Ахахаха, е такава е, ама с това не дадох отговор на въпроса, как става!?Ivo Penev написа:каква била работата..
Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Ок, ще ти дам жокерче. Няма значение дали се каства нещо върху хидрата. Е, да, например с блес ще прави повече демидж и да речем, че битката ще свърши малко по-бързо, но от друга страна маната му е необходима за това, което каства към горгоните. До тук реално съм дал всички парчета от пъзела. Нищо не се каства върху хидрата. Само върху горгоните. Останалото е до водене на боя. Ако кажа повече, направо ще ви дам отговора.Ураган написа:Интересното е какво е заклинавал върху хидрата... това ще даде малко повече парчета от пъзела да работим с тях.
Не вярвам да е Bless : D
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
да, имах търпението да пресъздам битката, но след някой от опитите то (търпението) ме остави, така че не я довърших, ама би трябвало да става горе-долу така:
ако си експерт на всичко що е магия, освен ърт, става с блайндове на горгоните и хейст на хидрата. блайнда гълта яко, така че ще е готино, ако имаш експерт интелиджънс... оставяш 3 (може би и с 4 ще се получи) стака горгони да щъкат и ползваш бързината на горгоната. обикаляш картата и на точките, където това може да се получи, даваш уейт, горгоните (на които можеш, след като си блайнднал няколкото стака, да пускаш слоу, така ще стане по-бързо) не успяват да стигнат хидрата, ти ги удряш и на следващия ход бягаш, като следиш кога се диспелва блайнда, че може да останеш неприятно изненадан.
а може би ще стане и само със слоу на горгоните, или с блайндване само на един стак и забавяне на останалите, но не стигнах до там да пробвам тези варианти.
ако си експерт на всичко що е магия, освен ърт, става с блайндове на горгоните и хейст на хидрата. блайнда гълта яко, така че ще е готино, ако имаш експерт интелиджънс... оставяш 3 (може би и с 4 ще се получи) стака горгони да щъкат и ползваш бързината на горгоната. обикаляш картата и на точките, където това може да се получи, даваш уейт, горгоните (на които можеш, след като си блайнднал няколкото стака, да пускаш слоу, така ще стане по-бързо) не успяват да стигнат хидрата, ти ги удряш и на следващия ход бягаш, като следиш кога се диспелва блайнда, че може да останеш неприятно изненадан.
а може би ще стане и само със слоу на горгоните, или с блайндване само на един стак и забавяне на останалите, но не стигнах до там да пробвам тези варианти.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Не си експерт интелиджънс. Никой сериозен играч не залага на магьоснически скилове. Но дори и да си, колко блайнда, слоу и хейст ще раздадеш? Не можеш да направиш това в един рунд, а хидрата ти има само 1 спийд повече от горгоните. Достатъчно е 2 стака да изминат 4 - 5 хекса и да застанат в средата, и няма къде да избягаш вече. Блайндваш или слоуваш единия стак, а останалите горгони изминават 7 хекса, защото терена е блато, вижда се от картинките. После какво се случва? Къде ще избягаш? 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Кои точно категоризираш на магьоснически скилове? Защото има доста полезни и не чак толкова полезни магьоснически скилове.
Примерно като играя 1 в 1 никога не избирам сорсери. Просто няма смисъл. Обаче ако ми се падне интелиджънс ще си помисля много повече дали да го избера. Не че ще строя гилдия на четвърто и пето ниво, ама хубавото е, че веднъж взел интелиджънс, можеш да се концентрираш само върху пауъра.
Също така бърз експерт на ърт меджик си е направо класа.
То и зависи и от картата и расата, де. Ако играеш тауър на фортрес трудно можеш да го надлъжеш с по-добър боен герой. Ако играеш тауър на рампарт пък хич не можеш да го излъжеш.

А тези бикове бих могъл да ги избия с много мана, експерт файър меджик и берсерк.
Също така и форс фийлд може да ми потрябва.
Примерно като играя 1 в 1 никога не избирам сорсери. Просто няма смисъл. Обаче ако ми се падне интелиджънс ще си помисля много повече дали да го избера. Не че ще строя гилдия на четвърто и пето ниво, ама хубавото е, че веднъж взел интелиджънс, можеш да се концентрираш само върху пауъра.
То и зависи и от картата и расата, де. Ако играеш тауър на фортрес трудно можеш да го надлъжеш с по-добър боен герой. Ако играеш тауър на рампарт пък хич не можеш да го излъжеш.
А тези бикове бих могъл да ги избия с много мана, експерт файър меджик и берсерк.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Интелиджънс и сорсъри са си точно магьоснически скилове. Често се случва дори и уиздъм да не се взима, разчитайки на томче. На практика, боеца е по-добър от магьосника. С маг се играе само на М карта. Аз не казвам, че магии не си трябват, особено ърт, но всеки боец може да стане достатъчно добър магьосник, докато магьосника няма как да стане боец!
А за задачката ...
Първо, нямаш берсерк, имаш само 1 и 2 левъл магии/задал съм го като условие по-назад/. Мана много нямаш, видно е от картинката. Експерт на файър ... бъди ако искаш, ок.
Второ, форс фийлда е трети левъл магия.
И трето, той пази стрелци най-вече. В случая е съвсем безполезен, защото горгоната заема 2 хекса, хидрата също. Щом тя не може да те стигне, значи и ти не можеш да излезеш.
А за да удряш, все пак трябва да си до горгоните. 
А за задачката ...
Първо, нямаш берсерк, имаш само 1 и 2 левъл магии/задал съм го като условие по-назад/. Мана много нямаш, видно е от картинката. Експерт на файър ... бъди ако искаш, ок.
И трето, той пази стрелци най-вече. В случая е съвсем безполезен, защото горгоната заема 2 хекса, хидрата също. Щом тя не може да те стигне, значи и ти не можеш да излезеш.
Как ги върти? На втори рунд най-малко 4 от 6-те стака горгони могат да стигнат хидрите.Ураган написа:Трудно излиза, единственото нещо което се сещам е, че трябва да ги върти - за да може с всеки удар да удря по 3.
Да, ок, имаш хейст. Сметни колко са хексчетата на бойното поле. После си представи горгоните по средата, хейстни си хидрата и помисли къде ще стигнеш? 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А как ти звучи 5к имплоушън от развит маг върху твоите единици.Havelock написа:Интелиджънс и сорсъри са си точно магьоснически скилове. Често се случва дори и уиздъм да не се взима, разчитайки на томче. На практика, боеца е по-добър от магьосника. С маг се играе само на М карта. Аз не казвам, че магии не си трябват, особено ърт, но всеки боец може да стане достатъчно добър магьосник, докато магьосника няма как да стане боец!
А за задачката ...
Първо, нямаш берсерк, имаш само 1 и 2 левъл магии/задал съм го като условие по-назад/. Мана много нямаш, видно е от картинката. Експерт на файър ... бъди ако искаш, ок.![]()
И трето, той пази стрелци най-вече. В случая е съвсем безполезен, защото горгоната заема 2 хекса, хидрата също. Щом тя не може да те стигне, значи и ти не можеш да излезеш.А за да удряш, все пак трябва да си до горгоните.
Иначе си прав. В края на играта маговете издишат.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
Хехе, за това си има лек. Орб, жилетка ... дори второто е по-добро, защото при един хейст на армията ми и дори няма да има втори рунд или поне ще е безсмислен.camel написа: А как ти звучи 5к имплоушън от развит маг върху твоите единици.
Иначе си прав. В края на играта маговете издишат.
Не, че не съм губил от маг, точно заради сериозно импло, ама ... в случая беше точно въпросния немец, но пък и орба беше баннат от този темплейт. А той беше извадил Терек от затвор 20 левъл, дойде с 35 спел пауър. За първата битка бях сложил орба за майтап ... ами след първия рунд, армията му вече беше намалена до 1/3. Естествено, че преиграхме после без орба и си спечели, но в случая само едно правило му спечели битката, не магиите.
Май вече ще трябва да ви давам отговора на задачката?
Последно промяна от Havelock на 16 Апр 2010, 14:50, променено общо 1 път.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде казвай. Честно казано на мен не ми се гадае. Както казах - бих използвал берсерк на експерт и те сами ще се убият. 
бтв я кажи според теб при равни други условия и ако един кесъл и един рампарт играят за бързи последни единици кой ще ги изкара пръв? Лично твое мнение търся. Ако и двамата играчи са еднакво добри и никой не е облагодетелстван по някакъв начин.
бтв я кажи според теб при равни други условия и ако един кесъл и един рампарт играят за бързи последни единици кой ще ги изкара пръв? Лично твое мнение търся. Ако и двамата играчи са еднакво добри и никой не е облагодетелстван по някакъв начин.
- Of course not!
Ще използваш ако имаш и ако си експерт на файър, ама няма.camel написа:Айде казвай. Честно казано на мен не ми се гадае. Както казах - бих използвал берсерк на експерт и те сами ще се убият.
Блайндва се единия стак от горгоните. Уейтваш, те мърдат напред и заставаш с хидрите до блайнднатия стак. Компютъра няма да удари хидрата с друг стак, защото така ще нарани "невинния" блайнднат другар при връщането на удара. Просто ще стоят на място или ще се формират по друг начин, но няма да те ударят. Пак уейтваш и понеже имаш предимство в спийда на единицата, те пропускат хода си, тогава удряш по другите горгони. Ако може да удариш 2 или повече стака едновременно, още по-добре. Само не закачаш блайнднатия стак! На следващия рунд пак се връщаш до него. После пак уейт и т.н., то е ясно. Като свърши блайнда, кастваш нов и пак така. Накрая може да блайнднеш някой понамален стак, за да може да прехвърлиш ударите върху този, който до този момент ти е служил за защита и не е пипан.
Относно твоя въпрос, лично мое мнение е, зависи.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Велико е това с блайнда. Никога нямаше да се сетя.
А примерно с 1 хидра по същия начин можеш ли да убиеп 200 + горгони при условие, че имаш мана. Тоест бройката означава ли нещо по -конкретно?
Бтв кажи някоя добра тактика за игра с рампарт. Не мога и не мога да крийпна добре. Тоя дракон ми иска 100 кристала, пробвам да се развия бързо за меле юнити, да вляза в дуорф сградите за кристали, изкарвам 11 дърва с ъпгрейд на осмия ден, ама пак не ми върви играта...
Сериозно, даже с фортрес ми е по-лесно, отколкото с рампарт.
Пък с кесъл ми писна да играя.
Бтв кажи някоя добра тактика за игра с рампарт. Не мога и не мога да крийпна добре. Тоя дракон ми иска 100 кристала, пробвам да се развия бързо за меле юнити, да вляза в дуорф сградите за кристали, изкарвам 11 дърва с ъпгрейд на осмия ден, ама пак не ми върви играта...
Пък с кесъл ми писна да играя.
- Of course not!
Не виждам логика да не работи и с 1 хидра, стига да имаш много-много мана и най-добре, заключен артефакт за 50 рунда трайност на магията.
Ама, ако имаш чак толкова мана, то значи вече ще си доста развит и съответно хидрите ти ще са доста.
Какво имаш предвид под "развитие за меле юнити"? Дркона не иска чк толкова непосилно количество кристали, ама преди него имаш пегаси, па и втори левъл на гилдията ...
34 май ти трябват? 
Какво имаш предвид под "развитие за меле юнити"? Дркона не иска чк толкова непосилно количество кристали, ама преди него имаш пегаси, па и втори левъл на гилдията ...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Точно. С други думи коя е най-добрата първоначална стратегия с рампарт. С кесъла тръгвам или за марсмени с кесъл до края на първа седмица или се опитвам да изкарам кавалери в зависимост от картата. И двата варианта действат. Обаче с рампарт удрям на дърва. Играя с Мепала (може и в нея да е проблемът), но не ми се получава играта - 54 кристала докато събера става... Да не говорим, че понякога не смогвам и на зелените дракони до четвърта седмица.Havelock написа:Не виждам логика да не работи и с 1 хидра, стига да имаш много-много мана и най-добре, заключен артефакт за 50 рунда трайност на магията.Ама, ако имаш чак толкова мана, то значи вече ще си доста развит и съответно хидрите ти ще са доста.
Какво имаш предвид под "развитие за меле юнити"? Дркона не иска чк толкова непосилно количество кристали, ама преди него имаш пегаси, па и втори левъл на гилдията ...34 май ти трябват?
- Of course not!