Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
gothic
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от gothic »

Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. От тук идва въпроса: "Какво по дяволите ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но боже би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часност политическата.

На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея докато си видя резултата :bigsmurf:
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe :wink:
Аватар
Деница
В началото бе словото

Мнение от Деница »

Бях казала,че няма да чета кой к'во е писал-каквото е такова...Но колкото и да съм търпелива и позитивна всичко си има някаква граница.Царете от Софийския отдавна я прекрачиха,чашата преля и вече цялата съм кълбо от нерви :evil: ! Не мога да си обясня какво перде трябва да си по цял ден да си пиеш кафето,да си пафкаш цигарките,вместо да се организираш и да си свършиш работата.Празници ок,ама аз вече забравих кога беше Великден...Поне като не си дават сметка,че 1000 човека ги чакат,да помислят за себе си.Проверяването на есета едва ли е от най-приятните работи-колкокото по-бързо я свършат,толкова по-добре.Да ,ама не...
И ся ще бъде голямото чакане за голямото разочарование!Но нека не губим капчицата останал оптимизъм.4 седмици след изпита като отворим страничката на СУ вече няма да пише:"Нямате положен изпит досега".На мястото на до болка втръсналия надпис ще има няк'ва оценка,макар и крайно незадоволителна!
BTW снощи вече не издържах и изчетох цялата тема-от началото до края.Всички изглеждате много готини.Пожелавам ви успех ,преди всичко на себе си ,разбира се,но и на вас... :)
"Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане."Oscar Wilde
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Здравейте! От доста време следя форума. Реших да се регистрирам. Се далавера. Чакам с нетърпение резултатите заради това което съм написал. При мен шансът е 50/50. Или ще имам много добра оценка или ще имам 2. Едно съм сигурен от 1036 явили се никой няма есе като меото. Оригиналността е 100%. Ама не е много по темата :D.
Аз си бях намислил ако е нещо по-общо като тематика да направя един футболен коментар. олицетворение на държавата. Да ама на дупки не се върза много. Се далавера. Първото ми изречение е '' Добър ден, уважаеми телевизионни зрители!" Срещата е между управляващите и отбора на народа. Провежда се щото народа негодува срещу дупките по пътищата, дупките в бюджета и цялостната "дупка", която представлява правителството. Да видим кой-кого в тази футболна среща. И теренът е целия в дупки подготвени от транспортния министър Александър Цветков. Хитър ход на управляващите. Както и да е. 7 страници и половина футболен коментар. С включвания от пистата, два гола на Б.Б. и победа за властта. И силно заключение. Започващо с "Така се разделяме от стадион Васил Левски уважаеми зрители." и продължаващо с това, че за пореден път управляващите ни биха. И накрая съм споменал че ще е така докато в България цари псевдо-демокрация и там още нещо беше ама да им покажа, че съм им бил на курса. Не е ли далавера?
Далавера ли е?
mravke
В началото бе словото

Мнение от mravke »

^^^
@Деница
Много добре казано "Голямото чакане,за голямото разочарование". Дано да не е така де, ама толкова време мина, че предполагам вече не усещате онзи ентусиазъм от дните около и след изпита.... аз лично вече изпитвам апатия към оценката 8) Но се надявам все пак да не сме чааааак толквоа разочаровани :)

А това с футболния коментар звучи забавно и интересно, но смятам, че големият обем е грешка, която би ти изиграла лоша шега - рискуваш да разтягаш локуми и проверяващият да се отегчи. И все пак звучи свежо...
Последно промяна от mravke на 16 Апр 2010, 22:33, променено общо 2 пъти.
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

толкова мисли,толкова пъти ми минаха през главата,че вече нищо ново не се случва в това отношение.а някои беше казал,че тази вечер ще обсъждаме резултатите...
Аватар
gothic
От дъжд на вятър

Мнение от gothic »

Не искам да стресирам никого, но чух слух за излизане на резултатите около 30-ти април. Дано излязат преди 25-ти защото иначе на милите, преуморени, измъчените проверяващи ще им дойде доста нанагорно с проверяването на цели два изпита... Положението е повече от отчайващо.
Dum spiro, spero!
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

bgicechick написа:Добре де. "Няма положени изпити досега !". Всичко хубаво, окей, ясно ми,че есета лесно не се проверяват, но ми е адски интересно какво ще правят, ако не ги проверят до 25-ти, защото тогава ще имат и теми по БЕЛ...
Дали до септември ще имаме резултати :)
Не знам за вас, но лично аз вече просто чакам да ми се разкара смотания надпис, все по-малко ми пука за оценката с всеки изминал ден ^^
E, дали ФЖМК-ари проверяват и темите по БЕЛ? о.0 Впрочем, може и по-зле да е. Оценките от националната олимпиада, която беше на 11 април, ще излязат СЛЕД матурите. Кел файда, дори да има някой лауреат. :D

Тия дни бях строила майка през два часа да проверява и да ми звъни. ПиснА ми да се тръшкам вече. А петък вечерта, със или без резултати, биде полята с ром с две ледчета и две лимончета. Подозирам, че същото ще се случи и със събота. Аре мааму и кандидатски стрес! (:

п.п. И отказвам да вярвам на каквито и да е слухове. Ще вземе да се окаже полезно за здравето.
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
Abiii
В началото бе словото

Мнение от Abiii »

Аз бях казала относно обсъждането,че ще е тази вечер,но явно няма да е по- рано от Вторник :)
Аватар
Деница
В началото бе словото

Мнение от Деница »

Обстановката във форума много се разгорещи (тя кога ли е изстивала?) :) Деца,стига сме се ядосвали!Както беше казано по-горе , ще побелеем и остареем.Студенти по журналистика може и да не станем,ама нека поне сме 'убави за бала :lol:
Последно промяна от Деница на 16 Апр 2010, 22:57, променено общо 1 път.
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.
Далавера ли е?
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от vladiboy »

kinda like you crazy написа:
bgicechick написа:Добре де. "Няма положени изпити досега !". Всичко хубаво, окей, ясно ми,че есета лесно не се проверяват, но ми е адски интересно какво ще правят, ако не ги проверят до 25-ти, защото тогава ще имат и теми по БЕЛ...
Дали до септември ще имаме резултати :)
Не знам за вас, но лично аз вече просто чакам да ми се разкара смотания надпис, все по-малко ми пука за оценката с всеки изминал ден ^^
E, дали ФЖМК-ари проверяват и темите по БЕЛ? о.0 Впрочем, може и по-зле да е. Оценките от националната олимпиада, която беше на 11 април, ще излязат СЛЕД матурите. Кел файда, дори да има някой лауреат. :D

Тия дни бях строила майка през два часа да проверява и да ми звъни. ПиснА ми да се тръшкам вече. А петък вечерта, със или без резултати, биде полята с ром с две ледчета и две лимончета. Подозирам, че същото ще се случи и със събота. Аре мааму и кандидатски стрес! (:

п.п. И отказвам да вярвам на каквито и да е слухове. Ще вземе да се окаже полезно за здравето.
Много ми хареса това с лимончетата! Напълно те подкрепям!

P.S. Това за лауреатите - може и да има някои, но аз лично се убедих, че там зависи от къде си и кой си... На втория кръг като ходих си имаше директна подкана от учителката: "Вие знаете какво да пишете" с поглед към учениците от областния град.
За справка, от моя град никога не е имало ученик, който по БЕЛ да отиде на национално!!! Дали сме само тиквеници...може...ама "нйе сигурно"!!! Все пак общината си е община.
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
Аватар
Деница
В началото бе словото

Мнение от Деница »

Далавера написа:
Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.
Еййй от кога стана затормозяващо и да се пише грамотно :) Нищо лично,не съм в крак с тенденциите ,извинявам се за което :lol:
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Деница написа:
Далавера написа:
Еййй от кога стана затормозяващо и да се пише грамотно :) Нищо лично,не съм в крак с тенденциите ,извинявам се за което :lol:
Добре де. Не виждам причина да се заяждаме. Живи здрави. И вие допускате грешки и коментарите ви не са върхът на грамотността нужно ли е изобщо да се коментира? Какво значение има ако в коментар във форум съм пропуснал запетайка, решил съм някъде да не сложа главна буква или съм използвал диалектни форми? Моля пояснете?
Далавера ли е?
Аватар
gothic
От дъжд на вятър

Мнение от gothic »

Далавера написа:
Деница написа:
Далавера написа:
Добре де. Не виждам причина да се заяждаме. Живи здрави. И вие допускате грешки и коментарите ви не са върхът на грамотността нужно ли е изобщо да се коментира? Какво значение има ако в коментар във форум съм пропуснал запетайка, решил съм някъде да не сложа главна буква или съм използвал диалектни форми? Моля пояснете?
Пояснявам, езикова култура се нарича правилното прилагане на граматичните и лексикални правила. Това дали ще се спазват зависи от грамотността на хората, които в бъдеще ще управляват четвъртата власт.
Dum spiro, spero!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”