КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BlagovestHristov
Драскач

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от BlagovestHristov »

Браво ! Направо са супер !
Утре ще отида в СУ и ще питам да ми кажат със сигурност,но това е върха на простотията и вижте кога е издадена информацията ! Точно 1,2 дни след края за подаване заявление за матура !
Егаси ! Нямат право да си сменят което както искат ве,и по което време искат !

Тази година бала за право ще бъде най-нисък от всякога,бъдете сигурни !
Аватар
Jackie
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Jackie »

BlagovestHristov написа:Браво ! Направо са супер !
Утре ще отида в СУ и ще питам да ми кажат със сигурност,но това е върха на простотията и вижте кога е издадена информацията ! Точно 1,2 дни след края за подаване заявление за матура !

После пиши на всяка цена какво са ти отговорили, че се шокирах и не знам дали да го вярвам това, докато не си го потвърдят самите те:Х

Бях чувала разни работи относно това с матурите, но ги смятах за слухове само..
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

Jackie написа:
BlagovestHristov написа:Браво ! Направо са супер !

После пиши на всяка цена какво са ти отговорили, че се шокирах и не знам дали да го вярвам това, докато не си го потвърдят самите те:Х

Бях чувала разни работи относно това с матурите, но ги смятах за слухове само..
Абе имат право да си сменят квото и когато си искат...а ние имаме правото да не ходим в СУ...безтуй миналата година имаше 700 места,сега ще са 1000...
Аватар
Sabbath
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Sabbath »

Ами така е, на две места в сайта им пише различно нещо...сега какво, задължително трябва да си купувам справочници и т.н. че да зная, така ли? Плюс това трябваше да го направят още ако не в началото на учебната година, то в началото на календарната година... да не говорим че нито един учител не е запознат и нашата класна примерно се ръководеше по нашите мнения...права беше тя, като казваше да държим други матури, ама ние-не та не, така пише в сайта на СУ-така е...ей го ся!
Заклевам се в името на
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
BlagovestHristov
Драскач

Sabbath написа:Ами така е, на две места в сайта им пише различно нещо...сега какво, задължително трябва да си купувам справочници и т.н. че да зная, така ли? Плюс това трябваше да го направят още ако не в началото на учебната година, то в началото на календарната година... да не говорим че нито един учител не е запознат и нашата класна примерно се ръководеше по нашите мнения...права беше тя, като казваше да държим други матури, ама ние-не та не, така пише в сайта на СУ-така е...ей го ся!
ТОЧНО И ЯСНО !
А СПРАВОЧНИЦИТЕ ИМ ИЗЛИЗАТ КОГА ? - АПРИЛ !
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ELIN »

токущо проверих правилника за балообразуване за тази година и за предната вярно е че има промяна в балообразуващите оценки от дипломата.прочетете и ще видите че се взима оценката от матурата ако имате такава по бел и история.жалко за всички които имат в дипломата отлични оценки защото матурата може да не е отлична.
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ELIN »

не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

ELIN написа:не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
:?
BlagovestHristov
Драскач

ELIN написа:не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
Вероятно всички :evil: Виж кога е излязла заповедта
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от _Stella_ »

polina petrova написа:Нова схема на балообразуване в СУ!!!
Posted by: education2010 on: март 26, 2010

In: Право| Софийски университетComment!
Нова схема за формиране на бала в Софийски университет за тазгодишната кандидатстудентска кампания.

Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка. ( Правилник за прием )

Това означава, че оценките от държавните зрелостни изпити ще имат предимство пред оценките от редовния курс, без значение дали са по-високи или по-ниски . Досега се вземаше по-високата от двете оценки. Така балообразуваща по БЕЛ за Право става задължително матурата, а по история решението дали да държи матура остава изцяло в ръцете на кандидат-студента.

БАЛ Право = 2x изпит История + изпит БЕЛ + матура БЕЛ + матура/диплома История
Предполагам, че това важи и за Международни отношения :cry: Неееееееееееее
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
runnersa
В началото бе словото

Мнение от runnersa »

BlagovestHristov написа:
bggashnik написа:Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Искате да кажете,че тази година за балообразуваща оценка ще се взима оценката от матурата ??? :shock:
Та това е супер нечестно ! Аз примерно по история ще имам 6 в дипломата и кво,ако изкарам 5 на матурата ще ми остане 5 ? :shock: Ми тогава по-добре да не карам матура по история,всичко е супер мега ТЪПО ! Ако е вярно,но мисля,че това е само и единствено когато кандидастваш с оценката от матура по дадена специалност :bounce:
Затова аз се записах по география на матура...за да не си прееба оценката по история.
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!! :D D
Аватар
_Stella_
Паисий

Мнение от _Stella_ »

runnersa написа:
BlagovestHristov написа:
bggashnik написа:Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Искате да кажете,че тази година за балообразуваща оценка ще се взима оценката от матурата ??? :shock:
Та това е супер нечестно ! Аз примерно по история ще имам 6 в дипломата и кво,ако изкарам 5 на матурата ще ми остане 5 ? :shock: Ми тогава по-добре да не карам матура по история,всичко е супер мега ТЪПО ! Ако е вярно,но мисля,че това е само и единствено когато кандидастваш с оценката от матура по дадена специалност :bounce:
Затова аз се записах по география на матура...за да не си прееба оценката по история.
Е много ясно! Немислимо е за хората, които кандидатстват с история да пишат матура, тя е много прецакана! Взима ви се оценката от матурата по БЕЛ, която си е задължителна и редовната оценка от дипломата през годините по история... аз с тва БЕЛ горя, толкова го мразя този предмет и ми е толкова противно да пиша теми... :shock:

BlagovestHristov
Драскач

Имаме ли право да си променяме матурата ????????
Аватар
_Stella_
Паисий

Мнение от _Stella_ »

BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
За това не съм сигурна, дано да може...
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....

BlagovestHristov
Драскач

_Stella_ написа:
BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
За това не съм сигурна, дано да може...
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....
Абе вижте положителната страна.
Всички сме прецакани,така че все едно ... :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”