КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
BlagovestHristov
- Драскач
Re: КСК- История 2010/ 2011
Браво ! Направо са супер !
Утре ще отида в СУ и ще питам да ми кажат със сигурност,но това е върха на простотията и вижте кога е издадена информацията ! Точно 1,2 дни след края за подаване заявление за матура !
Егаси ! Нямат право да си сменят което както искат ве,и по което време искат !
Тази година бала за право ще бъде най-нисък от всякога,бъдете сигурни !
Утре ще отида в СУ и ще питам да ми кажат със сигурност,но това е върха на простотията и вижте кога е издадена информацията ! Точно 1,2 дни след края за подаване заявление за матура !
- Jackie
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
После пиши на всяка цена какво са ти отговорили, че се шокирах и не знам дали да го вярвам това, докато не си го потвърдят самите те:ХBlagovestHristov написа:Браво ! Направо са супер !
Бях чувала разни работи относно това с матурите, но ги смятах за слухове само..
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Абе имат право да си сменят квото и когато си искат...а ние имаме правото да не ходим в СУ...безтуй миналата година имаше 700 места,сега ще са 1000...Jackie написа:После пиши на всяка цена какво са ти отговорили, че се шокирах и не знам дали да го вярвам това, докато не си го потвърдят самите те:ХBlagovestHristov написа:Браво ! Направо са супер !
Бях чувала разни работи относно това с матурите, но ги смятах за слухове само..
- Sabbath
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Ами така е, на две места в сайта им пише различно нещо...сега какво, задължително трябва да си купувам справочници и т.н. че да зная, така ли? Плюс това трябваше да го направят още ако не в началото на учебната година, то в началото на календарната година... да не говорим че нито един учител не е запознат и нашата класна примерно се ръководеше по нашите мнения...права беше тя, като казваше да държим други матури, ама ние-не та не, така пише в сайта на СУ-така е...ей го ся!
Заклевам се в името на
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
-
BlagovestHristov
- Драскач
ТОЧНО И ЯСНО !Sabbath написа:Ами така е, на две места в сайта им пише различно нещо...сега какво, задължително трябва да си купувам справочници и т.н. че да зная, така ли? Плюс това трябваше да го направят още ако не в началото на учебната година, то в началото на календарната година... да не говорим че нито един учител не е запознат и нашата класна примерно се ръководеше по нашите мнения...права беше тя, като казваше да държим други матури, ама ние-не та не, така пише в сайта на СУ-така е...ей го ся!
А СПРАВОЧНИЦИТЕ ИМ ИЗЛИЗАТ КОГА ? - АПРИЛ !
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
токущо проверих правилника за балообразуване за тази година и за предната вярно е че има промяна в балообразуващите оценки от дипломата.прочетете и ще видите че се взима оценката от матурата ако имате такава по бел и история.жалко за всички които имат в дипломата отлични оценки защото матурата може да не е отлична.
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
ELIN написа:не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
-
BlagovestHristov
- Драскач
Вероятно всичкиELIN написа:не знам кога е прието за балообразуващи матурите но е много лошо за тези които са писали втора матура история
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Предполагам, че това важи и за Международни отношенияpolina petrova написа:Нова схема на балообразуване в СУ!!!
Posted by: education2010 on: март 26, 2010
In: Право| Софийски университетComment!
Нова схема за формиране на бала в Софийски университет за тазгодишната кандидатстудентска кампания.
Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка. ( Правилник за прием )
Това означава, че оценките от държавните зрелостни изпити ще имат предимство пред оценките от редовния курс, без значение дали са по-високи или по-ниски . Досега се вземаше по-високата от двете оценки. Така балообразуваща по БЕЛ за Право става задължително матурата, а по история решението дали да държи матура остава изцяло в ръцете на кандидат-студента.
БАЛ Право = 2x изпит История + изпит БЕЛ + матура БЕЛ + матура/диплома История
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
-
runnersa
- В началото бе словото
Затова аз се записах по география на матура...за да не си прееба оценката по история.BlagovestHristov написа:Искате да кажете,че тази година за балообразуваща оценка ще се взима оценката от матурата ???bggashnik написа:Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.![]()
Та това е супер нечестно ! Аз примерно по история ще имам 6 в дипломата и кво,ако изкарам 5 на матурата ще ми остане 5 ?Ми тогава по-добре да не карам матура по история,всичко е супер мега ТЪПО ! Ако е вярно,но мисля,че това е само и единствено когато кандидастваш с оценката от матура по дадена специалност
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!!
D
- _Stella_
- Паисий
Е много ясно! Немислимо е за хората, които кандидатстват с история да пишат матура, тя е много прецакана! Взима ви се оценката от матурата по БЕЛ, която си е задължителна и редовната оценка от дипломата през годините по история... аз с тва БЕЛ горя, толкова го мразя този предмет и ми е толкова противно да пиша теми...runnersa написа:Затова аз се записах по география на матура...за да не си прееба оценката по история.BlagovestHristov написа:Искате да кажете,че тази година за балообразуваща оценка ще се взима оценката от матурата ???bggashnik написа:Много си е вярно даже:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.![]()
Та това е супер нечестно ! Аз примерно по история ще имам 6 в дипломата и кво,ако изкарам 5 на матурата ще ми остане 5 ?Ми тогава по-добре да не карам матура по история,всичко е супер мега ТЪПО ! Ако е вярно,но мисля,че това е само и единствено когато кандидастваш с оценката от матура по дадена специалност
-
BlagovestHristov
- Драскач
Имаме ли право да си променяме матурата ????????
- _Stella_
- Паисий
За това не съм сигурна, дано да може...BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....
-
BlagovestHristov
- Драскач
Абе вижте положителната страна._Stella_ написа:За това не съм сигурна, дано да може...BlagovestHristov написа:Имаме ли право да си променяме матурата ????????
Аз съм много отчаяна с тая матура по БЕЛ....
Всички сме прецакани,така че все едно ...