[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DonaTello
В началото бе словото

Re: КСК 2010/2011 Математика

Мнение от DonaTello »

nexos написа:Колко момчета приемат тази година в специалността Компютърни науки.
Ами принципно пак трябва да са 55, но с това влизане от първата сесия директно, ме съмнява, че тази година може да е плаващата скалата, по която определят бройката.
Jun Jan
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jun Jan »

Някое момиче с оценка 5.00 или около 5 има ли? Какво пише в статистиката Ви?
Dream big!
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

DonaTello написа:Само за протокола и при мен се разминава статистиката Оценка: 5.60 по-висока 31 ( 3.6 %) равна 16 ( 1.9 %), а в таблицата пише, че 5,50 - 6,00 са 25 момчета
Първоначално предположих, че грешката е в персоналната информация, но изглежда съм сбъркал. Съотношението между броя на момчетата и момичетата е супернелогична, да има толкова малко момчета в сравнение с момичетата. Така че поне засега изглежда като по-добър вариант да се вярва на персоналната информация.
nexos написа:Колко момчета приемат тази година в специалността Компютърни науки.
Мисля че е рано да публикуват местата за прием. Миналата година местата бяха 90 (55 момчета и 35 момичета) както за компютърни науки, така и за софтуерно инженерство. Едва ли ще намалят приема, по вероятно е да увеличат местата, което ще е много добре.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Сега като изчетох постовете и стигнах до хипотезата, че са разменили Момчета и Момичета в статистиката. Персонална информация май е вярното.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
westi
В началото бе словото

Мнение от westi »

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _klasirane
тук пише за служебните бележки и никъде не пише, че е само за първата изпитна сесия, така че ако някой знае нещо да каже за тея бележки точно за какво са, защото на мен така и не ми стана много ясно, а сега вече имам над 5.50
Jun Jan
В началото бе словото

Мнение от Jun Jan »

А дали статистиката в персоналната информация не е и за двата изпита? В смисъл сборна статистика. Вече не знам какво да мисля...
Dream big!
Аватар
morfei
Форумно зомби
Курс: първи

Мнение от morfei »

Jun Jan написа:А дали статистиката в персоналната информация не е и за двата изпита? В смисъл сборна статистика. Вече не знам какво да мисля...
В никакъв случай. Не е възможно да има 400 момчета кандидатствали и на двата изпита. Сега проверих на един приятел ПИ. Има 5.00. Равни:12. По-висока:104. Като се съберат и включим и него стават 117. Броя момичета които имат 5.00-6.00 е 118. Значи и варианта за размяната на Момчета и Момичета отпада. Явно бая са оплескали или ПИ или статистиката, но по-вероятно е да е статистиката.
Компютърни науки 1 курс
mixxx
В началото бе словото

Мнение от mixxx »

А да попитам, как стоят нещата със Физическия факултет? С оценката от изпит по математика, после от оценка от дипломата по физика и математика, или ако съм държал матура и искам с матурата да кандидатствам, после взема ли се от дипломата, и удобно ли е да се кандидатства там по този начин?
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

morfei, или моята теория с водката е вярна (и са объркали и 2те в този случай) :lol:
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
DonaTello
В началото бе словото

Мнение от DonaTello »

Дано да си оправят грешката , за да може да си направим сметките без кръчмаря :)
naitsirk
В началото бе словото

Мнение от naitsirk »

nexos написа:Аз искам да попитам следното: примерно сега аз като имам 5.80 на изпита, има ли значение на матурата(по математика), на която ще ходя, колко ще имам. Т.е. приемат ли ме директно с тази оценка, без класиране, където си пожелая...
Прочетете правилника за прием пак. Пише, че всички с над 5,5 (независимо от изпита) образуват състезателен бал 30, т.е. никой няма да ти гледа матурата ;)
Аватар
heihei
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от heihei »

хмм.. добре де като не отидеш на испита не получаваш ли 2-ка .. защо тогава се получава бройката в статистиката да се разминава с бройката в разпределението по зали.. (1479/1450) :scratch: :lol: или не получаваш двойка .. офф нещо ..
"По-добре сам-сам,отколкото сам с някого!" ;)
Аватар
micobg
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от micobg »

naitsirk написа:
nexos написа:Аз искам да попитам следното: примерно сега аз като имам 5.80 на изпита, има ли значение на матурата(по математика), на която ще ходя, колко ще имам. Т.е. приемат ли ме директно с тази оценка, без класиране, където си пожелая...
Прочетете правилника за прием пак. Пише, че всички с над 5,5 (независимо от изпита) образуват състезателен бал 30, т.е. никой няма да ти гледа матурата ;)
Ще пуснеш ли един цитат, че съвсем се оплетох в този правилник. :?
naitsirk
В началото бе словото

Мнение от naitsirk »

член 20, алинея 2, точка 7
7. На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет.
член 29, алинея 4
(4) - нова! С изменение в решение на Академическия съвет, протокол № 9 от 31 март 2010 г. - За кандидат-студентите, получили служебни бележки по чл. 20, ал. 2, т. 7 от Декана на ФМИ, балът за класирането в специалностите на Факултета по математика и информатика е 30.

Мисля, че това изяснява всичко. Всеки с над 5,5 влиза каквото иска без да му се гледа матура.
Честито! И наздраве :bounce:
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

Което значи, че до момента има приблизително 300 души с бал 30...Хм, не ми изглежда ОК положението.
Последно промяна от Kat на 14 Апр 2010, 21:34, променено общо 1 път.
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”