Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Не знам на каква трудност играеш? В онлайн турнирите обичайно се играе на 130%. На лан турнирите е предимно на 200%. В първия случай е нормално да имаш дракони на втора седмица, докато при втория отиваш към трета или вероятно четвърта. Естествено, има значение и късмета - какви възможности за ресурси ще имаш по картата. Също значение има и стратегията ти. Ако картата е по-малка или пък имаш бърз достъп до противника, изобщо не мисли за дракони! Честно казано, нямам идея какво те затруднява в стратегията на рампарта? Тя е само една - бърз ъпгрейд на елфите и пробив. Главния герой разчиства пътя, около него да речем 2 скаута, единия за събиране на освободените екстри, другия за битки, които налагат отбиване от пътя и да връща армията към главния. Отзад верига, която зарежда героя с популация.
Всъщност, замъка с най-бърз старт е рампарта! Убийствен на малка карта и не случайно в такива случаи и при някакъв залог, всеки опитен играч ще предпочете рампарт. На малка карта с подземие рампарта има само едно-единствено противодействие и това е Шакти! Е, да речем и Сиеле, но пък флукса е забранен.
Всъщност, замъка с най-бърз старт е рампарта! Убийствен на малка карта и не случайно в такива случаи и при някакъв залог, всеки опитен играч ще предпочете рампарт. На малка карта с подземие рампарта има само едно-единствено противодействие и това е Шакти! Е, да речем и Сиеле, но пък флукса е забранен.
А ето ти малко забързване не само на старта, но и на цялата игра. 
Предполагам на всички ви е писнало разни изкривени зомбита да куцукат по 10 минути на рунд, та:
за версия 1.4 за версия 3.2 за версия 4.0 Файла се слага в папка "Data", ефекта ще го видите.
Предполагам на всички ви е писнало разни изкривени зомбита да куцукат по 10 минути на рунд, та:
за версия 1.4 за версия 3.2 за версия 4.0 Файла се слага в папка "Data", ефекта ще го видите.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Явно Рампарт не са моята раса. Показателно затова е и фактът, че тя, заедно с инферно и стронгхолд е едва третата раса, с която не съм и не мога да бия 7 компютъра. А тоя дракон е БЕЗУМНО скъп.
20 кристала на първо ниво + 10 кристала за пегасите (които са мега слаби и измират като мухи - нищо общо с крусъдера
) + 4 кристала за лвл 2 магии, после още 6 кристала за магии 3 лвл и 20 кристала за ъпгрейд + още 2- 4 кристала за самите дракони, когато си ги купувал още на грийн -> за да извадиш златен дракон ще ти трябват 62-65 кристала. WTF???
По принцип никога не съм играл с рампарт сериозно, ама това чак сега го забелязвам.
20 кристала на първо ниво + 10 кристала за пегасите (които са мега слаби и измират като мухи - нищо общо с крусъдера
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Ама, човече, с 20 - 30 гранд елфа можеш да вземеш всякакво дуорвън трежъри, ако ти е толкова зор за кристали. Пък и в момента, в който вземеш втори замък, строиш маркетплейс, ще трейдваш други ресурси. Рампарта е най-лесния за старт замък с тия елфи, повярвай ми!camel написа:Явно Рампарт не са моята раса. Показателно затова е и фактът, че тя, заедно с инферно и стронгхолд е едва третата раса, с която не съм и не мога да бия 7 компютъра. А тоя дракон е БЕЗУМНО скъп.
20 кристала на първо ниво + 10 кристала за пегасите (които са мега слаби и измират като мухи - нищо общо с крусъдера) + 4 кристала за лвл 2 магии, после още 6 кристала за магии 3 лвл и 20 кристала за ъпгрейд + още 2- 4 кристала за самите дракони, когато си ги купувал още на грийн -> за да извадиш златен дракон ще ти трябват 62-65 кристала. WTF???
По принцип никога не съм играл с рампарт сериозно, ама това чак сега го забелязвам.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дам...поразцъках още малко с Курре,
започнах да я проумявам играта с рампарт. Общо взето минавам през всичко, докато най-накрая ме набара някой компютър, аз му убивам последната единица и се предавам за пари.
И все пак си мисля, че кесъла е по-добър. Особено в по-късните етапи на играта. Може и да съм пристрастен, защото кесъл е единствената раса, с която играя и съм играл срещу други хора и с която имам някакви претенции, че съм добър.
Бтв имаш ли някаква идея точно колко взима дет стара на горгоните. Защото понякога атакувам с 30 бика 10 архангела, от които умират 2 и още 1 от дет стар, а друг път още двама от дет стар. Това винаги ми е било интересно. Понякога са измирали по 5-6 от дет стар...
Иначе и аз знам официалното обяснение "едно от раз", ама понякога са повече от 1. Та питам има ли точно правило или нещо такова или си е късмет?
Бтв имаш ли някаква идея точно колко взима дет стара на горгоните. Защото понякога атакувам с 30 бика 10 архангела, от които умират 2 и още 1 от дет стар, а друг път още двама от дет стар. Това винаги ми е било интересно. Понякога са измирали по 5-6 от дет стар...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
с каква ОС сте вие че вчера я дръпнах ама ме изхвърля когат си поиска
гледам и други се оплакват от такова нещо по торентите
гледам и други се оплакват от такова нещо по торентите
Аз лично съм с ХР. Не виждам защо ще те изхвърля, освен ако играта има проблем с 64 битов уиндоус/ако си с такъв/ или самия имидж, който теглиш си е прецакан.
Е няма спор, че в късен етап кесъла кърти. Архангела си е архангел, няма равна тази единица.camel написа:Дам...поразцъках още малко с Курре,започнах да я проумявам играта с рампарт. Общо взето минавам през всичко, докато най-накрая ме набара някой компютър, аз му убивам последната единица и се предавам за пари.
И все пак си мисля, че кесъла е по-добър. Особено в по-късните етапи на играта. Може и да съм пристрастен, защото кесъл е единствената раса, с която играя и съм играл срещу други хора и с която имам някакви претенции, че съм добър.
Бтв имаш ли някаква идея точно колко взима дет стара на горгоните. Защото понякога атакувам с 30 бика 10 архангела, от които умират 2 и още 1 от дет стар, а друг път още двама от дет стар. Това винаги ми е било интересно. Понякога са измирали по 5-6 от дет стар...Иначе и аз знам официалното обяснение "едно от раз", ама понякога са повече от 1. Та питам има ли точно правило или нещо такова или си е късмет?
Ако искаш, може да уплътним няколко часа за една игрица?
Както казах и преди, дет стейъра на горгоните не прави поражение. Процентен шанс за взимане на единица, в зависимост от броя на удрящите горгони. Точната формула не я помня, ще я потърся ако те интересува? Спомням си само, че стак от 50 горгони могат да ти убият със стейър от 2 до 7 юнита при удар, като естествено срещу 7 левъл единица гейза проработва най-често.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Навит съм за игрицата. Ама да е следващата седмица по някое време след вторник.
Със сигурност ще ме биеш, но поне експириънсът ще остане. БТВ а ти ходил ли си на турнири? Отнякъде разбрах, че един турнир, проведен в Матрицата е бил спечелен от инферно... Има ли нещо вярно? 
Трети месец 1 седмица срещу 7 компа на цар с дънджън.
Играта на практика е свършила. Армагедонът ми вкарва 1к дмг. Дори не съм забелязал, че съм взел втора книжка с еър магии. 
Трети месец 1 седмица срещу 7 компа на цар с дънджън.
- Прикачени файлове
-
- dungeon.JPG
- (138.51 KiB) Свалено 49 пъти
- Of course not!
Е другата седмица явно няма да е, защото аз мога само петък вечер или събота да отделя толкова време, а точно тогава съм ангажиран.
Ще го отложим за по-натам.
Добре е геройчето, но предполагам, че е на ниска трудност и по-отворен шаблон.
За турнирите ... знам ли, може и да има някой спечелен с инферно. Поне на двата, на които бях, не се случи такова нещо. Общо-взето се играеше предимно кесъл, рампарт .. Знам, че има печелен турнир с дънджън. Ако е имало случай с инферно, то ще да е било само финала може би и са се разбрали с рандом замъци. Не вярвам някой да се прецака с инферно иначе.
За турнирите ... знам ли, може и да има някой спечелен с инферно. Поне на двата, на които бях, не се случи такова нещо. Общо-взето се играеше предимно кесъл, рампарт .. Знам, че има печелен турнир с дънджън. Ако е имало случай с инферно, то ще да е било само финала може би и са се разбрали с рандом замъци. Не вярвам някой да се прецака с инферно иначе.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има МНОГО добри играчи, които именно с инферно правят невероятни игри. Представи си на трета седмица да ми изкара 200+ демона примерно.Havelock написа:Е другата седмица явно няма да е, защото аз мога само петък вечер или събота да отделя толкова време, а точно тогава съм ангажиран.Ще го отложим за по-натам.
Иначе конкретната игра с дънджън ми върза да ми се паднат 60 арчера от първата кутия на пандора, която взех на първа седмица (пазеше се от зомбита).
Ето пак на трети месец първи ден как се развих с конфлукс. Общо взето цаката с рампарт, дънджън и конфлукс срещу седем е бърз последен юнит и ръш на утопии за том от огнени магии. После става лесно. Един армагедон и почти всичко е долу. Поне така се бият най-лесно. А и в повечето случаи не бягат.
- Прикачени файлове
-
- conflux.JPG
- (138.66 KiB) Свалено 43 пъти
- Of course not!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Of course not!
Класацията е на играещите за тази класация, което не означава, че точно те са най-добрите!
П.П.
Ахаха, чак сега видях, че отстрани си пише и народността.
Колко и къде ще играем ? 
The more I see of human beings
the more I like animals
the more I like animals
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
OMG, аз какво направих - пробудих звяра.
Aко не се лъжа точно ти си в топ 10 на този сайт.

- Of course not!