чакай да дойде мерцес да му каже за какво иде реч
Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
по принцип може но нали трябва да се направи пред девойчето 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да... ще вземем да вземем и да се впечатлим... 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Разбира се, че може и го аплодирам. Само дето, ако твърдиш, че харесваш някаква игра и я играеш толкова време, то съвсем в реда на нещата е да се стремиш към някакво развитие. А при нея няма такова.FloWersOfEviL написа:Havelock, добре де, не може ли човек да си играе и да му е приятно без задължително да е супер-мега добър?
Според теб, това не трябва ли да провокира в мен съвсем нормална реакция?
e как да не се впечатлиш ако ти извади titans thunder .. примерно 
едит: аа човек аз и се кефя на фибичките не че играе Х3
едит: аа човек аз и се кефя на фибичките не че играе Х3
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Айде да разведря малко темата.
Един съвет от мен как най-лесно да си покривате арчърите с Кесъл (за който не го знае, де).
1. Изберете Орин (по желание)
2. Трябва да имате поне 1-2 грифи(о)на (говорим за началото на играта, където тази тактика е най-успешна за крийп без никакви загуби от стрелци), няма да е лошо и грифините да са повечко. Зависи колко успеете да намерите
Скрийнщотите са от по-напреднал стадий от играта, но идеята е същата.
Защо са толкова важни грифините? Ами защото заемат два слота и в интерес на истината държат на бой.
3. Слагате в най-левия слот арчърите, до тях ПАЙКМЕНИТЕ, а в третото поле грифините. Важно е да има и четвърти слот зает (аз винаги го заемам с 1 пайкмен), защото когато почне играта стрелците ви ще са в крайния ъгъл, а няма да са посредата, както щяха да бъдат ако имаше три заети слота.
Илюстрация.
Първи вариант. Ако нямате четири слота ще се получи това в снимка 3 - което доста често води до загуби в стрелци (особено ако играете без тактикс, което за мен е must have skill)
Един съвет от мен как най-лесно да си покривате арчърите с Кесъл (за който не го знае, де).
1. Изберете Орин (по желание)
2. Трябва да имате поне 1-2 грифи(о)на (говорим за началото на играта, където тази тактика е най-успешна за крийп без никакви загуби от стрелци), няма да е лошо и грифините да са повечко. Зависи колко успеете да намерите
3. Слагате в най-левия слот арчърите, до тях ПАЙКМЕНИТЕ, а в третото поле грифините. Важно е да има и четвърти слот зает (аз винаги го заемам с 1 пайкмен), защото когато почне играта стрелците ви ще са в крайния ъгъл, а няма да са посредата, както щяха да бъдат ако имаше три заети слота.
Илюстрация.
Първи вариант. Ако нямате четири слота ще се получи това в снимка 3 - което доста често води до загуби в стрелци (особено ако играете без тактикс, което за мен е must have skill)
- Прикачени файлове
-
- if not.JPG
- (114.45 KiB) Свалено 113 пъти
-
- после.JPG (101.12 KiB) Преглеждано 170 пъти
-
- оррин.JPG
- (132.06 KiB) Свалено 113 пъти
Последно промяна от camel на 14 Апр 2010, 16:19, променено общо 2 пъти.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Разбирам. Но може би си прекалено нападателен, затова така остри са и чуждите реакции.Havelock написа:Разбира се, че може и го аплодирам. Само дето, ако твърдиш, че харесваш някаква игра и я играеш толкова време, то съвсем в реда на нещата е да се стремиш към някакво развитие. А при нея няма такова.FloWersOfEviL написа:Havelock, добре де, не може ли човек да си играе и да му е приятно без задължително да е супер-мега добър?Има и един малко по-тънък психологически момент, който е във връзка с изказването под твоето, дето съм искал да се покажа пред "девойчето" .... Първо, точно такъв е написалият го, защото аз ако това целя, няма да казвам в прав текст неща, които директно да ме сложат в черния списък.
Второ, не отивам в някаква тема и да започвам да пиша глупости за неща, които не разбирам. Девойчето, ако изобщо е такова/щото и тоя момент го има/ си е просто лаладжийче, търсещо внимание.
Съответно, темата от която тези, които наистина харесват играта може да научат нещо, се превръща в тийн-чат, съответстващ на акъла й.
Остави ме да живея и мен - тази, която едва миналия път откри портала между замъците на Inferno! Ето ти развитие. Бавно, но славно
П.П. camel, много големи тез илюстрации с това бяло пространство! Иначе хубав съвет. На мен лично вече ми е хрумвало
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Чакай сега, че така и така съм "тръгнал да се показвам".
Специално тези ъндеди можеш да ги биеш и само със стрелци. Останалата ти армия може да свърши друга работа, с някой скаут, което съответно ти пести време и вероятно взимаш повече ресурси във въпросния ден. Дали ще са някакви блага или менци ...
. Иначе, да, по подобен начин трябва да се крият, но отвличащия ти юнит от втората картинка е грешния. Там трябва да имаш грифон, не пика. Троглодита има скорост 4 и ако са по-голям стак, ще дадеш повече жертви от едната пика, която има само 5 скорост. С грифона можеш да си позволиш да го разхождаш неограничено време, докато стрелците ти си свършат работата.
А и Орин е оферта само ако играеш с тауър, за друго не става.
Специално тези ъндеди можеш да ги биеш и само със стрелци. Останалата ти армия може да свърши друга работа, с някой скаут, което съответно ти пести време и вероятно взимаш повече ресурси във въпросния ден. Дали ще са някакви блага или менци ...
А и Орин е оферта само ако играеш с тауър, за друго не става.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По принцип си прав за някои неща. Аз обаче много често си играя с Орин, когато съм срещу компютри, просто защото крийпвам доста бързо с него. Тук има някои неща, които да уточня.
Да играя със сър Милч и Адела не ща. 99 % от случаите съм спечелил играта.
В самото начало, когато отивам да крийпвам, а още и нямам ъпгрейд за марсмени е доста рисковано да си разделям рехавата войска. Има и друг момент. Както знаеш, за да имаш грифини трябва да вдигнеш блексмит - > бараки - > грифини. Доста, доста трудно ще извадиш грифини на първата седмица на цар (естествено при равни други условия и при нормална карта) не казвам, че не е възможно. Така че ще имаш най-много 3-4 грифина за дефенс. Затова и аз предпочитам да влизам в по-сериозни битки и да имам по-здрав дефенс на арчъра, отколкото да ги лурвам с една птичка. Най-често си жертвам по един пайкмен.
Та ако имаш късмет и вържеш някоя здрава битка бързият архангел не мърда. А извадиш ли архангел(и) си спечелил играта на 95 %. Компютрите са доста тъпи, че да знаят как да ти ги убият.
Като цяло обаче си прав - грифините са много добри за разкарване.
п.п. Ъндедите са само за илюстрация. Пуснах ги по принцип - иначе имах и архангели и ала бала ама ги дисмиснах, за да останат само 4-те стака.
п.п. 2 Ако играя в турнир с рандом раси и се падна с тауър директно се предавам.
Да играя със сър Милч и Адела не ща. 99 % от случаите съм спечелил играта.
В самото начало, когато отивам да крийпвам, а още и нямам ъпгрейд за марсмени е доста рисковано да си разделям рехавата войска. Има и друг момент. Както знаеш, за да имаш грифини трябва да вдигнеш блексмит - > бараки - > грифини. Доста, доста трудно ще извадиш грифини на първата седмица на цар (естествено при равни други условия и при нормална карта) не казвам, че не е възможно. Така че ще имаш най-много 3-4 грифина за дефенс. Затова и аз предпочитам да влизам в по-сериозни битки и да имам по-здрав дефенс на арчъра, отколкото да ги лурвам с една птичка. Най-често си жертвам по един пайкмен.
Та ако имаш късмет и вържеш някоя здрава битка бързият архангел не мърда. А извадиш ли архангел(и) си спечелил играта на 95 %. Компютрите са доста тъпи, че да знаят как да ти ги убият.
Като цяло обаче си прав - грифините са много добри за разкарване.
п.п. Ъндедите са само за илюстрация. Пуснах ги по принцип - иначе имах и архангели и ала бала ама ги дисмиснах, за да останат само 4-те стака.
п.п. 2 Ако играя в турнир с рандом раси и се падна с тауър директно се предавам.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
Мюлич по принцип си е забранен. Някои дори не позволяват да провеждаш и една битка с него в началото, като скаут.
За начало ти е по-добре Валеска, отколкото Орин. Едно, че ползата от Орин се чувства на много по-високи нива и второ, нея си я купуваш с повече стрелци. Има и трето, което е дори по-важно от първите две - дава ти 1+ на скорост при стрелците!
Не, че и тя става за основен герой при кесъла. Там Тайрис е най-доброто!
Грифони бих извадил на първа седмица, единствено ако съм много зле с възможните ресурси и трябва да бия стрелци, които затварят нещо много значимо за мен. Основна идея за първа седмица е, .. е, мхмм, зависи от шаблона разбира се, но в повечето случаи, правилната стратегия е ъпгрейд на стрелци и да пуснеш кончетата на първа седмица. При повече късмет с пари или възможности за пари, цитадела, та дори и стремеж към кесъл. Втората седмица ти е развитие за пари. Много рядко ще се случи да има как да пренебрегнеш това и да гониш ангели. За тях е третата седмица.
Тауъра не е за пренебрегване. Все пак имаш първи левъл стрелци, а и самата земя си е доста богата! Три юнита стрелци, затова и Орин е най-подходящия. Мейджове, наги, титани .... ужасно нещо са, изобщо не ги подценявай!
За начало ти е по-добре Валеска, отколкото Орин. Едно, че ползата от Орин се чувства на много по-високи нива и второ, нея си я купуваш с повече стрелци. Има и трето, което е дори по-важно от първите две - дава ти 1+ на скорост при стрелците!
Не, че и тя става за основен герой при кесъла. Там Тайрис е най-доброто!
Грифони бих извадил на първа седмица, единствено ако съм много зле с възможните ресурси и трябва да бия стрелци, които затварят нещо много значимо за мен. Основна идея за първа седмица е, .. е, мхмм, зависи от шаблона разбира се, но в повечето случаи, правилната стратегия е ъпгрейд на стрелци и да пуснеш кончетата на първа седмица. При повече късмет с пари или възможности за пари, цитадела, та дори и стремеж към кесъл. Втората седмица ти е развитие за пари. Много рядко ще се случи да има как да пренебрегнеш това и да гониш ангели. За тях е третата седмица.
Тауъра не е за пренебрегване. Все пак имаш първи левъл стрелци, а и самата земя си е доста богата! Три юнита стрелци, затова и Орин е най-подходящия. Мейджове, наги, титани .... ужасно нещо са, изобщо не ги подценявай!
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
Havelock, като сме тръгнали да си казваме нещата в прав текст.... 1-во: едно ми обясни - к'ъв ти беше зора да ме ататкуваш с отвратителния ти и грубиянски сарказъм абсолютно без причина? Появяваш ми се от небитието и започваш да ми се правиш на Най-големия/идиот/ и за к'во??? Виж се само като какъв смешник се проявяваш, направо си жалък. Върви ми говори после акъл, при положение, че правиш най-дърварските изказвания точно ти. И от къде си направи това "гениално" заключение за умствения ми багаж, а? С най-добри намерения писах в тази тема, но неее, добрият тон явно не трябва да се съхранява и уважава. Адмирации ли очакваш от другите? Палячо, циркът е на друг адрес!Havelock написа:Разбира се, че може и го аплодирам. Само дето, ако твърдиш, че харесваш някаква игра и я играеш толкова време, то съвсем в реда на нещата е да се стремиш към някакво развитие. А при нея няма такова.FloWersOfEviL написа:Havelock, добре де, не може ли човек да си играе и да му е приятно без задължително да е супер-мега добър?Има и един малко по-тънък психологически момент, който е във връзка с изказването под твоето, дето съм искал да се покажа пред "девойчето" .... Първо, точно такъв е написалият го, защото аз ако това целя, няма да казвам в прав текст неща, които директно да ме сложат в черния списък.
Второ, не отивам в някаква тема и да започвам да пиша глупости за неща, които не разбирам. Девойчето, ако изобщо е такова/щото и тоя момент го има/ си е просто лаладжийче, търсещо внимание.
Съответно, темата от която тези, които наистина харесват играта може да научат нещо, се превръща в тийн-чат, съответстващ на акъла й.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Причините ги изясних по-горе, но някой трябва да чете, преди да демонстрира мозъчни напъни. И недей да се комплексираш толкова. По-спокойно го давай, хората си ти харесват фибичките и това е по-важно за просперитета ти, отколкото журналистиката, за която толкова се натискаш. Няма смисъл .... "играта ми се отдава", "еденици" и т.н. журналистически полюции могат да ти осигурят място само в dnes.bg. По-добре наблягай на фибичките, кърши сластно кълки в "Биад" и подобните му бардаци, и не си напрягай мозъчето!ivvv написа: Havelock, като сме тръгнали да си казваме нещата в прав текст.... 1-во: едно ми обясни - к'ъв ти беше зора да ме ататкуваш с отвратителния ти и грубиянски сарказъм абсолютно без причина? Появяваш ми се от небитието и започваш да ми се правиш на Най-големия/идиот/ и за к'во??? Виж се само като какъв смешник се проявяваш, направо си жалък. Върви ми говори после акъл, при положение, че правиш най-дърварските изказвания точно ти. И от къде си направи това "гениално" заключение за умствения ми багаж, а? С най-добри намерения писах в тази тема, но неее, добрият тон явно не трябва да се съхранява и уважава. Адмирации ли очакваш от другите? Палячо, циркът е на друг адрес!
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
Благодаря за отделеното внимание да ме проучваш, четейки мненията ми във форума - нямаше нужда! Благодаря и за съветите с фибичките и кълченето - нямаше нужда! Повече няма да спамя в темата, занимавайки се с толкова низко същество като теб, което преценява хората без да ги познава и без да общува нормално с тях. Велик си, да знаеш!!!Havelock написа:Причините ги изясних по-горе, но някой трябва да чете, преди да демонстрира мозъчни напъни. И недей да се комплексираш толкова. По-спокойно го давай, хората си ти харесват фибичките и това е по-важно за просперитета ти, отколкото журналистиката, за която толкова се натискаш. Няма смисъл .... "играта ми се отдава", "еденици" и т.н. журналистически полюции могат да ти осигурят място само в dnes.bg. По-добре наблягай на фибичките, кърши сластно кълки в "Биад" и подобните му бардаци, и не си напрягай мозъчето!
Искрено съжалявам такива хора - предубедени и комплексирани!
П.П. А моите амбиции дори не си позволявай да ги коментираш и класифицираш! ! ! ! !
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бахти, бива ли подобни диалози в тая тема?
Иввв, пиши си на воля. Аз лично не ти се дразня.
Ама опитай да биеш 7 компа на Shadow of death. Това е истинската трудност.
Иввв, пиши си на воля. Аз лично не ти се дразня.
- Of course not!
Е ти мислиш ли, че аз съм се подразнил, защото не е световен шампион по хироус, а пише в темата за стратегиите си?camel написа:Бахти, бива ли подобни диалози в тая тема?![]()
Иввв, пиши си на воля. Аз лично не ти се дразня.![]()
Както и да е ... Компютрите не са истинската трудност, защото те няма да те научат на много неща. Последния турнир, който се проведе, беше май през 2007 г., в Студентски град. Та, там имаше едно момче, което преди да започне турнира беше сигурен, че ще го спечели. Доводите му бяха, че имал страшно много игрови опит/срещу компютри/ и заяви нещо от рода: "Като някой ми бие 7 компютъра в отбор, на цар, на по-малка карта, ще го призная за добър!" Първата среща я загуби, но явно е било някаква равностойна игра, защото не го обсъжда. Последва втората му среща, в лузър бракета, където налетя на един от добрите играчи, който впоследствие спечели турнира. Резултата беше, че по някое време, след като беше нападнат скочи от стола изумен, като викаше "Е добре, бе, откъде дракони за хиляда пари!?!?". То и на нас ни паднаха ченетата, докато зацепим какво иска да каже.
И аз съм се чудил как с един архангел + 2 пиксита се бият 110 шампиона или пък с 5 хидри и без ърт не се дава жертва срещу 7х24 ъпгрейдвани горгони на фортреса, но уви, можело.
Дръжте се прилично!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens