ВМРО - Младежи написа:kori написа:докато приятелите ми, които са членове на младежкото вмро, искат да събарят джамии и да драскат със спрейове, аз няма как да ви харесвам или дори разбирам идеите за национализъм.
Кори, във ВМРО има изрична забрана за драскане със спрейове по публична или частна собственост, тъй като сме на мнение, че това е вандализъм и противообществена проява. Разбира се, от време на време организираме конкурси за патриотични графити, но само и единствено на подходящи места, като имаме изричното разрешение на съответната община или частен собственик.
Твърдението, че "искаме да събаряме джамии" е напълно невярно. ВМРО е единствената патриотична организация, която не дели българските граждани на религиозен принцип. Религията е право на личен избор и част от вътрешния живот на един човек. Нормалният българин не отрича правото на българите неправославни християни да бъдат добри български патриоти и съвестни граждани на държавата. Българският националист не злоупотребява с националните и религиозните чувства.

аз съм сигурен, че нямате доктрина за драскане и за събаряне. това, което казах, идва от мои лични разговори на тая тема с мои приятели, които освен това са членове на вашата организация (против която аз нямам абсолютно нищо, напротив). аз съм от стара загора, град често и фамозно опожаряван от турци и други, и баш в центъра си имаме една порутена джамия, която много хора искат да я няма.
аз съм против, щото според мен ако я съборим, сме същите, но с други дрехи и имена - и ако сме имали няквко право или извинение да сме същите преди 100 или повече години, днес мисля, че нямаме. сигурен съм, че някои в темата няма да са съгласни, ама да ходят да хвърлят камъни по гейовете - щото това със сигурност ще ги спре!