Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
_sonrisa_ написа:ИМА МИНУС!!!
Има бонус ако са написани изворите, но от миналата година изрично е казано, че Историографията НЕ трябва да се пише! Миналата година имах няколко приятели, които я бяха писали и много зверски им я бяха задраскали, та чак и " НЕ!" бяха написали отстрани!
така че поменте си за редовния изпит - никаква историография! ( това сме го разисквали някъде из темата вече даже.. )
Тук не си права, но нека не спорим. За миналата година не знам как е било, но за тази историографията със сигурност е плюс (ако е вярна, разбира се), макар и да е абсолютно незадължителна. Т.е пре-спокойно можеш да имаш 5,50, че и повече, без нея. Приятна вечер.
Цитат от методическите указания за успешно полагане на изпит по история, взет от сайта на СУ :
Забележка : От кандидатстудентите не се изисква в увода да посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.
С една дума - права съм
Който учи право - прав е! Хора, не се притеснявайте сега, живейте. Аз пак си намерих пропуск - не съм писала, че са превзели Месемврия. Черно на бяло ще видим нещата след около 2 седмици, т.е. около 25 април, така си мисля аз...
А знаете ли по колко горе-долу взимат за някакви граматични или пунктуационни грешки? То в бързината всеки може да сбърка, а аз нямах време да си проверя темата и това ме притеснява
След като ви излезат оценките, на страницата с персоналната ви информация ( или на началната страница на СУ) ще се появи съобщение къде и кога ще може да си видите работите Обикновено това е в рамките на няколко часа за 1-2 дена
Надали, на нас ни казаха в залата, че е по-добре да не пишем върху тях, просто защото се разчитало трудно но чак пък да ти анулират работата - абсурдно ми се струва.
Jackie написа:Хора, оставяхте ли полета някъде, или изписвахте целите листи от-до?:D
Че много различни мнения чух относно дали било или не било важно.
На нас ни казаха че не трябва
Заклевам се в името на
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от