Измисля сиsummer_f_ написа:Нали бяха 35, ся пък 53PariZza написа:по -трудна = по-голяма по обем и следователно по трудна за изписване в рамките на 4 часа_sonrisa_ написа:Това ви е грешката- аз няколко пъти съм го обяснявала : не ви носи плюс, ако сте избрали да пишете по по-"трудната" тема. Слагам го в кавички по редица причини, най-малкото, защото това, че за вас е по-трудна, не означава, че за някой друг също е такава.PariZza написа:не мисля , че при различна трудност и обем критериите са еднакви_sonrisa_ написа:В какъв смисъл? Критериите са си еднакви и за двете теми
Грешката в тема- фактологическа, граматическа, стилистична, пропусната точка от изложението и т.н. се санкционира по абсолютно еднакъв начин, независимо по каква тема пишете
и все пак темата за Левски и Каравелов има много по-богата фактология от тази за Крум, по мое мнение на 53страници ,които аз написах за БРЦК , 1 фактологична неточност би трябвало да има по-малка стойност от същата фактологична грешка в темата за Крум,чийто обем е доста по малък,доколкото разбирам от публикуваното тук
Ще се радвам настоящите студенти да споделят как е било при тях.![]()
Абе Вие ме побъркахте не не не
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
BlagovestHristov
- Драскач
Re: КСК- История 2010/ 2011
-
nelyY
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Всичко зависи от това, кой проверява... от нищо друго 
-
NiamaZnachenie
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Здравейте.BlagovestHristov написа:Измисля сиНито 35 камоли 53 може някой да напише в рамките на 4 часа.Както казах аз без почивка съм писал и едвам успях 13 страници ,та камоли толкова ...
До 20 мога да повярвам,но нагоре НЕ !
![]()
![]()
Възможно е 35 страници. От курсовете, на които ходя, едни 2 момчета пишат по горе-долу толкова.
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
-
DarkRain
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз писах увод за династическата криза от втората половина на 8 век. Дали става? Според вас подходящ ли ми е уводът? Също допуснах една фактологическа грешка. В договора от 815 г. писах, че има клауза за изплащане на ежегоден данък от страна на Византия. А това никой не може да каже, защото не всички клаузи са запазени. Колко ли ще ми отнемат за това? Забравих да спомена и за превземането на Одрин.
"Propaganda is written by the victor. History is written by the observer." Meteor ModMaker. Quake 2 MapMaker.
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Всичко е много субективно.Никой не може да ти каже колко ще ти отнемат за тези грешки....и плюс това грешки в стила и правописа не остават на заден план.
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
За 4 часа, преспокойно могат да се изпишат 22-24 страници с нормален шрифт на изпит.Тези,които имат пишат малко по-бързо и са научили темата наистина добре, могат да изпишат 27-28.Не за друго, просто не спират да се замислят за дати, имена и т.н.
@BlagovestHristov - просто пишеш бавно
Относно правописа, ако нямате някакви брутални грешки, които да се повтарят, няма да ви санкционират.На проверяващите им е ясно, че бързате и нямате време да мислите много правописа
Относно правописа, ако нямате някакви брутални грешки, които да се повтарят, няма да ви санкционират.На проверяващите им е ясно, че бързате и нямате време да мислите много правописа
-
BlagovestHristov
- Драскач
Е мое мнение ,че 20 макс.happyswift написа:За 4 часа, преспокойно могат да се изпишат 22-24 страници с нормален шрифт на изпит.Тези,които имат пишат малко по-бързо и са научили темата наистина добре, могат да изпишат 27-28.Не за друго, просто не спират да се замислят за дати, имена и т.н.
Но да кажем и 22 да са окей
Но жив и здрав и 70 да е написал като може да го прави.
- happyswift
- Флъдзила
Тук не говорим за мнения,а факти.Над 30 страници вече е много разлят почерк, то е ясно
То зависи от почерка...аз писах по 35 реда на страница,а имаше 1 момиче дето пишеше сиг по 10-15 редаBlagovestHristov написа:Е мое мнение ,че 20 макс.happyswift написа:За 4 часа, преспокойно могат да се изпишат 22-24 страници с нормален шрифт на изпит.Тези,които имат пишат малко по-бързо и са научили темата наистина добре, могат да изпишат 27-28.Не за друго, просто не спират да се замислят за дати, имена и т.н.
Но да кажем и 22 да са окейАма 35 и 54 или колкото каза той смешно е ....
![]()
Но жив и здрав и 70 да е написал като може да го прави.
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Преподавател от СУ ми каза ,че когато изпитът е бил 5 часа е имало и тема със 60 стр.-но резултатът е бил 2.Обемът в никакъв случай не е решаващ.
- happyswift
- Флъдзила
Е, като ти се падне темата за Крум и пишеш за Стамболов, няма как да очакваш нещо различно от 2
Хахахах не мога да си представя как някой ще изпише 35 стр, 50 стр .. Вие луди ли сте .. дори да преписвате една и съща информация на всеки лист ,пак ще излезе по-малко
Може да сме изнервени, ама не сме малоумни 
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Писано е точно по темата.Друга е била причината за слабата оценка.happyswift написа:Е, като ти се падне темата за Крум и пишеш за Стамболов, няма как да очакваш нещо различно от 2
- happyswift
- Флъдзила
Няма как да е писано изчерпателно по темата и да се постави слаба оценка.Не вярвайте на някакви митове, защото писменната работа не може да бъде видяна от никой друг освен проверяващите и конректният `и автор.
Разбира се, че обемът е от значение.Това е тема по история, в която задачата ви е да опишете исторически период в конретна датировка - колкото по-подробно и задълбочено , толкова по-добре.Не ви се е паднало теоретичен въпрос, в който да развивате някакви хипотези и да ги доказвате.Дори един от проверяващите, който ни е преподавател, още в първата лекция случайно стана въпрос за приямния изпит по история, та тя каза,че е доволна, че повече няма да има теми, защото единственото нещо,което се тества сега, е колко си назубрил материала.Това си е и чистата истина
Разбира се, че обемът е от значение.Това е тема по история, в която задачата ви е да опишете исторически период в конретна датировка - колкото по-подробно и задълбочено , толкова по-добре.Не ви се е паднало теоретичен въпрос, в който да развивате някакви хипотези и да ги доказвате.Дори един от проверяващите, който ни е преподавател, още в първата лекция случайно стана въпрос за приямния изпит по история, та тя каза,че е доволна, че повече няма да има теми, защото единственото нещо,което се тества сега, е колко си назубрил материала.Това си е и чистата истина
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Да...и ако въведат тестове...няма да се проверява само кой колко е назубрил материала.Зубрачеството не може да се избегне...каквото и да променят!