"Младежка офанзива" - предаване за млади националисти
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: "Младежка офанзива" - предаване за млади националисти
сигурен съм, че мненията ти за всички европейски национални държави не произлизат само от нечий злощастен опит с митническите им служби.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
защото точно наште митнически служби са едни идеални..kori написа:сигурен съм, че мненията ти за всички европейски национални държави не произлизат само от нечий злощастен опит с митническите им служби.
и затова кой ни е виновен?Един приятел и колега, който преди месец някъде реши да направи малко обиколка из Европа, ми разказа как са му гледали личната карта,как са я мачкали,търкали, за да видят дали не е фалшива и това с имигранта бяха негови думи
Мъжът на братовчедка ми е французин, голям кеф му беше да пием заедно, дори се напи от домашното вино.
Казваше ми, че във Франция наистина не се гледа добре на българите, заради постоянните лоши новини разказващи за инциденти с (цигански) българи. Както и за "премиера - мутра".
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Мда, очевидно имам повече опит от този твой приятел.Аз правя обиколки на Европа от около 7 години и никъде с изключение на Сърбия не са ми направили проблем.Никъде.
И за войните какво следва от това ? Логично българите подкрепят своята позиция за БВ , а сърбите тяхната.
Но това е МИНАЛОТО.Миналото никога няма да се промени, то е факт.То и не трябва да се променя.Просто ние трябва да работим за бъдещето и за настоящето като уважаваме миналото.
Между Германия и Франция се раждат три от големите световни конфликти.Това пречи ли сега един германец и един французин да работят заедно в една фирма и да се уважават като колеги ? Не. Те се отвориха за бъдещето до голяма степен ... българите ще го направим ли или ще продължаваме да живеем в 19ти век и да се борим за Освобождение ? Иска ми се.
Лек ден.
П.С. Някой каза нещо за траките.Те не са изчезнали, нито като култура, нито като ген.Исках само да го поясня.
И за войните какво следва от това ? Логично българите подкрепят своята позиция за БВ , а сърбите тяхната.
Но това е МИНАЛОТО.Миналото никога няма да се промени, то е факт.То и не трябва да се променя.Просто ние трябва да работим за бъдещето и за настоящето като уважаваме миналото.
Между Германия и Франция се раждат три от големите световни конфликти.Това пречи ли сега един германец и един французин да работят заедно в една фирма и да се уважават като колеги ? Не. Те се отвориха за бъдещето до голяма степен ... българите ще го направим ли или ще продължаваме да живеем в 19ти век и да се борим за Освобождение ? Иска ми се.
Лек ден.
П.С. Някой каза нещо за траките.Те не са изчезнали, нито като култура, нито като ген.Исках само да го поясня.
The names of the future are stamping of impatience.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Траки, уважаеми, няма.Това, че има остатъци от техните традиции и ген, не означава, че етноса съществува
С примера за траките исках да кажа, че са били претопени точно поради липсата на устойчива държавност и традиция
Нека Гърция да върне Беломорието, Сърбия - Западните покрайнини,Македония да се присъедини, и всички ще заживеем весело и щастливо
Лек да е
Нека Гърция да върне Беломорието, Сърбия - Западните покрайнини,Македония да се присъедини, и всички ще заживеем весело и щастливо
Лек да е
Последно промяна от happyswift на 18 Апр 2010, 16:28, променено общо 1 път.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За последното си прав - аз съм трак и румелиот! 
Into the endless we ride... 
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
интересно, преди абсолютната държава кой ли е имал "устойчива държавност и традиция?" навярно визираш велика македонияhappyswift написа:Траки, уважаеми, няма.Това, че има остатъци от техните традиции и ген, не означава, че етноса съществуваС примера за траките исках да кажа, че са били претопени точно поради липсата на устойчива държавност и традиция
Лек да е
- happyswift
- Флъдзила
Траките са били разпокъсан политически етнос, в който владетелят е имал номинална власт, най-вече да свиква племената в случей на война, че и това не е било много сигурно.От там държавата е неустойчива и в следствие на това Рим ги завладява.
пар екселанс за държавна традиция е римската.Няма такъв феномен в Европа като 2500 години непрекъсната държавност.
Иначе, абсолютиската държава е един късен етап на развитие на държавническото управление.Най-простия пример, който мога да ти там, е българската държава, където ханът съсредоточава цялата власт в ръцете си и господства идеята за патримониума - всички принадлежи на владетеля.Много преди Луи XIV да каже "държавата, това съм аз", Крум говори за своя "саракт", т.е. държава в груб превод.Силна държавническа традиция има и в Близкия изток, където всъщност е и корена на европейската цивилизация.Египетските фараони са се определяли като синове на божества баеджа преди европейските монарси да се назовават като "от Бога поставени владетели".Персия е друг пример
Всъщност, римските императори са "повече" абсолютни владетели от абсолютиските монарси през Новото време, защото си присвояват титлата "pontifex maximus" и съсредоточават в себе си не само върховната власт, но и религиозната,нещо което на Запад няма, нито дори във Византия
пар екселанс за държавна традиция е римската.Няма такъв феномен в Европа като 2500 години непрекъсната държавност.
Иначе, абсолютиската държава е един късен етап на развитие на държавническото управление.Най-простия пример, който мога да ти там, е българската държава, където ханът съсредоточава цялата власт в ръцете си и господства идеята за патримониума - всички принадлежи на владетеля.Много преди Луи XIV да каже "държавата, това съм аз", Крум говори за своя "саракт", т.е. държава в груб превод.Силна държавническа традиция има и в Близкия изток, където всъщност е и корена на европейската цивилизация.Египетските фараони са се определяли като синове на божества баеджа преди европейските монарси да се назовават като "от Бога поставени владетели".Персия е друг пример
Всъщност, римските императори са "повече" абсолютни владетели от абсолютиските монарси през Новото време, защото си присвояват титлата "pontifex maximus" и съсредоточават в себе си не само върховната власт, но и религиозната,нещо което на Запад няма, нито дори във Византия
Последно промяна от happyswift на 18 Апр 2010, 16:51, променено общо 4 пъти.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Захариев, това няма как да стане, защото всички останали народи гледат на нас като на "второ качество" хора. И знаеш ли - прави са. Защото сме плужеци и не отстояваме правото си да сме хора.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
happyswift написа: Нека Гърция да върне Беломорието, Сърбия - Западните покрайнини,Македония да се присъедини, и всички ще заживеем весело и щастливо
Хайде, не се увличайте. Няма начин да тръгнем да присъединяваме наново Добруджа и Беломорието. Единственото, което може да правим е да защитаваме интересите на българския елемент там и да поддържаме самосъзнанието му, останалото са само бълнувания.Ураган написа: И аз това казвам!
Да не забравяме и Добруджа, обаче! Може да нямаме много братя там, но територията е народно-исторически наша. Не можем да говорим за България без Аспаруховия меч.
Strength and honor.
- happyswift
- Флъдзила
Разбира се, че това е невъзможно.С присъединяването си към ЕС сме индиректно заявили, че нямаме териториални претенции към други страни-членки.Горното изказване беше в друга връзка 
За Западните покрайнини, обективно мисля, че можем да претендираме.Щом албаниците си направиха Косовска държава, защо и ние да не си ги вземем,при положение, че дори от правна гледна точка имаме основание - Сърбия не бе призната за наследник на Югославия.
Иначе, си прав, че това е нещото което ни е останало.Да подържаме самосъзнанието на сънародниците ни там и да удряме здраво по масата срещу опитите за асимилация или да изтеглим всички българи тук, в рамките на страната.
За Западните покрайнини, обективно мисля, че можем да претендираме.Щом албаниците си направиха Косовска държава, защо и ние да не си ги вземем,при положение, че дори от правна гледна точка имаме основание - Сърбия не бе призната за наследник на Югославия.
Иначе, си прав, че това е нещото което ни е останало.Да подържаме самосъзнанието на сънародниците ни там и да удряме здраво по масата срещу опитите за асимилация или да изтеглим всички българи тук, в рамките на страната.
Последно промяна от happyswift на 18 Апр 2010, 21:36, променено общо 1 път.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А какво става с българските бежанци на Плутон? Ами българите в другите галактики? Не сте ли гледали Батълстар Галактика - и там има българи!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е ако приемем, че произлизаме от центр. Азия, то и ние тука се водим бежанци....
Но думата не е бежанец, по-скоро преселник... Особено онези галактики, които са били колонизирани от нашите хора...
Но думата не е бежанец, по-скоро преселник... Особено онези галактики, които са били колонизирани от нашите хора...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- happyswift
- Флъдзила
Кристо, или пиши по темата, или не я флуди.Благодаря.
Впрочем, ще е жалко ако гроба на някой от прадядовците ти се намира извън границите на страната, при положение, че иронизираш така нещата.
Впрочем, ще е жалко ако гроба на някой от прадядовците ти се намира извън границите на страната, при положение, че иронизираш така нещата.
- ВМРО - Младежи
- В началото бе словото
Кори, във ВМРО има изрична забрана за драскане със спрейове по публична или частна собственост, тъй като сме на мнение, че това е вандализъм и противообществена проява. Разбира се, от време на време организираме конкурси за патриотични графити, но само и единствено на подходящи места, като имаме изричното разрешение на съответната община или частен собственик.kori написа:докато приятелите ми, които са членове на младежкото вмро, искат да събарят джамии и да драскат със спрейове, аз няма как да ви харесвам или дори разбирам идеите за национализъм.
Твърдението, че "искаме да събаряме джамии" е напълно невярно. ВМРО е единствената патриотична организация, която не дели българските граждани на религиозен принцип. Религията е право на личен избор и част от вътрешния живот на един човек. Нормалният българин не отрича правото на българите неправославни християни да бъдат добри български патриоти и съвестни граждани на държавата. Българският националист не злоупотребява с националните и религиозните чувства.