Играе повече от важна роля. Всеки иска да до себе си човек с който да може да сподели, да потърси и получи адекватно разбиране, да завърже стойностен разговор на всякаква тема. А с това, което ти твърдиш, че всички искат - няма как да стане! Друг е въпросът дали един човек може да притежава дадения комплекс от качества. И колкото и влюбен да си, няма как да си до такава степен заблудена душа, за да си внушаваш, че гаджето ти е умно, когато му е трудно да върже повече от 2-3 думи по смисъл. Такава заблуда е допустима, когато другата страна е дори още по-зле.Kristo написа:Що бе, аз чистосърдечно си признавам, че съм умен, и от тази позиция говоря...
Просто си познавам стоката, знам за какво иде реч. Има разлика между умен и зубър, както Прудънс се оплака по-горе - умните хора се раждат такива, зубърите се пробват да станат в течение на времето. Тъпи няма да ги коментирам.
Обаче, ти ми кажи - до каква степен интелекта играе роля? И до каква степен, човек си въобразява, че е влюбен в умник? Щото тя любовта е сляпа и ни кара да вярваме в неща, които поискаме.
За връзките, секса и любовта между колеги
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
Re: За връзките, секса и любовта между колеги
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
А ти как заключи, че всяка жена иска (или предпочита) да има до себе си глупав мъж, когото да върти на малкия си пръст?Kristo написа:То щото жените все на умните налитат, нали? На тях им дай некво тъпо, кухо и дълговрато, па ние у форума ше си говорим за умни из теми и раздели...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Виж, то е хубаво всеки да има такъв човек до себе си, факт. Но как да набавиш такъв - виждаш какви хора сме, как ни заливат с простотия. Университета не е мерило, но е вид застраховка. Пък и не вярвам, всеки да иска умен човек до себе си, винаги има процент и от двата пола, които гледат материални неща или външен вид и прочее.ivvv написа:Играе повече от важна роля. Всеки иска да до себе си човек с който да може да сподели, да потърси и получи адекватно разбиране, да завърже стойностен разговор на всякаква тема. А с това, което ти твърдиш, че всички искат - няма как да стане! Друг е въпросът дали един човек може да притежава дадения комплекс от качества. И колкото и влюбен да си, няма как да си до такава степен заблудена душа, за да си внушаваш, че гаджето ти е умно, когато му е трудно да върже повече от 2-3 думи по смисъл. Такава заблуда е допустима, когато другата страна е дори още по-зле. Според мен друг е въпроса с предубедеността към някои хора
Ако приемем, че все пак някой притежава дадения комплекс от качества, едва ли ще бъде оценен, заради всички тях. Предимно заради 1 от тях, бива оценен. Какъв процент е интелект, не се наемам да кажа. Но не вярвам да е най-важното качество. Понеже така сме устроени хората. Интелекта се разкрива не след 1 разговор, а след доста дълго общуване. Докато външния вид, материалното положение, интересите, стила на обличане - разкриват се доста по-бързо.
Наистина имаме нужда от отделна тема, за да обсъждаме това, а не в тази, дето е за съвсем други неща...
Говорех за мнозинството от жени, не за 100% от тях. Но реално жените наистина искат да контролират. Жена би предпочела да върти тя, отколкото да я въртят нея. Ама то и мъжа би предпочел да е водещ. Въпрос на характери...Maeve написа:А ти как заключи, че всяка жена иска (или предпочита) да има до себе си глупав мъж, когото да върти на малкия си пръст?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
аз пък съм останал с точно обратното впечатлениеKristo написа:Говорех за мнозинството от жени, не за 100% от тях. Но реално жените наистина искат да контролират.Maeve написа:А ти как заключи, че всяка жена иска (или предпочита) да има до себе си глупав мъж, когото да върти на малкия си пръст?
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
По-скоро е въпрос на химия. С някои хора, които не са чак толкова интелигентни може да се разбирате перфектно и да водите много интересни разговори..изобщо да си паснете ... а с други, които са с доста по-висок интелект да не ви се получават нещата и само да стоите, и да се гледате тъпо. Така че критерият за интелект е мнооого относителен. А по отношение на контрола ми е направило впечатление, че в една връзка ролите на "водения" и "водещия" постоянно се сменят. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Kristo написа:Жена би предпочела да върти тя, отколкото да я въртят нея. Ама то и мъжа би предпочел да е водещ. Въпрос на характери...
Всичко опира до това какъв е човек и как са подредени приоритетите му, да..
Но изказването ти по-горе определено беше сексистко...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
неангажираща връзка с колежка=дискретност 
memento mori
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
Имам колеги, които са си любовници(а и двамата са със сериозни връзки) от сума време и не е толкова дискретно явно, щом ги знае целият факултетIvo Penev написа:неангажираща връзка с колежка=дискретност
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Дефинирай "неангажираща връзка"?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аз не го обичам това понятие. Не може да имаш неангажираща връзка. Според мен това са неангажиращи срещи, като всяка си е отделна за себе си, независимо дали са с един и същ човек, но пък предполагам, че ти имаш предвид неангажиращ секс, което пък е 3то...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Да разбирам, че според теб колежките ти не стават за връзки, а само за секс?
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
грешно разбираш,но там където се вади хлябът не се вади другото,особено ако сте една специалност,после.. трудно е ако не се получи
memento mori
Да, като в даскало. Винаги ми е било странно като съучениците ми се зарибяват. После следват драми, скандали... Скука.