и нито едно дете. И после се оказват с куп деца и нито една теория.
Оф, за какво се сетих. Наше приятелско семейство. Половин година, след като се роди първото им дете, се оказа, че жената пак е бременна. Всички - ужасени, само тя се радва, че "баткото ще помага за малкото". Как помагаше баткото, който беше на по-малко от година и половина, когато се роди братчето му? Чул, че бебето плаче и му натикал 2 резена салам в устата, защото решил, че е гладно. А той като е гладен, обича саламчеееее...
Сега двамата са на 9 и 7,5 години и много се държат един за друг - това не мога да го отрека. Защитават се взаимно, грижат се един за друг. Ама "баткото" голяма помощ хвърли като малък, едва опазиха бебето. Че се беше втурнал и в домакинството да помага - беше хвърлил чистите дрехи на баща си в коша за пране, човекът се убил да ги търси, когато излязъл от банята.
Мисълта ми е, че хората имат куп теории за гледане на деца и нито едно дете. И после се оказват с куп деца и нито една теория.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
И аз таканики написа:3 от мен. Стига да имам капацитета да се грижа пълноценно за тях де.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
хаха ти нямаш батко нали .. или си сестра мечтаТърговецът на кристал написа:Да. Или да я бие, скубе и пренебрегва, щото е "момиче" или е "малка и мрънка".
от личен опит смея да твърдя че баткото ще бъде скубан хапан драскан и ще го отнася за всяка бела .. щото е батко .. ам и мрънканията започват като порасне
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
искам лапето ми да не е супер тъпо, моля
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нямам батко.issoax написа: хаха ти нямаш батко нали .. или си сестра мечта![]()
Пък за сестрата-мечта - не знам, тука Носфе трябва да се изкаже.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Аз не си спомням брат ми да ме е тормозил много като малка ..може би заради разликата в годините и добре че
После като пораснах доста сме се заяждали, но според мен няма как да се избегне пък и дори като сме се карали е било забавно. Това сякаш заздравява връзката между брата и сестрата. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ама, моля ти се. Какви са тия индиректни намециPrudence написа:И аз таканики написа:3 от мен. Стига да имам капацитета да се грижа пълноценно за тях де.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
То примери всякакви, разбира се. Ама сега като се замисля, май даже се радвам, че съм единствено дете. Щото каквото съм кротичко и неконфликтно, ако ми се беше паднал някой, дето да ме тормози, щеше да ми е много тежко и мъчно. Господ си знае работата.
Иначе наистина има много варианти - баща ми, например, е отгледал чичо ми. По-голям е от него с 9 години и нещо, баба ми - акушерка, дядо ми - лекар, дават много дежурства... И тъй. До ден-днешен обаче ако за чичо ми има авторитет в семейството, това е баща ми. Тъй че се стига и до крайности.
Иначе наистина има много варианти - баща ми, например, е отгледал чичо ми. По-голям е от него с 9 години и нещо, баба ми - акушерка, дядо ми - лекар, дават много дежурства... И тъй. До ден-днешен обаче ако за чичо ми има авторитет в семейството, това е баща ми. Тъй че се стига и до крайности.
В края на ноември
В края на ноември
Плашите ме. Сериозно ли сте ги обмисляли тия въпроси?
Защото аз не съм - нито съм мислила колко деца искам, нито какъв пол да са. Ще поживеем, ще видим. Ама не на 23
Защото аз не съм - нито съм мислила колко деца искам, нито какъв пол да са. Ще поживеем, ще видим. Ама не на 23
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Мила, това че някой е обмислял, колко деца би искал да има, не значи, че ей сега ще тръгнем да си ги правим.
пък и има разлика от да седнеш сериозно да обмисляш и плануваш и да драснеш в темичката 
Да бе ясно, ама все пак. Явно аз съм нещо сбъркана, защото изобщо не мога да си се представя с дете.

you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Аз също не мога да си се представя с дете. Не мога да си представя нищо различно от сегашното си състояние на свободен електрон, камо ли със семейство. Но това не ми пречи да предполагам, че след няколко години идеалът ми за необвързано щастие няма да е същият като сега.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.