Предишните години имам шестици и по история и по БЕЛ, с труд са искарани
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- summer_f_
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Re: КСК- История 2010/ 2011
и аз ще държа матура по история..Защо да се затормозявам и с друг предмет
Сега ще видим на матурата какво ще стане, но честно казано не очаквам нещо много трудно...Друг е въпросът, че на някои места се оляват да преписват, за сметка на такива като нас
Ето защо сме прецакани....
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Точно такива ми бяха постовете в други теми посветени на матурата по БЕЛ
А, матурите хич не са трудни.. няма за какво да се притеснявате
По-добре се тревожете за изпита в СУ, че там режат..., където и на мене ми беше грешката миналата година заради краснописа, но както и да е..тая година ще се поправя добре!

-
sunny_light
- В началото бе словото
Въпросът е, че дори като имаш реални знания, шансът да изкараш 6.00 на матура е минимален. Аз ще държа матура по ЧЕ, така че историята е спасявам, обаче по БЕЛ ще загубя някоя друга стотна. 
-
runnersa
- В началото бе словото
Аз ще държа матура по география.... и по история се спасявам
а по БЕЛ ще имам 4 в дипломата така че ако искарам повече от 4 на матурата....добре дошло
: D
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!!
D
-
runnersa
- В началото бе словото
D
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Абсолютно не е така. Нивота на матурите никак не е високо, а ако сте си учили през годините качествено и сте си изкарвали 6-ците и ако сте се готвили добре за изпитите в СУ ( които трябва да са ви притеснението, а не някаква си матура)- тогава просто няма за какво да се шашкате.sunny_light написа:Въпросът е, че дори като имаш реални знания, шансът да изкараш 6.00 на матура е минимален.
А в крайна сметка ако горните неща са в сила за вас, тогава няма никакво значение кой преписва на матурата, защото вас това не ви прецаква по никакъв начин. В крайна сметка има два варианта - лицето Х преписва на матурата- има 6.00. Вие сте си учили- имате 6.00 - с една дума: никакво значение каква е неговата оценка.
Втори вариант - Х пак е преписал и има 6-ца, но пък вие имате 5,60 да кажем. В случая есествено, че може да ви е яд и да ви е гадно, но ако се замислите реално, този преписващият въобще не ви е конкуренция : 1. защото няма реални знания и, ако се явява на изпит в СУ нищо няма да направи; 2. Ако не се явява на изпит, ще си кандидаства с матурата, което вас пък още по-малко ви засяга
С една дума- гледайте само себе си, не се интересувайте кой, къде, защо и как преписва и всичко ще е наред
Иначе, това че чак сега разбирате, че ще се взима оценката от държаната матура.. ми не знам къде сте блели, ама от 1-2 месеца я нищим тази тема из форума
-
runnersa
- В началото бе словото
Да ама ако лицето Х има 6 в дипломата а изкара да речем 5.30... по зле за него
но си права преписвачите и тея които така са им писани оценките в СУ на изпита ще имат 2 !!
D
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Тя матурата по БЕЛ и без това си е 1/3 от дипломата по БЕЛ, така че пак си се взимаше под внимание.
Иначе аз никога не съм имал намерение да ходя на изпит по литература в СУ, така че ще трябва да прочета малко произведения този месец, че повечето не съм ги чел целите, ама не е болка за умиране.
Историята ще я минем, няма начин да е по-сложна от областния кръг на олимпиадата!
За преписвачите съм съгласен с теб, нека гледаме себе си и знанията си...
Иначе аз никога не съм имал намерение да ходя на изпит по литература в СУ, така че ще трябва да прочета малко произведения този месец, че повечето не съм ги чел целите, ама не е болка за умиране.
Историята ще я минем, няма начин да е по-сложна от областния кръг на олимпиадата!
-
BlagovestHristov
- Драскач
Кое му е честното !?
Или на всички да взимат от матура или на никой ! Как може,ако аз примерно имам 5 и 50 на изпита в СУ и изкарам 5 на матура,а някой хитрец има 5 на изпита в су и има 6 щото не е карал матура по история ,да е преди мен ?! Нещо трябва да се промени ! Иначе всичко е супер нечестно и няма да влязат хората,които си заслужават
Или на всички да взимат от матура или на никой ! Как може,ако аз примерно имам 5 и 50 на изпита в СУ и изкарам 5 на матура,а някой хитрец има 5 на изпита в су и има 6 щото не е карал матура по история ,да е преди мен ?! Нещо трябва да се промени ! Иначе всичко е супер нечестно и няма да влязат хората,които си заслужават
да това си е точно тей...не може да се сравнява 6 на матура с 6 през годините...да направят щом искат матури всички дето кандидатстват да ги държат...а не едни с матури други с измислени 6-ци...BlagovestHristov написа:Кое му е честното !?
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
webstil написа:да това си е точно тей...не може да се сравнява 6 на матура с 6 през годините...да направят щом искат матури всички дето кандидатстват да ги държат...а не едни с матури други с измислени 6-ци...BlagovestHristov написа:Кое му е честното !?
Абе помислете малко бе.Дори и да има да речем тоя гений 5.50 на втората матура която ще му е примерно АЕ и по история си остава с "измислените 6.00 през годините" какво ще направи на изпитите бе шефе ?Дали ще направи нещо повече от 3.5 - 4 ?Затова нещата така са относителни,защото по малко ще са хората с 6.00 по история и БЕЛ за 4 те години и да отиват на изпити с две пълни шестици и две научени теми за Симеон и Иван АСЕН 2,случайно да ги оцелят и да влязат,затова бъди спокоен
Нещо средно между общински и областен кръг е,даже може би по скоро общински.Ама щом си чел здраво не би трябвало да има проблеми.Примерно на мене областната тази година не ми направи никакви проблеми,5-6 осукани въпроса и това еТя матурата по БЕЛ и без това си е 1/3 от дипломата по БЕЛ, така че пак си се взимаше под внимание.
Последно промяна от AlexCardo на 14 Апр 2010, 13:25, променено общо 1 път.
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
В Габрово също беше трудна.AlexCardo написа:Даже примерно моята общинска за Велико Търново първият кръг излязоха доста труднички въпроси и до известна степен се доближиха до част от въпросите на областният.
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
Значи смятай раздават ми я,и като видях първите въпроси си казах малеее,малее ще стана за смях после..Наистина имаше доста объркващи и трудни работи,от култура сигурно поне 10 въпроса,но в крайна сметка си я реших.В сравнение с миналогодишни олимпиади и други тестове,които реших си казах че тази ще се вземе на един дъх,но просто като ги видях на съвсем друго мнение отидох.
Последно промяна от AlexCardo на 14 Апр 2010, 13:29, променено общо 1 път.
-
BlagovestHristov
- Драскач
ТИ ПОМИСЛИ ! ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ! ИМА ХОРА КОЙТО СИ УЧАТ И МОЖЕ ДА ИМАТ 5 НА ИЗПИТА В СУ И ДА СИ ИМАТ 6 ОТ ДИПЛОМАТА.АЗ УЧА ПОВЕЧЕ И ИМАМ 5 И 50 НА ИЗПИТА В СУ ама на матура 5.Какво излиза ? Ясно,че ще има измислени 6ци които ще имат ниски в Су,но ще има и добри в су с отлични дипломиAlexCardo написа:webstil написа:да това си е точно тей...не може да се сравнява 6 на матура с 6 през годините...да направят щом искат матури всички дето кандидатстват да ги държат...а не едни с матури други с измислени 6-ци...BlagovestHristov написа:Кое му е честното !?
Абе помислете малко бе.Дори и да има да речем тоя гений 5.50 на втората матура която ще му е примерно АЕ и по история си остава с "измислените 6.00 през годините" какво ще направи на изпитите бе шефе ?Дали ще направи нещо повече от 3.5 - 4 ?Затова нещата така са относителни,защото по малко ще са хората с 6.00 по история и БЕЛ за 4 те години и да отиват на изпити с две пълни шестици и две научени теми за Симеон и Иван АСЕН 2,случайно да ги оцелят и да влязат,затова бъди спокоен.
Тя матурата по БЕЛ и без това си е 1/3 от дипломата по БЕЛ, така че пак си се взимаше под внимание.
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
Чакай сега,тука имаш теми,дадени,конкретни,точни,ясни,какво точно ще се пише,показва,представя и предава за проверка.А на матурата както казах незнаеш какво ще се падне,затова е станало така при теб.Ти можеш да имаш комплект от знания но да има въпроси които разбутват там където имаш слаби познания ..Разбери какво искам да ти кажа.Никой не те е задължавал да караш история като втора матура,замисли се,не съм ли прав ?