КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от VelinaShine »

O aз писах за орендизма :lol: :lol: :lol:
arshavin
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от arshavin »

Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

BlagovestHristov написа:ТИ ПОМИСЛИ ! ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ! ИМА ХОРА КОЙТО СИ УЧАТ И МОЖЕ ДА ИМАТ 5 НА ИЗПИТА В СУ И ДА СИ ИМАТ 6 ОТ ДИПЛОМАТА.АЗ УЧА ПОВЕЧЕ И ИМАМ 5 И 50 НА ИЗПИТА В СУ ама на матура 5.Какво излиза ? Ясно,че ще има измислени 6ци които ще имат ниски в Су,но ще има и добри в су с отлични дипломи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ЛОЛ 5.50 на изпита и 5.00 на матурата - трябва да си голям карък да ти се случи това. По-вероятно е да оцелиш петица в трето теглене на 6/49 :lol:
BlagovestHristov написа:
AlexCardo написа:Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?
Ами точно това е !
Че едно е да учиш за матура друго е за изпитите в су.Ест,че съм наблегнал на 2рото и не съм разчитал на никакви матури.Ест,че ще запиша 2ра матура история като знам,че имам знания,но НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО И ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ това,че ще се взима оценката от матурите.С една дума яко преебаха някой хора като мен.Честито на другите,които многооооо са се трудили и сигурно ще влязат,а хора които са учили повече не.
Просто българското образование е в пълната си криза ! Мислих,чее поне в Су приемат най-можещите ,но явно греша.Влизат всякакви измекяри и това ще се потвърди тази година.
Чакай да видим....
Официално: сайт на СУ, кандидат-студентски справочник на СУ, Правилник за прием на СУ (от това по-офоциално :lol: ).
Неофициално: форум на СУ, няколко инфирмационни сайта и десетина блога (не ми се рови за линкове сега).
Facebook
Изображение
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

svetlio.varna написа:
BlagovestHristov написа:ТИ ПОМИСЛИ ! ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ! ИМА ХОРА КОЙТО СИ УЧАТ И МОЖЕ ДА ИМАТ 5 НА ИЗПИТА В СУ И ДА СИ ИМАТ 6 ОТ ДИПЛОМАТА.АЗ УЧА ПОВЕЧЕ И ИМАМ 5 И 50 НА ИЗПИТА В СУ ама на матура 5.Какво излиза ? Ясно,че ще има измислени 6ци които ще имат ниски в Су,но ще има и добри в су с отлични дипломи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ЛОЛ 5.50 на изпита и 5.00 на матурата - трябва да си голям карък да ти се случи това. По-вероятно е да оцелиш петица в трето теглене на 6/49 :lol:
BlagovestHristov написа:
AlexCardo написа:Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?
Ами точно това е !
Че едно е да учиш за матура друго е за изпитите в су.Ест,че съм наблегнал на 2рото и не съм разчитал на никакви матури.Ест,че ще запиша 2ра матура история като знам,че имам знания,но НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО И ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ това,че ще се взима оценката от матурите.С една дума яко преебаха някой хора като мен.Честито на другите,които многооооо са се трудили и сигурно ще влязат,а хора които са учили повече не.
Просто българското образование е в пълната си криза ! Мислих,чее поне в Су приемат най-можещите ,но явно греша.Влизат всякакви измекяри и това ще се потвърди тази година.
Чакай да видим....
Официално: сайт на СУ, кандидат-студентски справочник на СУ, Правилник за прием на СУ (от това по-офоциално :lol: ).
Неофициално: форум на СУ, няколко инфирмационни сайта и десетина блога (не ми се рови за линкове сега).
Не е нужно да си карък като аз учех само средновековие и грам идея си нямам за възраждане и войните.Изобщо никой да не ми пише повече по тази тема щото се изнервям ! А кога е излязъл този справочник и правилника ???? Преди 3 седмици ли ,когато беше края за подаване на заявление за матури ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

В началото на февруари.
Facebook
Изображение
PariZza
В началото бе словото

Мнение от PariZza »

Verka написа:
PariZza написа:според вас какво точно трябваше да се включи в темата за Любен Каравелов и Васил Левски и какъв обем ви излезе самата тема
Аз писах по тази тема.Включваш най-общо казано живот и дейност на Л.Каравелов, същото за Левски, дейността на БРЦК след 1-вото общо събрание 1872 доооо , хм .. смъртта на Левски.. след което мното общо за Главните събрания за да приключиш с оттеглянато на Каравелов.Накрая едно заключеие за панделка :P
Поне аз така смятам де..
Ти какво си писал/а?

Същото в общи линии...
Като обем колко ти излезе?
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Да, ама оценката от изпита има по-голяма тежест, тъй че BlagovestHristov, споко, ако си се справил на изпита добре, пак ще си влезеш пред тези, с измислената диплома.
А това че си учил само Средновековие, тук не става въпрос за лош късмет вече...
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

arshavin написа:Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.
Само да те питам каква е тази битка при Средец, че аз не се сещам. :roll: Да не би да имаш предвид за превземането на Сердика? :) А тези грешки, които си допуснал на мен лично ми изглеждат доста безобидни... аз смятам, че моите 2-3 пропуска (превземането на Адрианопол и Месемврия) имат по-голямо значение за съжаление.. Но резултатите ще покажат черно на бяло. :) Аз сигурно ще отида да си видя работата след като си разбера оценката....
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
arshavin
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от arshavin »

_Stella_ написа:
arshavin написа:Да драсна и аз няколко реда за изпита и предстоящите резултати. Писах за Крум написах 18 страници, защото темата я бях научил, но ме е много яд на себе си, че пропуснах битката при Средец (много се ядосах после) и обърках дата на битката при Версиникия написах 23.06.813, а не (22). Забравих да спомена и "Свидас Лексикон". Иначе като цяло смятам, че в хронологическа последователсност темата ми е добре структурирана. И сега се чудя каква оценка да очаквам.
Само да те питам каква е тази битка при Средец, че аз не се сещам. :roll: Да не би да имаш предвид за превземането на Сердика? :) А тези грешки, които си допуснал на мен лично ми изглеждат доста безобидни... аз смятам, че моите 2-3 пропуска (превземането на Адрианопол и Месемврия) имат по-голямо значение за съжаление.. Но резултатите ще покажат черно на бяло. :) Аз сигурно ще отида да си видя работата след като си разбера оценката....
Не говоря за превземането на крепостта Средец през 809година от хан Крум. Дано да са безобидни грешките, но аз лично не мисля така особено за битката през 809 година, която е основната причина за нападението на Никифор
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Абе само битката при Върбишкия проход да не сте изпуснали, другото здраве да е :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

svetlio.varna написа:Абе само битката при Върбишкия проход да не сте изпуснали, другото здраве да е :lol:
е не тя беше доста добре разгледана :roll:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

За каква битка при Средец иде реч - описание на превземането на крепостта ли?
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя

Мнение от summer_f_ »

А аз винаги бъркам датите на Върбишкия проход и Версиникия :lol: Заради това писах за прохода само юли 811 за да не объркам :lol:
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
PariZza
В началото бе словото

Мнение от PariZza »

Някой знае ли какви са критериите за оценка на втората тема?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

В какъв смисъл? Критериите са си еднакви и за двете теми ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”