КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от _sonrisa_ »

tintirimintiri написа:Пропуснах да напиша за ритуала, който Омуртаг и Лъв 5 извършват като се сключва 30 годишмия мирен договор и за единната войска. Колко стотни ще ми вземат зна това според вас?
Миии как да ти кажа - НУЛА :mrgreen: Мани го тоя ритуал, нали си написал, че са сключили договора - това е важното ;)
tintirimintiri
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tintirimintiri »

_sonrisa_ написа:
tintirimintiri написа:Пропуснах да напиша за ритуала, който Омуртаг и Лъв 5 извършват като се сключва 30 годишмия мирен договор и за единната войска. Колко стотни ще ми вземат зна това според вас?
Миии как да ти кажа - НУЛА :mrgreen: Мани го тоя ритуал, нали си написал, че са сключили договора - това е важното ;)

:) :) :) :) :) :) :) :)
Аватар
celebrity
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от celebrity »

Аз написах 37 страници за Каравелов и Левски...средно по 20 реда на страница :) :cheers: 8) :albino: :albino: :albino: :albino: Темите бяха много приятни :wink:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

_sonrisa_ написа:
deliriummm написа:Знаете ли с колко се наказва фактологическа грешка г/д?
Сваля се по -0,25 за ДВЕ грешки :) Ако ти е само тази ( да се надяваме - 5,88 ще ти е оценката )
Бе мани, едно към гьотере е работата. Един колега на изпита имаше оценка с една единица по-висока от моята, а беше объркал години, имена на императори и какво ли още не :lol:
Facebook
Изображение
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

_sonrisa_ написа:
Общата войска е важна,поне така мисля :wink:
Другото дано не е,че и аз съм го изспуснал
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

BlagovestHristov написа:И аз се присъединявам към въпроса за контролните теми :roll:
И пак питам трябва ли последно при Крум да има увод за Аспарух и Омуртаг ? В моята тема няма,но вчера тук някой ми каза,че трябва и аз писах.Вие ?????
В увода трябва да се кажат 2-3 изречения за тяхното управление, да. Както и за Телериг и Кардам.
Аз съм доволен, писах по първата тема, 25 страници + една добавки. Нямам мисля фактологични грешки, нито изпуснати компоненти. Пропуснал съм само да спомена какво значи титлата "канартикин", ама то е незначително. Ако ми разчетат всичко не мисля че ще имам някакви проблеми с оценката.

А 5-10 страници си е несериозно, с такъв обем отлична оценка доста трудно бихте получили.
Фактологическите грешки ги санкционират според важността им, примерно ще ти вземат много повече, да ако сбъркаш датата на битката при Върбишкия проход, отколкото ако сбъркаш годините на битките с Хазарския хаганат.
julKATA
В началото бе словото

Мнение от julKATA »

* Аварския ;) аз обърках битката при Върбишкия проход...изнесох я 3 месеца напред :lol:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

[quote="Deschain

А 5-10 страници си е несериозно, с такъв обем отлична оценка доста трудно бихте получили.
Фактологическите грешки ги санкционират според важността им, примерно ще ти вземат много повече, да ако сбъркаш датата на битката при Върбишкия проход, отколкото ако сбъркаш годините на битките с Хазарския хаганат.[/quote]

Съвсем не е така- ако си объркал дата, санкцията си е една и съща. Затова дати и имена се пишат само, когато сте на 100% сигурни - по-добре да ги няма отколкото да ги сгрешите :)
sunny_light
В началото бе словото

Мнение от sunny_light »

С какво ги запълнихте тези 20 страници върху първата тема? Аз написах почти 13 и не съм пропуснала абсолютно нищо. Имам една грешка - вместо Михаил І написах Михаил ІІ. :)
Ivan Stanchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan Stanchev »

Според вас, ако някой напише 6 страници, възможно ли е да изкара 3 ?
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Не е една и съща санкцията за всяка сгрешена дата. Зависи си от важността на датата. Също ако е точна дата, зависи до каква степен е сбъркана.:)
Но да, ако не се знае със сигурност датата, по-добре да се замаже с нещо.

На мен ми излезе само Крум 13 страници, може би пишеш доста по-ситно, не знам...Аз писах само, че е зет на Никифор, защото не бях сигурен дали е I или II-ри.:)
Тц, и с Хазарския хаганат се трепем тогава!:)
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Ivan Stanchev написа:Според вас, ако някой напише 6 страници, възможно ли е да изкара 3 ?
Да. За 8 страници съм чувала, че са писали над петица.
Аватар
Kamity__
В началото бе словото

Мнение от Kamity__ »

И аз написах 8-9 страници , ам това вече е минало свършено :P Няма връщане назад, само ще чакаме резултатите :)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

А за литературата много кофти са го направили с тия 10 стр., защото ми се налагаше тая година да съкращавам хубавите си теми от по 12-13 стр. :bounce: .. губи ми се по тоя начин всякаква емоционалност :( Но, както и да е .. бях развивал тия седмици от научените автори теми и излязоха към 8 и половина! Според Вас добре ли е?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Е то не се гледа толкова обема, колкото съдържанието. Всеки може да изпише 400 страници глупости, ама ако успееш да кажеш всичко какво значение дали страниците ти са 2 или 200 :D
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”