Котешка тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Котешка тема

Мнение от MidwinterSun »

Мила написа:Ангел има бяла котка, може да го питаш откъде се е сдобил с нея. Между другото бялата котка изобщо не е дорба идея, ако си почитател на тъмните дрехи, просто се приготви да ходиш накосмен :mrgreen:
Шатрьозите колко пари са? Много са готинки.
На Ангел котката не е от София. И аз го питах за нея, защото тя е откровено божествена :drunken:

А това с накосмянето... даммм :mrgreen: То е неизбежно. Ежедневното рясане донякъде решава проблема. Иначе има едни ролки с лепкава хартия, които силно препоръчвам. Вършат прекрасна работа.

А за шартьоз не си мечтай. Много редки котки, в България последно не знам да е имало развъдници за тях. Тук-таме има хора, които отглеждат такива котки, ако тръгнеш по зоомагазини може също да откриеш нещо някъде. Но родословието ще си остава силно съмнителна работа. А котка от чужбина струва повече от един компютър, така че за какво си говорим...

А т'ва с трите месеца разгонване не е особено нормално според мен. При котките се случва да имат хормонални проблеми, така че трябва да питате ветеринар. Аз другата седмица сигурно ще ходя при моя и мога да го питам по въпроса
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от allshallperish »

MERCES_LETIFER написа:Държиш да е сиво-синьо ли? :) Защото ако не държиш, аз бих казала, че Ragdoll са изключително сладурчести :bigsmurf:

Колкото до пола... хммм, съдейки до хала, на който сме в момента с нашата Миша, бих казала мъжко. И само защото, вярвам, искаш да си го вземеш за другарче, а не за разплод? А от тая гледна точка една евентуална кастрация на мъжко коте е далеч по-малко стресираща и сложна от тази на женско.
Рагдол като ги гушнеш и припадат, за кво му е :lol: + това ще му е ОЩЕ по-трудно да си намери.

Междудругото - тая котка, която си показал има абсолютно същите черти като Рагдолсите, така че ............. и абсолютно същата козина и очи и форма на главата :shock: . Май ти отговорихме на въпроса.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

абе тая рагдолл не става ли много голяма :lol:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Става голяма точно колкото всяка друга котка ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Както вече споменах, аз си имах сив норвежец, наистина са божествени котки и са по-красиви според мен от персиийките с тия сплеснати носове. Много беше кротък, изобщо не беше агресивен котака, дори може да се каже че беше страхлив, но беше и много любвеобилен, ах как ми липсваааааа :cry: Но аз по принцип си имам афинитет към сиви котета или сиво-тигрова окраска като котенцето от рекламата на Уискас, уникален бонбон :cat:
Като птичка в небесата :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

мм тия персийки верно ги развалили с тия мутренски физиономии :?
а твоя норвежец от къде си го взе :roll:
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Баси! Само за мен ли няма значение каква порода е котката? Аз бих си гледал всякаква. :cat:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е нали трябва да му се радваш да го гушкаш как да стане като е грозничко :? че и пари ще ти вземат :roll:
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Kато онея, които приличат на дакелчета :lol: Много са смешни. Между другото, Исосаксчи, днес в един зоо-магазин видях сладко светличко персийче, струваше 490 лв. :)

А колкото до рекламките от Уискас -- мнооого са сладки, особено тази:

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

issoax написа:е нали трябва да му се радваш да го гушкаш как да стане като е грозничко :? че и пари ще ти вземат :roll:
Карай, явно и аз съм от друга порода.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ще се поразходя събота неделя само да не вали :doh:s ама Силвето като каза че не обичали да се гушкат тия персийчета :?
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Бе според мен по-определящото в случая е, че наистина изискват много грижи. Особено ако е екстремал или както там беше и буквално на всяко ядене на нещо, различно от гранулки, се омазва :lol: Мисля, че трябваше и редовно да й се мият очичките...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

НИКОГА не бих си взел котка или куче...
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

направо съм потресен какви неща имало за котешки грижи то не са легълца тазни играчки .. да не говорим за тия неща за козина дето са направо безброй :lol:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

issoax написа:направо съм потресен какви неща имало за котешки грижи то не са легълца тазни играчки .. да не говорим за тия неща за козина дето са направо безброй :lol:
Имала съм толкова котки през живота си и не съм се вманиачавала да им купувам разни глезотии. Според мен котките са прекалено индивидуалистични създания, за да им натрапваш какви ли не "играчки". Те с каквото искат ще си играят :lol: . А колкото до храната... ами те са толкова претенциозни, особено, когато не са гладни, че човек е щастлив, когато им уцели точното ядене. Но не се лъжи - на следващото ядене няма да искат същата храна. Направо, Тери Пратчет е толкова прав във всичко. Хвани прочети "Автентичната котка" преди да си вземеш котенце. Или ще ги заобичаш или ще спестиш някой лев :wink: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”