Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
mina_k написа: аз също ще ходя,макар че ще пиша по цитатите и затова не храня големи надежди!
Как ще пишеш?
Мисля,че е искал/а да каже,че ще пише по втората тема.Темите са 3-най-обикновена интерпретация в/у дадена тема,коментар в/у част от дадено произведение (текста се дава на листче ) и твърдение на критик,което ти можеш да обориш,или да потвърдиш и обосновеш.
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
mina_k написа: аз също ще ходя,макар че ще пиша по цитатите и затова не храня големи надежди!
Как ще пишеш?
Мисля,че е искал/а да каже,че ще пише по втората тема.Темите са 3-най-обикновена интерпретация в/у дадена тема,коментар в/у част от дадено произведение (текста се дава на листче ) и твърдение на критик,което ти можеш да обориш,или да потвърдиш и обосновеш.
искала!всъщност аз знам,че имаме право на избор между две неща-класическа тема и цитати от две различни произведения,които трябва да сравним.миналата година примерно бяха от "косачи"(Елин Пелин) и "писмо" (Вапцаров).Честно казано за първи път чувам за твърдението на даден критик.Такъв текст по-скоро има на олимпиадите.
@mina_k Двама форумци говорят за две различни неща в тема, която няма нищо общо нито с едното, нито с другото и искат да се разберат - е няма как да стане това...
Как ще пишеш?
искала!всъщност аз знам,че имаме право на избор между две неща-класическа тема и цитати от две различни произведения,които трябва да сравним.миналата година примерно бяха от "косачи"(Елин Пелин) и "писмо" (Вапцаров).Честно казано за първи път чувам за твърдението на даден критик.Такъв текст по-скоро има на олимпиадите.
Хорааа,съжалявам!Изпушила съм в близките дни...
Това ,за което говорех,е свързано с олимпиадата по БЕЛ.Изпита по БЕЛ в СУ си е така,както го казахте-2 теми,едната нормална,другата два цитата и се прави сравнение м/у тях.Извинявам се отново!Късмет ви желая на изпита!!
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Ем деца, хайде тези дето са в Търново или на единия или на другия изпит да се разберем нещо за кафенце, това онова? Който желае, нека пише по скайп : ..._b_o_y
Средата на другата седмица ще са готови, а до петък всичката информация ще е качена в сайта, стига сте се ядосвали. Не дисквалифицират за всяка драскотина, това да не ви е шпионска програма.
Курса е безкрайно интересен, добре че е тетриса да ме спаси.