Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
energie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от energie »

kori написа:точно така, приятелю, той точно това иска да направи с теб и останалите будни млади хора

Надявам се , да няма ирония в думите ти :wink:
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

mariaa написа:
Кой каквото ще да казва, аз започвам да си развалям мнението за факултета.
Душицо, тепърва, ако влезеш има да се разочаровааааашшшш , да се разочароваш..... Така, че все още нищо не си видяла....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Въпросът тогава е защо напираме да влизаме в място, от което предварително да сме разочаровани? (: Идвам с идеята да изсмуча каквото мога, благодаря.

Впрочем, искам да ръгна другите подложени на терзанията от чакане гимназисти да споделят/им/ за какво всъщност искат да пишат, като (или преди да) завършат журналистика. Темата, процесите, събитията, които ще са ви най-интересни, туй-онуй. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

И аз така напирах, спокойно....
Не очаквайте нищо голямо... Няма да го получите ;)
От вас си зависи изцяло дали ще изстискате това, което ви е нужно, но въпреки всичко- отсега ви казвам... Още от първия ден розовата картинка, която доста от вас сигурно си представят полека- лека ще започне да посивява.... Както ти казваш- благодаря ;)..........
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

easy написа:
Bullshit.

Double bullshit.
Ти си bullshit. Къде в Европа се чака толкова време за оценки, и не говоря за сертификатни оценки - там е ясно, че се чака с месеци, а за оценки за кандидат-студентски изпити. И Kinda Like you crazy, не ти си човекът, който да ми казва къде да кандидатствам.
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

образование и самообразование!

бих искала да е телевизионна или радио.а към коя сфера-най вече политическата.колкото и да е "мръсна" ,в най-голяма степен влияе на обществото.а и в журналистиката най-важно е социалното мислене!не казвам,че няма избор и в други посоки,но за нас като че ли тя е водеща. :wink:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

IcebreakerR написа:В УНСС пътят ти е отворен, всеки влиза там :) Само, че ако стане дума за СУ..трябва човек да си скъса задника от учене :)
както каза господин easy или на българския лекия, краве аки. аз съм влизал два пъти в тоя университет без да пръдна, хем не съм от най-умните
energie написа:
kori написа:точно така, приятелю, той точно това иска да направи с теб и останалите будни млади хора

Надявам се , да няма ирония в думите ти :wink:
ами надявай се, то така стават хубавите работи :)
kinda like you crazy написа:Въпросът тогава е защо напираме да влизаме в място, от което предварително да сме разочаровани? (: Идвам с идеята да изсмуча каквото мога, благодаря.
аз искам всеки новоприет във фжмк да дойде тука след евентуалното си успешно записване и да си сподели впечатленията и дали съвсем случайно не е разочарован още от първия ден. знам, че аз бях
mina_k написа:бих искала да е телевизионна или радио.а към коя сфера-най вече политическата.колкото и да е "мръсна" ,в най-голяма степен влияе на обществото.а и в журналистиката най-важно е социалното мислене!не казвам,че няма избор и в други посоки,но за нас като че ли тя е водеща.
за радиото никой не се блъска и можеш да влезеш служебно, т.е. без невероятния изпит за профил, който е "визуално есе." най-много се бият за телевизия, сетне печат, накрая радиото.. естествено винаги седи вариантът целия ти курс да са скрити лимонки, мечтаещи за бляскавата кариера на радио-водещия.
Аватар
feather
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от feather »

Разочарованието при нас дойде бавно, но сигурно. И се загнезди. При вас може би ще е доста по-бързо, при положение, че програмата я измениха толкова безумно от тогава...

Но аз едно време не слушах като ме предупреждаваха. А и да бях чула, какво друго щях да уча?!

Успех! :) Радиото е най-хубавият профил. :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Вече се бият и за печат? Лелееее...
Всъщност, ако под "бият се" разбираш директно записалите са 14 души от курс 50, които отидохМЕ на изпита на телевионерите (останалите 36 души), за да се будалкаме с тях с "мамо, мамо, дават ме по телевизията"... После онези, които не ги взеха в профил телевизия, ги записаха служебно в радио и толкова. Бяха към 7-8 (макс 10) души, струва ми се.

Вярно е, че няма никакъв наплив за радио - само дето и аз не знам защо. Винаги ми е било странно, на мен ми беше вторият вариант тогава. :scratch:

* Абе, Кори, душа, ти сам казваш, че си влизал 2 пъти в тоя университет. Айде, веднъж да се разочароваш - как да е, може да не си нацелил специалност. Ама два пъти... :roll: Отстрани изглежда, че вината едва ли е само в университета и факултетите му.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Е не, разочарованието ми от скоростта на записване в журналистиката не е измеримо с цялата ми предна специалност - най-малкото предната я напуснах още преди края на първи семестър, а тук съм се заседял за настоящия си рекорд (втора сесия). Просто като си едновременно в нормален университет и в смотан университет, такива елементарни неща като ултра-охлювеното записване на 50 души за три дни почват да ти правят впечатление - или пък факта, че половината ми курс в момента е с измислени факултетни номера. Не е болка за умиране, просто ако хората ще се разочароват от скоростта на проверяване на пробните изпити, по-добре да не си го причиняват въобще.

Аз иначе не изразявам никви оплаквания от специалността, понеже с ясно съзнание и бистър ум (на 20 съм, все пак) влязох с абсолютно най-ниските възможни очаквания от нея. Което принципно може да звучи лошо, но пък ми дава много потенциал да бъда доволен.
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

kori написа:
Аз иначе не изразявам никви оплаквания от специалността, понеже с ясно съзнание и бистър ум (на 20 съм, все пак) влязох с абсолютно най-ниските възможни очаквания от нея. Което принципно може да звучи лошо, но пък ми дава много потенциал да бъда доволен.
А, баш. Когато от различни хора, които на всичкото отгоре не се познават, чуваш едни и същи неща, картинката започва да ти се нарежда. И сега не очаквам нещо кой знае какво от ФЖМК. Но пък нямам намерение да започна с предварителни разочарования. Както дойде. Пък и УНСС като алтернатива или таксите на Нов български не ме блазнят много повече...
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

kinda like you crazy написа: за какво всъщност искат да пишат, като (или преди да) завършат журналистика. Темата, процесите, събитията, които ще са ви най-интересни, туй-онуй. (:
Аз искам Връзки с обществеността :) И нямам намерение да се занимавам с журналистика. Други като мен :D
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Аз, аз. (: Не че нямам намерение да се занимавам с журналистика, но ВО повече ми харесва като специалност. По съвсем неадекватното мнение на кандидат-студент, разбира се.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

kinda like you crazy написа:Аз, аз. (: Не че нямам намерение да се занимавам с журналистика, но ВО повече ми харесва като специалност. По съвсем неадекватното мнение на кандидат-студент, разбира се.
Ами аз бях убеждаван дълго време защо да не записвам Журналистика. И то все с адекватни мнения, така че си близо до истината :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър
Специалност: Психология

Мнение от vladiboy »

И аз ви подкрепям за ВО! Имам приятелка там и тя е доста доволна от специалността! Аз също ще го пиша напред, въпреки че ФЖМК не ми е на 1-во място сред приоритетите :)
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”