предварителен изпит по история 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

х-х-х,да ве..и мен ми е странно някво,ма кво да се праи.ся,примерно,аз матиматика,физика,немски,ткиа не ги владея.с кво друго да се хванеш ? професия "син" ли ? мне...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

cappuccino написа:що се хванах с тая история маааамицата й и глиган
О, ако сега съм 10-11 клас никога няма да се хвана пак с история. Тва е супер гадно нещо за учене... :evil:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

Johana Jotkova написа:
cappuccino написа:що се хванах с тая история маааамицата й и глиган
О, ако сега съм 10-11 клас никога няма да се хвана пак с история. Тва е супер гадно нещо за учене... :evil:
и аз на няколко пъти се чудих за кво ми беше :shock: Ама така или иначе като сме се захванали, трябва да стискаме зъби и тва е. То и без тва не остана кой знае колко-още 2 месеца и тва е :?
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

точно мога да ти кажа,че според мен остава 1 седмица...бахти...тая дата 21 е просто...повратна точка разбираш ли,нещо толква важно,че като се опитам да го осмисля и...бе..деа знам..начи...много алкохол и много болка,ма дали от радост или мъка...хъх..леле как искам да ми се падне темичка,дето поне съм я чел...със зъби и нокти бате ше драпам...малко късметец само,малко късмет...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

мене професията багеристка от джоба на тати много ме блазни, ама...:) пфъх...преговорих си първите два етапа от антиосманската съпротива... по гори и паланки сноват потери...
давам полвината харем на Мехмед ІІ Фатих в комлект с оня сладур Владислав ІІІ Ягело за цигара, фафличка и ром....
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
frappe
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от frappe »

Може ли някой да напише темите, които са се падали последните няколко години (не само миналата).
Мерси!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

абе деба мама му
сетих се за едно твърдение на моя приятелка
по врмето, когато хората излизат на улицата и стават герои (април 1876) стефан стамболов бяга преоблечен с женски дрехи
тааа, не смятате ли че с.с. е пикльо?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

не, много го уважавам даже. щото от така наречените "строители на Нова България" той единствено участва реално в борбите, във въстанията и т.н, не като повечето - някакви интелектуалци, покрили се по време на броженията я в Русия, я в ИСтанбул, я не-знам къде си другаде, и после се появяват и - хоп! - давайте сега на чужди лаври и чужди саможертви да се правим на много умни и знаещи. от друга страна го уважавам и за това, че макар да участва в битките, не е толкова прост и идеалист да се остави да го гръмнат за едното нищо, което повечето от героите са правили. високо ценя тяхната саможертва, но все пак е трябвало някой да остане жив, нали така, не може да избият всички и накрая скатавките, предателите и псевдо-патриотите да извличат дивиденти от тяхната саможертва...
та, ако дотук не е станало ясно - много съм фен на Ст.Ст. :twisted:!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Честно казано съм до голяма степен съгласна с теб. Стефан Стамболов е политик и то едва ли не гениален политик, но като революционер...ем,... не, определено не:) Но нормално, все пак по време на Априлското е на колко? 19 години май беше? Така че къснят му период е окей, темата за него ми е една от любимите.... но честно казано като революционер не го харесвам.... да не се объркате аз и Ботев не харесвам като революционер...

бтв, кой е най-секси апостол?
Аз си заплювам Панайот Волов:) с тоя поглед;....

уф твърде малко сън, твърде много кафе
и приятни емоции днес не са добре:)
отивам да залязвам...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

cappuccino написа:бтв, кой е най-секси апостол?
Аз си заплювам Панайот Волов:) с тоя поглед;....
на мен много ми харесва Ангел Кънчев, ама и Волов не е лош 8)

иначе - Ст.Ст. си е бил политик, ясно че не го е бивало особено за революционер, ама то кой ли го е бивало наистина. факт е, че поне е участвал, за разлика от много други, сред които и многоуважаваните дарители на любимия ни Университет - верно щедри хора, ама са си държали на паричките твърде много, за да се бият за едната свобода. и такива хора са били нужни разбира се, не само млади луди глави, ама все пак...
А Ботев ми е може би една от най-противоречивите исторически личности, той самия си е бил супер противоречив разбира се, но ми е странен - хем му се възхищавам, хем понякога ме дразни с идеализма и грандоманията си. от т.нар. революционери определено най-много се възхищавам от Левски, за мен е едни от малкото, които съчетават и някакъв разум към идеализма...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

да,и аз съм за Левски.Представяте ли си ако примерно,нали имаше някъде кичур от косата му,го клонират нещо след 40-50 години а ? кво ше ги напраи тука..
Аватар
ViN_DieSeL
От дъжд на вятър

Мнение от ViN_DieSeL »

Ау имам супер голям проблем :shock: Каде ще спите тези,които не сте от София :?: Тук 4ета за някви оферти за ползване на общежитията,те ме пращат в някви сайтове,за да търся някакви банкови сметки...изобщо незнам какво става...ако някои ще нощува в общежития,моля да ми помогне,като ми обясни каде тряба да се обадя и какво тряба да направя :cry: извинявам се за невежеството си...сигурно е елементарно и го има описано някаде, НО АЗ НЕ ГО ОТКРИХ :cry: айде благодарности предварително :wink: :lol: :) :D
"Ако спе4еля,пе4еля за цял народ,ако загубя,губя само мене си..."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

при леля
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

при генерал
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
melon
В началото бе словото

Мнение от melon »

Пиша, за да разсея някои съмнения, които мъчиха и мен довчера. Та довчера си мислех, че знам кои ще бъдат петнадесетте. Или поне четиринадесет от тях. Но ми казаха нещо, което срина тотално всичките ми надежди, а именно, че 15те теми все още никой не ги знае. Специалистите от съответния период са се събрали и са обсъдили кои теми да се включат. Чудесно! Избрали са ги. НО окончателното решение е на декана Илчев, който въобще не е в София тези дни. Тоест когато се върне към края на седмицата ще реши окончателно и ако не му хареса нещо ще го промени. Тъй че сигурна информация ще има в събота. А аз няма да имам. Освен това темите не са точно 15, а малко по-малко. Те са групирани в отделни пликове по (3-4). Оттам се теглят и двете теми. Ако са избрали примерно Ранно Възраждане ще я сложат във всеки от пликовете. Така се учеличават шансовете да се падне тя. А втората тема , която се тегли е от същото пликче, в което Ранното Възраждане присъсътва само веднъж. Хитро нали? Тъй че прословутите 15 теми са въпросните теми, които историците предлагат и от тях се избира. Ако разбира се Илчев не промени нещо...
Тъй че нищо никога не е сигурно до момента, в който ни я съобщят в залата.
Предполагам много хора няма да повярват на това, което написах. Ваш си е проблема! Но дължа да отбележа, че информацията ми е доставерна, пък който ще да вярва! Тази година всички сме положили усилия и заслужаваме да се справим! Успех на всички в неделя!!!!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”