На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея докато си видя резултата
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. От тук идва въпроса: "Какво по дяволите ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но боже би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часност политическата.
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe
- Деница
- В началото бе словото
Бях казала,че няма да чета кой к'во е писал-каквото е такова...Но колкото и да съм търпелива и позитивна всичко си има някаква граница.Царете от Софийския отдавна я прекрачиха,чашата преля и вече цялата съм кълбо от нерви
! Не мога да си обясня какво перде трябва да си по цял ден да си пиеш кафето,да си пафкаш цигарките,вместо да се организираш и да си свършиш работата.Празници ок,ама аз вече забравих кога беше Великден...Поне като не си дават сметка,че 1000 човека ги чакат,да помислят за себе си.Проверяването на есета едва ли е от най-приятните работи-колкокото по-бързо я свършат,толкова по-добре.Да ,ама не...
И ся ще бъде голямото чакане за голямото разочарование!Но нека не губим капчицата останал оптимизъм.4 седмици след изпита като отворим страничката на СУ вече няма да пише:"Нямате положен изпит досега".На мястото на до болка втръсналия надпис ще има няк'ва оценка,макар и крайно незадоволителна!
BTW снощи вече не издържах и изчетох цялата тема-от началото до края.Всички изглеждате много готини.Пожелавам ви успех ,преди всичко на себе си ,разбира се,но и на вас...
И ся ще бъде голямото чакане за голямото разочарование!Но нека не губим капчицата останал оптимизъм.4 седмици след изпита като отворим страничката на СУ вече няма да пише:"Нямате положен изпит досега".На мястото на до болка втръсналия надпис ще има няк'ва оценка,макар и крайно незадоволителна!
BTW снощи вече не издържах и изчетох цялата тема-от началото до края.Всички изглеждате много готини.Пожелавам ви успех ,преди всичко на себе си ,разбира се,но и на вас...
"Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане."Oscar Wilde
- Далавера
- В началото бе словото
Здравейте! От доста време следя форума. Реших да се регистрирам. Се далавера. Чакам с нетърпение резултатите заради това което съм написал. При мен шансът е 50/50. Или ще имам много добра оценка или ще имам 2. Едно съм сигурен от 1036 явили се никой няма есе като меото. Оригиналността е 100%. Ама не е много по темата
.
Аз си бях намислил ако е нещо по-общо като тематика да направя един футболен коментар. олицетворение на държавата. Да ама на дупки не се върза много. Се далавера. Първото ми изречение е '' Добър ден, уважаеми телевизионни зрители!" Срещата е между управляващите и отбора на народа. Провежда се щото народа негодува срещу дупките по пътищата, дупките в бюджета и цялостната "дупка", която представлява правителството. Да видим кой-кого в тази футболна среща. И теренът е целия в дупки подготвени от транспортния министър Александър Цветков. Хитър ход на управляващите. Както и да е. 7 страници и половина футболен коментар. С включвания от пистата, два гола на Б.Б. и победа за властта. И силно заключение. Започващо с "Така се разделяме от стадион Васил Левски уважаеми зрители." и продължаващо с това, че за пореден път управляващите ни биха. И накрая съм споменал че ще е така докато в България цари псевдо-демокрация и там още нещо беше ама да им покажа, че съм им бил на курса. Не е ли далавера?
Аз си бях намислил ако е нещо по-общо като тематика да направя един футболен коментар. олицетворение на държавата. Да ама на дупки не се върза много. Се далавера. Първото ми изречение е '' Добър ден, уважаеми телевизионни зрители!" Срещата е между управляващите и отбора на народа. Провежда се щото народа негодува срещу дупките по пътищата, дупките в бюджета и цялостната "дупка", която представлява правителството. Да видим кой-кого в тази футболна среща. И теренът е целия в дупки подготвени от транспортния министър Александър Цветков. Хитър ход на управляващите. Както и да е. 7 страници и половина футболен коментар. С включвания от пистата, два гола на Б.Б. и победа за властта. И силно заключение. Започващо с "Така се разделяме от стадион Васил Левски уважаеми зрители." и продължаващо с това, че за пореден път управляващите ни биха. И накрая съм споменал че ще е така докато в България цари псевдо-демокрация и там още нещо беше ама да им покажа, че съм им бил на курса. Не е ли далавера?
Далавера ли е?
-
mravke
- В началото бе словото
^^^
@Деница
Много добре казано "Голямото чакане,за голямото разочарование". Дано да не е така де, ама толкова време мина, че предполагам вече не усещате онзи ентусиазъм от дните около и след изпита.... аз лично вече изпитвам апатия към оценката
Но се надявам все пак да не сме чааааак толквоа разочаровани 
А това с футболния коментар звучи забавно и интересно, но смятам, че големият обем е грешка, която би ти изиграла лоша шега - рискуваш да разтягаш локуми и проверяващият да се отегчи. И все пак звучи свежо...
@Деница
Много добре казано "Голямото чакане,за голямото разочарование". Дано да не е така де, ама толкова време мина, че предполагам вече не усещате онзи ентусиазъм от дните около и след изпита.... аз лично вече изпитвам апатия към оценката
А това с футболния коментар звучи забавно и интересно, но смятам, че големият обем е грешка, която би ти изиграла лоша шега - рискуваш да разтягаш локуми и проверяващият да се отегчи. И все пак звучи свежо...
Последно промяна от mravke на 16 Апр 2010, 22:33, променено общо 2 пъти.
- mina_k
- Пишете, о, братя
толкова мисли,толкова пъти ми минаха през главата,че вече нищо ново не се случва в това отношение.а някои беше казал,че тази вечер ще обсъждаме резултатите...
- gothic
- От дъжд на вятър
Не искам да стресирам никого, но чух слух за излизане на резултатите около 30-ти април. Дано излязат преди 25-ти защото иначе на милите, преуморени, измъчените проверяващи ще им дойде доста нанагорно с проверяването на цели два изпита... Положението е повече от отчайващо.
Dum spiro, spero!
- Etien
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
E, дали ФЖМК-ари проверяват и темите по БЕЛ? о.0 Впрочем, може и по-зле да е. Оценките от националната олимпиада, която беше на 11 април, ще излязат СЛЕД матурите. Кел файда, дори да има някой лауреат.bgicechick написа:Добре де. "Няма положени изпити досега !". Всичко хубаво, окей, ясно ми,че есета лесно не се проверяват, но ми е адски интересно какво ще правят, ако не ги проверят до 25-ти, защото тогава ще имат и теми по БЕЛ...
Дали до септември ще имаме резултати![]()
Не знам за вас, но лично аз вече просто чакам да ми се разкара смотания надпис, все по-малко ми пука за оценката с всеки изминал ден ^^
Тия дни бях строила майка през два часа да проверява и да ми звъни. ПиснА ми да се тръшкам вече. А петък вечерта, със или без резултати, биде полята с ром с две ледчета и две лимончета. Подозирам, че същото ще се случи и със събота. Аре мааму и кандидатски стрес! (:
п.п. И отказвам да вярвам на каквито и да е слухове. Ще вземе да се окаже полезно за здравето.
Everyone is king when there's no one left to pawn
- Abiii
- В началото бе словото
Аз бях казала относно обсъждането,че ще е тази вечер,но явно няма да е по- рано от Вторник 
- Деница
- В началото бе словото
Обстановката във форума много се разгорещи (тя кога ли е изстивала?)
Деца,стига сме се ядосвали!Както беше казано по-горе , ще побелеем и остареем.Студенти по журналистика може и да не станем,ама нека поне сме 'убави за бала 
Последно промяна от Деница на 16 Апр 2010, 22:57, променено общо 1 път.
- Далавера
- В началото бе словото
Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
Далавера ли е?
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Много ми хареса това с лимончетата! Напълно те подкрепям!kinda like you crazy написа:E, дали ФЖМК-ари проверяват и темите по БЕЛ? о.0 Впрочем, може и по-зле да е. Оценките от националната олимпиада, която беше на 11 април, ще излязат СЛЕД матурите. Кел файда, дори да има някой лауреат.bgicechick написа:Добре де. "Няма положени изпити досега !". Всичко хубаво, окей, ясно ми,че есета лесно не се проверяват, но ми е адски интересно какво ще правят, ако не ги проверят до 25-ти, защото тогава ще имат и теми по БЕЛ...
Дали до септември ще имаме резултати![]()
Не знам за вас, но лично аз вече просто чакам да ми се разкара смотания надпис, все по-малко ми пука за оценката с всеки изминал ден ^^
Тия дни бях строила майка през два часа да проверява и да ми звъни. ПиснА ми да се тръшкам вече. А петък вечерта, със или без резултати, биде полята с ром с две ледчета и две лимончета. Подозирам, че същото ще се случи и със събота. Аре мааму и кандидатски стрес! (:
п.п. И отказвам да вярвам на каквито и да е слухове. Ще вземе да се окаже полезно за здравето.
P.S. Това за лауреатите - може и да има някои, но аз лично се убедих, че там зависи от къде си и кой си... На втория кръг като ходих си имаше директна подкана от учителката: "Вие знаете какво да пишете" с поглед към учениците от областния град.
За справка, от моя град никога не е имало ученик, който по БЕЛ да отиде на национално!!! Дали сме само тиквеници...може...ама "нйе сигурно"!!! Все пак общината си е община.
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
- Деница
- В началото бе словото
Еййй от кога стана затормозяващо и да се пише грамотноДалавера написа:Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...
- Далавера
- В началото бе словото
Добре де. Не виждам причина да се заяждаме. Живи здрави. И вие допускате грешки и коментарите ви не са върхът на грамотността нужно ли е изобщо да се коментира? Какво значение има ако в коментар във форум съм пропуснал запетайка, решил съм някъде да не сложа главна буква или съм използвал диалектни форми? Моля пояснете?Деница написа:Еййй от кога стана затормозяващо и да се пише грамотноДалавера написа:Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...Нищо лично,не съм в крак с тенденциите ,извинявам се за което
Далавера ли е?
- gothic
- От дъжд на вятър
Пояснявам, езикова култура се нарича правилното прилагане на граматичните и лексикални правила. Това дали ще се спазват зависи от грамотността на хората, които в бъдеще ще управляват четвъртата власт.Далавера написа:Добре де. Не виждам причина да се заяждаме. Живи здрави. И вие допускате грешки и коментарите ви не са върхът на грамотността нужно ли е изобщо да се коментира? Какво значение има ако в коментар във форум съм пропуснал запетайка, решил съм някъде да не сложа главна буква или съм използвал диалектни форми? Моля пояснете?Деница написа:Еййй от кога стана затормозяващо и да се пише грамотноДалавера написа:Спокойно. Не обичам да се затормозявам и да пиша грамотно по форуми или по скайп. Есето ми е грамотно. Всичко е далавера.Etien написа:#Далавера - Дано си писал по-грамотно от това, което показа тук, че иначе нищо хубаво не те чака...Нищо лично,не съм в крак с тенденциите ,извинявам се за което
Dum spiro, spero!