Аз се пуснах на една карта, дето й забравих името, ама трябваше да има континенти и много острови. Е май всички играчи се оказахме на един континент, а островите са пусти. Паднах се ацтек. Гърбих се сума ти време с Хамурапи (нападнах го, щото взе много да води по точки) и привлякох съюзници срещу него. Разбих му сума ти мини, ферми и села, а на гадното копеле все едно нищо му нямаше - продължаваше да ме води по точки. Накрая се отказах да го занимавам, а се концентрирах върху развитието, щото беше поизостанало. Хамурапи го нападнаха и разни други симатяги, та си имаше занимавка. Накрая сключих мир и тръгнах да обикалям света с каравелка. Купих си карта на света от Пакал и се оказа пост-фактум, че каравелата ми е достигнала до разкритата част от другата страна. Сега очаквам на сладващия ход да ми съобщят, че съм направил първото околосветско пътешествие.
Бележки: боумените на вавилонците са много неприятни копелета - имат 50% бонус срещу меле-единици, каквито са моите ягуари и са идеални за защита на градовете.
Иначе ягуарите са яки, стига да не ги пращате срещу единици като боумените.
Помощ! Тази нощ май ще сънувам цивилизации!!!

Into the endless we ride...