КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BlagovestHristov
Драскач

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от BlagovestHristov »

AlexCardo написа:Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?
Ами точно това е !
Че едно е да учиш за матура друго е за изпитите в су.Ест,че съм наблегнал на 2рото и не съм разчитал на никакви матури.Ест,че ще запиша 2ра матура история като знам,че имам знания,но НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО И ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ това,че ще се взима оценката от матурите.С една дума яко преебаха някой хора като мен.Честито на другите,които многооооо са се трудили и сигурно ще влязат,а хора които са учили повече не.
Просто българското образование е в пълната си криза ! Мислих,чее поне в Су приемат най-можещите ,но явно греша.Влизат всякакви измекяри и това ще се потвърди тази година.
AlexCardo
От дъжд на вятър
Специалност: LAW
Курс: втори

Мнение от AlexCardo »

Добре 5 по история на матурата,колко по БЕЛ на матурата ?Ами гадно е ама какво да правиш,според мен ако по БЕЛ имаш над 5,все пак имаш шансове да влезеш при един бал над 25.75.Ако примерно по История 5 ,БЕЛ - 5,изпита по история - 5.25 да речем става 2х5.25 + 10 = 20.50 + 5.25 ако направиш по БЕЛ таман ще го покриеш.Виж не е невъзможно,но това е в най лошият случай,имай предвид това ,при бал около 26 !!! А според има и други в това положение и балла доста ще падне ;).Не губи надежда ей !
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация

Мнение от VelinaShine »

Нека да съм измекярка, искам да вляза в СУ :lol:
BlagovestHristov
Драскач

Сигурен съм,че 60% от влезлите тази година ще са хора който не са карали матура по история.
Евалата просто на тъпия су :!:
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Бе споко бе :lol: .
Последно промяна от AlexCardo на 14 Апр 2010, 14:05, променено общо 1 път.
BlagovestHristov
Драскач

AlexCardo написа:Кажи де колко имаш на матурата по БЕЛ ?
Аз ли ? Че от къде да знам,12ти клас съм и ще карам тази година.
Надявах се на 4ки сега искам 5 по бел и 5,50 по история ,но сигурно само ще си мечтая
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Да,аз си оправих коментара усетих че зададах тъп въпрос,те още не са минали матурите.Бе имаш цял месец до матурите,достатъчно да преговориш по 1-2 пъти всичко.
BlagovestHristov
Драскач

AlexCardo написа:Да,аз си оправих коментара усетих че зададах тъп въпрос,те още не са минали матурите.Бе имаш цял месец до матурите,достатъчно да преговориш по 1-2 пъти всичко.
Да само,че тук не е само история ами и бел :roll:
Не ми се говори просто ! За да влезеш в този шибан университет явно трябва да си вундеркин.10 изпита и не знам какво още пак няма да ти помогнат.Като,че ли отивам не в некъв тъп български университет ами в Америка :roll: :roll:
sunny_light
В началото бе словото

Мнение от sunny_light »

BlagovestHristov написа:
AlexCardo написа:Да,аз си оправих коментара усетих че зададах тъп въпрос,те още не са минали матурите.Бе имаш цял месец до матурите,достатъчно да преговориш по 1-2 пъти всичко.
Да само,че тук не е само история ами и бел :roll:
Не ми се говори просто ! За да влезеш в този шибан университет явно трябва да си вундеркин.10 изпита и не знам какво още пак няма да ти помогнат.Като,че ли отивам не в некъв тъп български университет ами в Америка :roll: :roll:

Няма да е зле да се успокоиш малко.Това, че някои сме разбрали, че матурата е балообразуваща и сме си направили сметката, не ни прави малоумници, които са си получили шестицата в дипломата по милост,и се чудят какво да направят, за да я запазят. В крайна сметка всеки, който се е заинтересувал, е можел да разбере, в това число и ти. Дано не ти прозвучи грубо, но това, че сега вдигаш тази шумотевица, показва, че може би ти не си сигурен в знанията си. Не се впрягай толкова, защото наистина има такива, които ходят на изпити само за идеята, и матурата няма да ги спаси, защото достатъчно ще се изложат на другото. Ако не си от тях, значи нямаш проблем и ще влезеш в този "тъп български университет", който явно не е толкова тъп, щом реагираш така на възможността да не бъдеш приет там. Стегни си малко и нещата ще ти се получат :wink:
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

BlagovestHristov написа:
iliyana_blg написа:Хей, вие сте били големи мечтатели :lol:
Бал 22 за право...право на трето класиране :shock: Това е просто невъзможно, не си правете някакви илюзии, ще останете разочаровани, имайки предвид и лесните теми, по които сте писали.
И ние миналата година писахме по лесни теми, е, балът беше супер висок, очаквайте и тази година да е същото!
То оценките ще са високи,но от матурите резултатите не съм убеден :wink:
Едно е да учиш за изпитите в су,друго за матури.Аз залагаш само на теми по история и изведнъж излезе,че трябва да имам 5 или 6 по бел на матура ? Как да стане като изобщо не съм се подготвял и не съм разчитал на тази оцеенка и съм гледал просто да мина с 3,4

И не виждам,кое е толкова мечтателско като през 2008ма без да има такива изродии минималния бал за право е бил 23,75 (момчета)
Всъщност, матурите са съвсем, съвсем леснички. Ако се запази нивото на миналогодишните матури - ще имате много високи оценки, вярвай ми.
Какво ще рече, че си залагал само на теми?! То нали в темите я има информацията за теста на матурата. Аз не държах матура по история, но доколкото знам 95% от въпросите в матурата бяха от история на България. Изобщо не се притеснявайте за матурите. Научи си темите, купи си една книжка с тестове, реши 15-20 теста и си свиркай! Аз миналата година по БЕЛ точно това направих - готвих си темите за СУ, в училище решавахме тестове по ЗИП-а, купих си книжка, порешавах малко и накрая ги правех сякаш гоня време, много бързо. Накрая на матурата изкарах 6.00 като е важно да отбележа, че "Разни хора, разни идеали" не го бях учила и така на момента си съчинявах. Смятай... Освен това в моя клас имаше около 12-13 оценки над 5.50 и трима бяхме с пълни шестици, а съм завършила гимназия гимназия по икономика. Това важи и за втората матура. ;) Така, че сам си прави изводите какво е нивото на матурата.
Не е правилно от страна на СУ, че така спонтанно промени правилата, но това е СУ - свиквайте ;)
nelyY
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от nelyY »

Здравейте, и аз писах за Крум. Знаех темата много добре , както е по изискванията на СУ - тази тема която съм учила е оценявана в СУ за 6 , но да ви кажа честно темата е физически невъзможно да се напише цялата! Аз писах от 1вата минута до последната и не ми стигна времето да напиша всичко... писала съм най-подробно за Крум (все пак той е най-важен за този период) за Омуртаг написах много малко само маркирах по-важните неща...Маламир и Пресиан само съм ги споменала...мисля че всичко зависи от това, кой ще проверява :) а за историографията зная , че е бонус , но не носи толкова колкото изворите - те са по-важни....имам приятели които са влезли през 2007 с тази тема и са писали само за Крум, Омуртаг са го пропуснали направо :) и са имали 5 и 75 . Всичко зависи кой проверява и начина на изказване и разбира се да е показано в увода , че знаете кой е преди Крум и в заключението кой е след него ... аз така мисля и от прочетеното мисля , че всички са се справили ...пожелавам ви успех :)
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Защо толкова се впрягате за тия матури, нали сте учили за изпитите по БЕЛ и История, като са ви такива матурите просто се явявате и на тях, а тяхното ниво е (очевидно) по-ниско от това на изпитите в Университета.. И да се вайкате, и да не се - това е положението, с мрънкане нищо няма да постигнете. Тия 3 месеца ще са ни напечени и вместо да се оплакваме, единственото нещо, което можем да направим, е да седнем и да учим.. СУ не ни е виновен, ако се мотаме по цял ден.
nelyY
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от nelyY »

Матурите са лесни, по - известните неща дават , но не става без учене :) КСИ са по - лесни от гледна точка на това,че някой имат късмет и дори да не знаят всичко, може да се падне тема , която са учили, а на матурата е цялата история и дори да не е толкова подробно като за КСИ, трябва да се знае всичко ...
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

nelyY написа:Матурите са лесни, по - известните неща дават , но не става без учене :) КСИ са по - лесни от гледна точка на това,че някой имат късмет и дори да не знаят всичко, може да се падне тема , която са учили, а на матурата е цялата история и дори да не е толкова подробно като за КСИ, трябва да се знае всичко ...
точно и ясно... е за тва мн яко ще ни прецакат някои...6 по история от дипломата и 5-6 на едниствената тема дето си учил и ми зимаш мястото :lol: :lol:
BlagovestHristov
Драскач

То е ясно,че ще се учи само,че някой хора (аз) си правят сметка да си изкарат предварителния по история и да почнат да учат по бел(не съм бутвал почти нищо),а сега какво излиза.Сещайте се.И няма какво повече да се нервя.Уча пък каквото ще да става.Все пак продължавам да смятам,че не е редно и разбира се,че се притеснявам дали ще успея да изкарам висока оценка.Много ясно,че искам 6цата от дипломата ми ,но край просто като пиша за това ..... :colors:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”