КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: КСК- История 2010/ 2011
O aз писах за орендизма

-
arshavin
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: кандидат-студент
Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
ЛОЛ 5.50 на изпита и 5.00 на матурата - трябва да си голям карък да ти се случи това. По-вероятно е да оцелиш петица в трето теглене на 6/49BlagovestHristov написа:ТИ ПОМИСЛИ ! ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ! ИМА ХОРА КОЙТО СИ УЧАТ И МОЖЕ ДА ИМАТ 5 НА ИЗПИТА В СУ И ДА СИ ИМАТ 6 ОТ ДИПЛОМАТА.АЗ УЧА ПОВЕЧЕ И ИМАМ 5 И 50 НА ИЗПИТА В СУ ама на матура 5.Какво излиза ? Ясно,че ще има измислени 6ци които ще имат ниски в Су,но ще има и добри в су с отлични дипломи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Чакай да видим....BlagovestHristov написа:Ами точно това е !AlexCardo написа:Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?
Че едно е да учиш за матура друго е за изпитите в су.Ест,че съм наблегнал на 2рото и не съм разчитал на никакви матури.Ест,че ще запиша 2ра матура история като знам,че имам знания,но НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО И ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ това,че ще се взима оценката от матурите.С една дума яко преебаха някой хора като мен.Честито на другите,които многооооо са се трудили и сигурно ще влязат,а хора които са учили повече не.
Просто българското образование е в пълната си криза ! Мислих,чее поне в Су приемат най-можещите ,но явно греша.Влизат всякакви измекяри и това ще се потвърди тази година.
Официално: сайт на СУ, кандидат-студентски справочник на СУ, Правилник за прием на СУ (от това по-офоциално
Неофициално: форум на СУ, няколко инфирмационни сайта и десетина блога (не ми се рови за линкове сега).
-
BlagovestHristov
- Драскач
Не е нужно да си карък като аз учех само средновековие и грам идея си нямам за възраждане и войните.Изобщо никой да не ми пише повече по тази тема щото се изнервям ! А кога е излязъл този справочник и правилника ???? Преди 3 седмици ли ,когато беше края за подаване на заявление за матури ?svetlio.varna написа:ЛОЛ 5.50 на изпита и 5.00 на матурата - трябва да си голям карък да ти се случи това. По-вероятно е да оцелиш петица в трето теглене на 6/49BlagovestHristov написа:ТИ ПОМИСЛИ ! ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ! ИМА ХОРА КОЙТО СИ УЧАТ И МОЖЕ ДА ИМАТ 5 НА ИЗПИТА В СУ И ДА СИ ИМАТ 6 ОТ ДИПЛОМАТА.АЗ УЧА ПОВЕЧЕ И ИМАМ 5 И 50 НА ИЗПИТА В СУ ама на матура 5.Какво излиза ? Ясно,че ще има измислени 6ци които ще имат ниски в Су,но ще има и добри в су с отлични дипломи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Чакай да видим....BlagovestHristov написа:Ами точно това е !AlexCardo написа:Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?
Че едно е да учиш за матура друго е за изпитите в су.Ест,че съм наблегнал на 2рото и не съм разчитал на никакви матури.Ест,че ще запиша 2ра матура история като знам,че имам знания,но НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО И ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ това,че ще се взима оценката от матурите.С една дума яко преебаха някой хора като мен.Честито на другите,които многооооо са се трудили и сигурно ще влязат,а хора които са учили повече не.
Просто българското образование е в пълната си криза ! Мислих,чее поне в Су приемат най-можещите ,но явно греша.Влизат всякакви измекяри и това ще се потвърди тази година.
Официално: сайт на СУ, кандидат-студентски справочник на СУ, Правилник за прием на СУ (от това по-офоциално).
Неофициално: форум на СУ, няколко инфирмационни сайта и десетина блога (не ми се рови за линкове сега).
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
-
PariZza
- В началото бе словото
Verka написа:Аз писах по тази тема.Включваш най-общо казано живот и дейност на Л.Каравелов, същото за Левски, дейността на БРЦК след 1-вото общо събрание 1872 доооо , хм .. смъртта на Левски.. след което мното общо за Главните събрания за да приключиш с оттеглянато на Каравелов.Накрая едно заключеие за панделкаPariZza написа:според вас какво точно трябваше да се включи в темата за Любен Каравелов и Васил Левски и какъв обем ви излезе самата тема![]()
Поне аз така смятам де..
Ти какво си писал/а?
Същото в общи линии...
Като обем колко ти излезе?
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да, ама оценката от изпита има по-голяма тежест, тъй че BlagovestHristov, споко, ако си се справил на изпита добре, пак ще си влезеш пред тези, с измислената диплома.
А това че си учил само Средновековие, тук не става въпрос за лош късмет вече...
А това че си учил само Средновековие, тук не става въпрос за лош късмет вече...
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Само да те питам каква е тази битка при Средец, че аз не се сещам.arshavin написа:Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
-
arshavin
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Не говоря за превземането на крепостта Средец през 809година от хан Крум. Дано да са безобидни грешките, но аз лично не мисля така особено за битката през 809 година, която е основната причина за нападението на Никифор_Stella_ написа:Само да те питам каква е тази битка при Средец, че аз не се сещам.arshavin написа:Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.Да не би да имаш предвид за превземането на Сердика?
А тези грешки, които си допуснал на мен лично ми изглеждат доста безобидни... аз смятам, че моите 2-3 пропуска (превземането на Адрианопол и Месемврия) имат по-голямо значение за съжаление.. Но резултатите ще покажат черно на бяло.
Аз сигурно ще отида да си видя работата след като си разбера оценката....
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Абе само битката при Върбишкия проход да не сте изпуснали, другото здраве да е 
е не тя беше доста добре разгледанаsvetlio.varna написа:Абе само битката при Върбишкия проход да не сте изпуснали, другото здраве да е
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
За каква битка при Средец иде реч - описание на превземането на крепостта ли?
- summer_f_
- Пишете, о, братя
А аз винаги бъркам датите на Върбишкия проход и Версиникия
Заради това писах за прохода само юли 811 за да не объркам 
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
-
PariZza
- В началото бе словото
Някой знае ли какви са критериите за оценка на втората тема?
- _sonrisa_
- Флъдзила
В какъв смисъл? Критериите са си еднакви и за двете теми