Btw на статистиката просто са разменени момичета и момчета
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2010/2011 Математика
Което няма никакво значение. И миналата година хората с над 5,5 бяха толкова, но минималният бал дори на КН е под 5,5. Т.е. няма да се стигне до препълване на специалности както всички си мислят.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
^ а дано де

- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Благодаря за полезната информация. Знам, че става банално удължаването на тази тема, но имам един въпрос: 3тият изпит е на 13 юли, а на 25 юли се обявява първото класиране. Вероятно съвсем малко преди класирането ще излезнат оценките от изпита. И ако се изкара на 3тия изпит оценка над 5.50 и до 25 не се вземе тази бележка, губи ли се правото да се участва в класирането с бал 30, а да се участва да кажем с бал съответсващ на 5.60 от изпита. Знам, че дори и 5.60 да е най-вероятно ще може да се влезе в КН, например. Но изглежда, получава се малко кофти за тези, които живеят далеч от София (като мен). Да отидат само да си вземат бележка и евентуално да престоят допълнително няколко дни за да се избегне повторно пътуване до София..naitsirk написа:член 20, алинея 2, точка 7
7. На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет.
член 29, алинея 4
(4) - нова! С изменение в решение на Академическия съвет, протокол № 9 от 31 март 2010 г. - За кандидат-студентите, получили служебни бележки по чл. 20, ал. 2, т. 7 от Декана на ФМИ, балът за класирането в специалностите на Факултета по математика и информатика е 30.
Мисля, че това изяснява всичко. Всеки с над 5,5 влиза каквото иска без да му се гледа матура.
Честито! И наздраве
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
След 5.40 на този изпит налага ли се да ходя на редовния?
Ако минималните балове от миналите години са верни трябва да е достатъчно...
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И трите изпита са си редовни, така че няма смисъл да ходиш и на последния, който миналите години се е водел единствения редовенVortex написа:След 5.40 на този изпит налага ли се да ходя на редовния?
Като чета кометарите много хора имат 5.50+ ,то още малко ще се окаже ,че всичките места ще се заемат от тях.
За първа година ли е правилото за влизане без класиране за изкаралите 5.50+?
Относно статискита има доста странни разминавания с ПИ.
Хората с по-висока оценка са 58(6.8%),което значи че общият брой трябва да е 852(мъже).
А и момичетата да са повече от момчетата ми се вижда крайно подозрително.
За първа година ли е правилото за влизане без класиране за изкаралите 5.50+?
Относно статискита има доста странни разминавания с ПИ.
Хората с по-висока оценка са 58(6.8%),което значи че общият брой трябва да е 852(мъже).
А и момичетата да са повече от момчетата ми се вижда крайно подозрително.
- delish
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Много полезна информация. Честно казано въобще не бях наясно как седят нещата с кандидат-студентите изкарали над 5.50. Но все пак имам 2 въпроса, дано някой може да ми помогне. На първия изпит не съм ходила, на втория изкарах 5,55. Въпросите ми са:
1. Задължително ли е да ходя на 13 Юли на третия изпит или в възможно да кандидатствам само с оценката от втория? От това което прочетох изглежда, че мога, но все пак да попитам.
2. Мога ли да си взема такава бележка за оценка от втора сесия, или трябва да е от иситнския изпит на 13 Юли? И ако мога, има ли някакви определени дати, когато трябва да отида.
Благодаря предварително!
1. Задължително ли е да ходя на 13 Юли на третия изпит или в възможно да кандидатствам само с оценката от втория? От това което прочетох изглежда, че мога, но все пак да попитам.
2. Мога ли да си взема такава бележка за оценка от втора сесия, или трябва да е от иситнския изпит на 13 Юли? И ако мога, има ли някакви определени дати, когато трябва да отида.
Благодаря предварително!
Софтуерно инженерство - I курс
Аз като се записвах, попитах назначеното лице, което приема документите и тя ми отговори, че не е нужно да ходя и да си плащам за всички изпити, мога да отида само на един и да кандидатствам с тази оценка. А иначе ако някой може да даде информация от колко до колко може да се ходи се взимат тези бележки, понеже и аз не съм от София и малко сложно става да уцеля точното време. Искам и да попитам за класиранията за общежитие, пак ли ще се признава бал 30 за тези с над 5,50 или ще се взимат изкараните оценки от изпитите и ако сме взели служебна бележка и са ни приели примерно с оценка 5,60 , а на третия изпит изкараме 5,80 , за общежитието коя оценка ще гледат? Благодаря предварително !delish написа:Много полезна информация. Честно казано въобще не бях наясно как седят нещата с кандидат-студентите изкарали над 5.50. Но все пак имам 2 въпроса, дано някой може да ми помогне. На първия изпит не съм ходила, на втория изкарах 5,55. Въпросите ми са:
Благодаря предварително!
- heihei
- В началото бе словото
DonaTello написа:Аз като се записвах, попитах назначеното лице, което приема документите и тя ми отговори, че не е нужно да ходя и да си плащам за всички изпити, мога да отида само на един и да кандидатствам с тази оценка. А иначе ако някой може да даде информация от колко до колко може да се ходи се взимат тези бележки, понеже и аз не съм от София и малко сложно става да уцеля точното време. Искам и да попитам за класиранията за общежитие, пак ли ще се признава бал 30 за тези с над 5,50 или ще се взимат изкараните оценки от изпитите и ако сме взели служебна бележка и са ни приели примерно с оценка 5,60 , а на третия изпит изкараме 5,80 , за общежитието коя оценка ще гледат? Благодаря предварително !delish написа:Много полезна информация. Честно казано въобще не бях наясно как седят нещата с кандидат-студентите изкарали над 5.50. Но все пак имам 2 въпроса, дано някой може да ми помогне. На първия изпит не съм ходила, на втория изкарах 5,55. Въпросите ми са:
Благодаря предварително!
Ако имаш над 5.50 включително ,бала с които кандидатстваш ще бъде максималния 30 и за общежитие ще ти е пак максималния 30/5 =6 !
"По-добре сам-сам,отколкото сам с някого!" 
-
mixxx
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
mixxx написа:А да попитам, как стоят нещата със Физическия факултет? С оценката от изпит по математика, после от оценка от дипломата по физика и математика, или ако съм държал матура и искам с матурата да кандидатствам, после взема ли се от дипломата, и удобно ли е да се кандидатства там по този начин?
- heihei
- В началото бе словото
Ако избираш да кандидатстваш с оценка от изпита по математика то тя се умножава с коефицент 2.5 и от дипломата ти се взима физика и математика , но имай напредвид:mixxx написа:mixxx написа:А да попитам, как стоят нещата със Физическия факултет? С оценката от изпит по математика, после от оценка от дипломата по физика и математика, или ако съм държал матура и искам с матурата да кандидатствам, после взема ли се от дипломата, и удобно ли е да се кандидатства там по този начин?
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
виж това: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rna_fizika ,то важи за всички специалности в физическия
-
mixxx
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Значи кандидатствам един вид с 2.5хМатура + матура по математика + оценка от дипломата по физика
- heihei
- В началото бе словото
или 2.5xИзпита по математика (ако си ходил),който бал ти е най-висок с негоmixxx написа:Значи кандидатствам един вид с 2.5хМатура + матура по математика + оценка от дипломата по физика
7. На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет.
и дефакто ти става 30 бала при тея оценки ако имаш ,ако не квото събереш ...
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Статистиките са поправени.
Последно промяна от The_Soldier на 15 Апр 2010, 19:06, променено общо 1 път.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Eleanor
- Летящите Пръсти
^ не, не са , на мен ми излиза същата като вчерашната