КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BlagovestHristov
Драскач

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от BlagovestHristov »

webstil написа:Аз имам 1 голяма грешка :? Пропуснал съм битката при Версиникия :? писах за превземането на Одрин и после за там пред Константинопол,както и всички др там работи за Крум и Византия през 807,808,809,810,811 ама тва съм го пропуснал :lol: :lol:
И какво се е случило 810 ?
Иначе и аз намерих 1 голяма грешка.Дали е голям проблем,че съм написал,че през 842г войната между сърби и българи се урежда чрез намеса на папството ? :roll:
nousy
В началото бе словото

Мнение от nousy »

Enigma в коя зала беше, да не във 41 йужно крило? щото видях една дето много приличаше на аватара ти.
Аватар
Enigma
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: трети

Мнение от Enigma »

nousy написа:Enigma в коя зала беше, да не във 41 йужно крило? щото видях една дето много приличаше на аватара ти.

Не. Бях във факултета по математика и информатика, 325-та зала. :wink:
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."

Публична администрация, III курс
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от _Stella_ »

Охх, колко се стреснах! :pale: Преди малко ме осени, че не съм писала за Дукум, Цок и Диценг, които управляват след Крум за малко... чудя се, според вас дали е много важен факт и много ли ще ми отнемат. От тоя стрес човек забравя и бърка... :(
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

IcebreakerR написа:Цитирам от справочника (добре, че си го купих между другото...):

"Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект страници (8-10 страници) с цел дисциплиниране на изложението."

Съжалявам, че пак се намесвам в темата посветена на История, но отговарях на предния пост :)
Аз доколкото помня комплекта се състои от някъде 8 листа, а не страници, така, че предполагам, че просто не са го написали правило.. Лично на мен ми изглежда ужасно малко 10 Страници по литература - там под 15 е трудно да се побереш ако си разгледаш цялостно въпроса..
А иначе дори и да става въпрос за 8-10 страници, това е само Препоръчително- ако ти е добра темата никой нищо няма да ти каже, че си написал повече ;)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

_Stella_ написа:Охх, колко се стреснах! :pale: Преди малко ме осени, че не съм писала за Дукум, Цок и Диценг, които управляват след Крум за малко... чудя се, според вас дали е много важен факт и много ли ще ми отнемат. От тоя стрес човек забравя и бърка... :(
Не е толкова важно, спокойно :) Някой дори го приемат като прекалено легендарно сведение, така че не се притеснявай, надали ще ти вземат стотни :)
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

_Stella_ написа:Охх, колко се стреснах! :pale: Преди малко ме осени, че не съм писала за Дукум, Цок и Диценг, които управляват след Крум за малко... чудя се, според вас дали е много важен факт и много ли ще ми отнемат. От тоя стрес човек забравя и бърка... :(
Аз пък се успокоявам,че не само аз съм пропуснал нещо :lol:
Аватар
Enigma
В началото бе словото

Мнение от Enigma »

webstil написа:
Аз пък се успокоявам,че не само аз съм пропуснал нещо :lol:

Всички малко или много сме пропуснали нещо, въпросът е кой какво точно е пропуснал и до колко е важно това... :)
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."

julKATA
В началото бе словото

Мнение от julKATA »

Ето какви са моите грешки: в Увода не написах за походите на Константин 5; обърках месеца на битката при Върбипкия проход; не писах за 807г. за превземането на Месемврия и Девелт; не писах какви са точно законите на Крум; не написах името на Драгомир; не писах за Дукум и нз си още кой;не написах откъде минава границата при Омуртаг и Византия; не написах за комитатите и общата войска (забравих :( ); не написах,че се титулува като "кан ювиги" и че е изобразяван като византиец; не написах за болярите и обърках, че Пресиан завладява Филипи, а Маламир - Пловдив (писах обратното) :( тези грешки много ли се санкционират или някои не се вземат под внимание толкова остро
Аватар
Jackie
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Jackie »

julKATA написа:Ето какви са моите грешки: в Увода не написах за походите на Константин 5; обърках месеца на битката при Върбипкия проход; не писах за 807г. за превземането на Месемврия и Девелт; не писах какви са точно законите на Крум; не написах името на Драгомир; не писах за Дукум и нз си още кой;не написах откъде минава границата при Омуртаг и Византия; не написах за комитатите и общата войска (забравих :( ); не написах,че се титулува като "кан ювиги" и че е изобразяван като византиец; не написах за болярите и обърках, че Пресиан завладява Филипи, а Маламир - Пловдив (писах обратното) :( тези грешки много ли се санкционират или някои не се вземат под внимание толкова остро
От всичко най-фаталното според мен е, че не си уточнил законите, както и размяната Пресиан/Маламир
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Аватар
Enigma
В началото бе словото

Мнение от Enigma »

julKATA написа:Ето какви са моите грешки: в Увода не написах за походите на Константин 5; обърках месеца на битката при Върбипкия проход; не писах за 807г. за превземането на Месемврия и Девелт; не писах какви са точно законите на Крум; не написах името на Драгомир; не писах за Дукум и нз си още кой;не написах откъде минава границата при Омуртаг и Византия; не написах за комитатите и общата войска (забравих :( ); не написах,че се титулува като "кан ювиги" и че е изобразяван като византиец; не написах за болярите и обърках, че Пресиан завладява Филипи, а Маламир - Пловдив (писах обратното) :( тези грешки много ли се санкционират или някои не се вземат под внимание толкова остро
Специално за битката при Върбишкия проход със сигурност ще те санкционират. Превземането на Месемврия и Девелт, както и единната армия и комитатите, също са от голямо значение. Законите трябва да се споменат, важен елемент са. И грешката за Маламир и Пресиан е сериозна...
Не че искам, да те стряскам, но имаш доста значими пропуски.
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."

julKATA
В началото бе словото

Мнение от julKATA »

Enigma написа:
Специално за битката при Върбишкия проход със сигурност ще те санкционират. Превземането на Месемврия и Девелт, както и единната армия и комитатите, също са от голямо значение. Законите трябва да се споменат, важен елемент са. И грешката за Маламир и Пресиан е сериозна...
Не че искам, да те стряскам, но имаш доста значими пропуски.
Споко, място за повече депресия няма в мен :lol: иначе аз споменах законите, дори и "Свидас", имам предвид, че не съм уточнила за какво се режат езика и ушите и т.н. Иначе другите грешки...да, важни са си. А за всяка от тях ли се взимат по 0,125 стотни или .....? според важността на събитието?
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения

Мнение от La_Contessa »

Хей, бъдещи студенти, недейте така! Не си хабете толкова нервите кой какво написал и пропуснал... :)
Имате още 1 възможност! Стягайте се за другите си изпити, гответе рокли и костюми за баловете :cheers: Дишайте бе, хора :lol: :lol: :lol:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ELIN »

искам да попитам ако си написал авторите изследвали историческия проблем т.е.
историография има ли бонус
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя

Мнение от Mackle »

ELIN написа:искам да попитам ако си написал авторите изследвали историческия проблем т.е.
историография има ли бонус
Да, има бонус... Но ако не си ги писал не ти се отнема от оценката.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”